ΗΧΗΤΙΚΟ – Σε αδιέξοδο οι πατατοπαραγωγοί της Άνω Βροντούς Σερρών // Αδιάθετοι 10.000 τόνοι πατάτας εξαιτίας του lockdown

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι πατατοπαραγωγοί στην Άνω Βροντού Σερρών καθώς, εξαιτίας του lockdown και των κλειστών καταστημάτων εστίασης, έμειναν στις αποθήκες χιλιάδες τόνοι πατάτας.

Σε συνέντευξή του στον Focus FM 103.6 και στη Δέσποινα Μποτίτση ο Δημήτρης Μιχτσόγλου, δημοτικός σύμβουλος και πρώην πρόεδρος της Βροντούς, ανέφερε ότι αυτή τη στιγμή περίπου 10.000 τόνοι πατάτας βρίσκονται στις αποθήκες. «Έχουμε 10.000 τόνους στις αποθήκες και απ’ ότι φαίνεται θα τις πετάξουμε. Λόγω κορωνοϊού η εστίαση ήταν κλειστή και μας έμεινε η σοδειά», τόνισε.

Ο κ. Μιχτσόγλου ζήτησε τη στήριξη της πολιτείας και τόνισε την ανάγκη έστω να δοθεί άδεια στους παραγωγούς και, κατόπιν συνεννόησης με άλλους δήμους, να μεταβαίνουν εκεί για την πώληση του προϊόντος.

«Το κράτος εάν δεν προσέξει τώρα τον πρωτογενή τομέα και του χρόνου δεν ξανασπείρει, από πού θα πάρει τα έσοδα;», αναρωτήθηκε.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε εδώ:

Προηγούμενο άρθροHXHTIKO – Στα «κάγκελα» οι γονείς για την αιφνιδιαστική διακοπή των σχολικών γευμάτων – Θ. Κοκονάς στον Focus FM
Επόμενο άρθροΠρος εκτόνωση η ένταση στη Νικήτη – Π. Ντέμπλας στον Focus FM – HXHTIKO