ΗΧΗΤΙΚΟ: ΣΤΕ – Παράνομη η απόπειρα ιδιωτικοποίησης του νερού στη Θεσσαλονίκη // Αλ. Μητρόπουλος στον Focus FM

Παράνομη κρίθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας η απόφαση που άνοιγε το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του κοινωνικού αγαθού του νερού στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Έκανε λόγο για «μία εξαιρετική απόφαση» και «νίκη των εργαζομένων στη Θεσσαλονίκη», καθώς την ακύρωση της σχετικής ΚΥΑ είχαν ζητήσει το σωματείο της ΕΥΑΘ Α.Ε. και άλλοι φορείς της πόλης.

«Απαράδεκτη η απόφαση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ το 2017» τόνισε προσθέτοντας ότι «η απόφαση του Δ’ τμήματος του ΣτΕ (δείτε εδώ)… βάζει ασπίδα προστασίας στο δημόσιο αγαθό και κλείνει προσωρινά, θέλω να πιστεύω και μόνιμα, το δρόμο για την ιδιωτικοποίηση του νερού στη Θεσσαλονίκη». Εξηγεί ότι η εν λόγω απόφαση παρέπεμψε το ζήτημα στην επταμελή σύνθεση του ίδιου τμήματος του ΣτΕ λόγω μείζονος σπουδαιότητας για να δικαστεί στις 10 Μαΐου 2022. «Εύχομαι να αποφασίσει το ίδιο», ανέφερε.

Όσον αφορά τα λάθη στις συντάξεις, ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι «ο ΕΦΚΑ απαραδέκτως κάνει λόγο για μεμονωμένες περιπτώσεις, 7 ή 8, ενώ είναι εκατοντάδες, μπορεί και χιλιάδες οι υποθέσεις…».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία Άλκη: Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών οι εκπρόσωποι τριών ομάδων της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Επιστολή-διαμαρτυρία Εμπορικού Συλλόγου για τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις