ΗΧΗΤΙΚΟ: “Κλείνει τη Δευτέρα και για 20 ημέρες ο Nord Stream 1… Επικαλούνται συντήρηση εγώ αυτό το λέω καψόνι” Μ. Χριστοδουλίδης στον Focus FM

«Από τη Δευτέρα και για τρεις εβδομάδες κλείνει ο ρωσικός αγωγός Nord Stream 1. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αγωγό φυσικού αερίου που έρχεται από Ρωσία. Το 25% με 30% της ζήτησης στην Ευρώπη έρχεται από αυτόν τον αγωγό και αυτό θα δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα» είπε στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Μηχανολόγος Μηχανικός, Ενεργειακός Επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης.

«Επικαλούνται συντήρηση εγώ αυτό το λέω καψόνι. Δεν ξέρω κατά πόσο αυτό έχει σχέση με την πραγματικότητα, είναι ένα καλό άλλοθι» είπε ο κ. Χριστοδουλίδης εξηγώντας ότι η συντήρηση των αγωγών μπορεί να γίνει και με ανοιχτές βάνες. «Η συντήρηση, σε όλα αυτά τα δίκτυα, γίνεται εν λειτουργία».

Η ανησυχία για το αν θα ανοίξουν και πάλι οι βάνες είναι έκδηλη.
«Οι Γερμανοί προετοιμάζονται για το ενδεχόμενο ωστόσο εδώ στην χώρα μας τόσο ο κ. Μητσοτάκης όσο και ο κ Σκρέκας διαβεβαιώνουν πως υπάρχει επάρκεια και ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα. Ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ακριβώς το αντίθετο» σημείωσε.

Ακούστε εδώ την συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος και σήμερα – Επί ποδός η Πυροσβεστική
Επόμενο άρθροΣε σοκ η Ιαπωνία από την εν ψυχρώ δολοφονία του Σίνζο Άμπε