ΗΧΗΤΙΚΟ-Στέλιος Φενέκος στον Focus FM για διερευνητικές: Το θέμα δεν είναι πολιτικό, είναι εξόχως νομικό.- Πρέπει να διασφαλίσουμε και να κατοχυρώσουμε τα νομικά μας δικαιώματα.

«Αυτό που με τρομάζει είναι ότι με τις διερευνητικές ξεκινούν ταυτόχρονα και άλλες διαδικασίες. Η μια στο ΝΑΤΟ και η άλλη με τα ΜΟΕ, συν την πρόσκληση στον Πρωθυπουργό. Δεν θα πρέπει αυτή τη στιγμή να τρέχει καμιά άλλη επαφή πλην των διερευνητικών και μάλιστα με αυστηρό πλαίσιο» υποστήριξε μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο υποναύαρχος εν αποστρατεία, Στέλιος Φενέκος.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, το μίνιμουμ που θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή θα ήταν διερευνητικές έχοντας όμως προσδιορίσει αυστηρά το πλαίσιο επί του δικαίου πάνω στο οποίο θα μιλήσουμε.

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό είναι εξόχως νομικό, πρέπει να διασφαλίσουμε και να κατοχυρώσουμε τα νομικά μας δικαιώματα» διευκρίνισε.

Αναφερόμενος ο κ. Φενέκος στο θέμα των κυρώσεων τόνισε ότι δεν πρόκειται να τεθεί κάτι τέτοιο καθώς «Ακόμα και αν ζητούσαμε να υπάρξουν, τα ερωτήματα θα ήταν: Τι ακριβώς παραβιάζει η Τουρκία; Στην Ελλάδα δεν παραβιάζει κάτι αυτή τη στιγμή. Έχει τραβήξει το ερευνητικό, έχει αλλάξει τη ρητορική της και το δεύτερο στοιχείο είναι ότι αφού κάνετε διερευνητικές  δεν περιμένουμε να δούμε και που θα καταλήξουν; Άρα έχουμε οι ίδιοι απεμπολήσει το ζήτημα της συζήτησης Μαρτίου για κυρώσεις.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη εδώ:

 

 

Προηγούμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ – Μ. Επιτροπίδης στον Focus FM: Δεν είναι εφικτό να λειτουργήσει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους – Μέχρι την επαναλειτουργία της εστίασης προβλέπεται πως ήδη θα έχουν βάλει λουκέτα πολλοί επιχειρηματίες
Επόμενο άρθροΚοζάνη: Σύλληψη 21χρονου που κατείχε 20 ναρκωτικά χάπια.