ΗΧΗΤΙΚΟ-Θ. Κοκονάς για self test: Μεταθέτουν την ευθύνη στους γονείς // Στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης οι δικαιούχοι του voucher

Για την προσέλευση των μαθητών στα σχολεία με βεβαίωση αρνητικού τεστ κάθε Δευτέρα και Πέμπτη και τις σημερινές δηλώσεις της υπουργού Παιδείας περί «προσωπικής και ατομικής ευθύνης» των γονέων μίλησε στον Focus FM και στη Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Κεντρικής Μακεδονίας, Θανάσης Κοκονάς.

Επί της ουσίας, η κ. Κεραμέως κούνησε το δάχτυλο στους γονείς, υπογράμμισε. «Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την επαναφορά στην εκπαιδευτική διαδικασία περνάει μόνο από την ατομική ευθύνη των γονιών. Αν οι γονείς δεν βάλουν ξανά πλάτη, δεν θα γίνει τίποτα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Η φετινή σχολική χρονιά είναι χαμένη» τόνισε ενώ στάθηκε ιδιαίτερα και στις επιπτώσεις που έχει στην ψυχολογία των παιδιών η απουσία τους από τα σχολικά θρανία. «Η τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να αντικαταστήσει τη δια ζώσης εκπαίδευση» σημείωσε ο κ. Κοκονάς τονίζοντας παράλληλα ότι πέρα από τους μαθητές που διαθέτουν τα μέσα, υπάρχουν και μαθητές που συνδέονται στα μαθήματά τους μέσω τηλεφωνικής γραμμής.

Αναφερόμενος στους όρους για το voucher των 200 ευρώ που αφορά στην απόκτηση tablets, laptops και desktops για μαθητές, τους χαρακτήρισε «αστείους, στα όρια της φτώχειας και της εξαθλίωσης».

Ακούστε εδώ: