Στον απόηχο αλλά και το παρασκήνιο της επίσκεψης Τσαβούσογλου στην Αθήνα και στα όσα συζήτησε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών με τον Ελληνα Πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών της χώρας μας, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή του Focus FM “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα” και στον Κώστα Τουτσίδη, ο Δημοσιογράφος – Συγγραφέας –  Τουρκολόγος Νίκος Χειλαδάκης.

«Ήταν μια πολύ ωραία “θεατρική παράσταση” που εξυπηρετεί την Τουρκία. Μου θύμισε την Ελληνική ταινία με τον Ντίνο Ηλιόπουλο που έλεγε “είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα”» τόνισε ο κ. Χειλαδάκης. Επισήμανε επίσης ότι δε έγινε κανένας λόγος για τις 51 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη κατα τη διάρκεια της επίσκεψης Τσαβούσογλου, ενώ καυτηρίασε και τη στάση βουλευών του Ελληνικού κοινοβουλίου απο Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝ.ΑΛ που ήταν παρόντες στη Θράκη μαζί με τον Τσαβούσογλου την ώρα που μιλούσε για «τουρκική μειονότητα» χωρίς από την πλευρά τους να υπάρξει καμία αντίδραση.

Ο γνωστός τουρκολόγος δεν παρέλειψε να ανφερθεί στα κρίσμα ζητήματα που αντιμετωπίζει η τουρκία του Ερντογάν τόσο στο εσωτερικό της και στην οικονομία της όσο και στις σχέσεις της με τις Η.Π.Α και την Ε.Ε, καθώς και στην προσπάθεια που γίνεται το τελευταίο διάστημα από την τουρκική κυβέρνηση να φανεί “το καλό παιδί” στη σχέση της με την Ελλάδα και την Ευρώπη σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εις βάρος της ενόψει της συνάντησης Ερντογάν – Μπάιντεν αλλά και της επικείμενης συνόδου κορυφής της Ε.Ε.

Ακούστε όλη την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Νίκο Χειλαδάκη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΣε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην Αίγινα
Επόμενο άρθρο«FOCUS 8-11» με τον Στέφανο Δαμιανίδη-Ακούστε τις σημερινές συνεντεύξεις