ΗΧΗΤΙΚΟ-ΣΟΚ-Ζευγάρι Ελλήνων που εργάζονταν στην εστίαση ζει εδώ και δέκα μέρες σε παγκάκια- Σε απόγνωση οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό//Γ. Χότζογλου στον Focus FM

«Φοβάμαι πως διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του κλάδου της εστίασης καθώς η ζημιά που έχει προκληθεί είναι ανεπανόρθωτη» δήλωσε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επισιτισμού-Τουρισμού, Γιώργος Χότζογλου.
«Η εικόνα είναι πραγματική τραγική. Ζευγάρι Ελλήνων που εργάζονταν στον κλάδο της εστίασης, στην κουζίνα, με ανάρτηση στα social media ζητούν επειγόντως δουλειά, επισημαίνοντας ότι εδώ και δέκα ημέρες κοιμούνται στα παγκάκια. Σε άλλους συναδέλφους κόβουν το ρεύμα, μας έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χότζογλου συμπληρώνοντας ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού έχουν φτάσει στο απόλυτο αδιέξοδο.
«Εδώ και ένα χρόνο χιλιάδες εργαζόμενοι είναι στο γύψο, χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι δεν λαμβάνουν καμία στήριξη. Πήραν ένα επίδομα Ιούνιο, Ιούλιο, Αύγουστο και παρά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού ότι παρατείνονται τα επιδόματα που λήγουν εμάς ο ΟΑΕΔ μας απάντησε ότι δεν ήμασταν δικαιούχοι αυτής της δίμηνης παράτασης γιατί είχαμε ήδη πάρει μια παράταση στο πρώτο κύμα της πανδημίας, τον Μάρτιο. Συνολικά 2.000 ευρώ εισόδημα για όλο το 2020, δηλ. ούτε 3 ευρώ την ημέρα. Δεν θα πρέπει να υπάρξει σχετικό πακέτο στήριξης και για αυτούς τους ανθρώπους, πότε θα τους στηρίξει η Πολιτεία» αναρωτήθηκε.
Ακούστε την συνέντευξη εδώ:

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΔιαμαρτυρία της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών σε Κέντρα Υγείας της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Αυξημένο κατά 50% το ιικό φορτίο στα λύματα