ΗΧΗΤΙΚΟ – Σε απολογία η Δ. Κατσίμπα για παρακίνηση σε ανυπακοή του δημοκρατικού πολιτεύματος // «Είναι μια προσπάθεια φίμωσης και τρομοκρατίας»

Αντιμέτωπη με κατηγορίες για παρακίνηση σε ανυπακοή του δημοκρατικού πολιτεύματος βρίσκεται η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης (ΕΝΙΘ), Δάφνη Κατσίμπα.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση, η καταγγελία έγινε μετά τη συμμετοχή της σε τηλεοπτική εκπομπή λίγες ημέρες πριν τους εορτασμούς για το Πολυτεχνείο, κάνοντας παράλληλα λόγο για προσπάθεια φίμωσης και τρομοκρατίας. Σύμφωνα με την κ. Κατσίμπα, στη διάρκεια της συγκεκριμένης εκπομπής κι ενώ ο δημοσιογράφος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση αποφάσισε να μη γίνουν οι εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου», εκείνη απάντησε «και η κυβέρνηση αποφάσισε να γίνεται αυτός ο χαμός στη Θεσσαλονίκη, με τόσες ελλείψεις». Σύμφωνα με όσα είπε, μετά από λίγες ώρες ενημερώθηκε ότι κινήθηκε εισαγγελική παρέμβαση εναντίον της.

Η κ. Κατσίμπα αναφέρθηκε επίσης στην σημερινή απόλυση συναδέλφου της, η οποία ήρθε όπως είπε «επειδή τόλμησε να μιλήσει». Σημείωσε ότι η απόλυση του Κώστα Καταραχιά οφείλεται στο ότι γνωστοποίησε την υπερμετάδοση κορωνοιού τόσο σε προσωπικό, όσο και σε ασθενείς στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας» καθώς και το ότι η διοικήτρια ζητά τη διενέργεια ΕΔΕ για όσους νοσούν με κορωνοιό.

Για την κυβερνητική διαχείριση της πανδημίας, τόνισε ότι οι παραδοχές περί λαθών και παραλείψεων είναι τελείως προσχηματικές. Η κυβέρνηση, υπογράμμισε, συνεχίζει στον προγραμματικό σχεδιασμό της για πλήρη ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Κατσίμπα εδώ:

Προηγούμενο άρθροΤΡΑΙΝΟΣΕ: Δρομολόγια και πάλι στη γραμμή Αλεξανδρούπολη-Ορμένιο από 1η Απριλίου
Επόμενο άρθροΗ Σοφία Σακοράφα νέα πρόεδρος στον ΣΕΓΑΣ