Σε μια σοβαρή αποκάλυψη που αφορά τους εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα προχώρησε σήμερα μέσω του Focus FM 103.6 ο γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.

Όπως είπε, με το σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που προωθεί η κυβέρνηση καταργείται το «δικαίωμα επαναπρόσληψης μετά από δικαστική δικαίωση».

Εξήγησε ότι το σχέδιο νόμου καταργεί το δικαίωμα του εργαζομένου να επανέλθει στη δουλειά του στην περίπτωση που απολυθεί, προσφύγει στη δικαιοσύνη και δικαιωθεί από το δικαστήριο. Σημειώνεται ότι, σε μία τέτοια περίπτωση ο εργαζόμενος λάμβανε τους μισθούς των μηνών που θα δούλευε, κατά το διάστημα της αναμονής για την απόφαση του δικαστηρίου.

Πλέον, σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, η κυβέρνηση εισηγείται το να μην επιστρέφει ο εργαζόμενος στη δουλειά του εάν απολυθεί και κριθεί παράνομη η απόλυσή του, αλλά να λαμβάνει απλώς κάποιους μισθούς παραπάνω.

Τέλος, ο κ. Μητρόπουλος, όπως και κάθε Παρασκευή, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα ακροατών του ρ/σ Focus για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Ακούστε αναλυτικά εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη διακινητή που μετέφερε 12 παράνομους μετανάστες μέσω του ποταμού Έβρου-Τον… περίμεναν άλλοι 30 στην Τουρκία! 
Επόμενο άρθροΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα