ΗΧΗΤΙΚΟ: Μπάιντεν για τη Νέα Τάξη Πραγμάτων

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, μίλησε χθες απόγευμα Δευτέρας στην Επιχειρηματική Στρογγυλή Τράπεζα με το περιερχόμενο της ομιλίας του να γίνεται viral όσον αφορά την επόμενη μέρα των διεθνών εξελίξεων και τον ρόλο που πρέπει να διαδραματίσει η Αμερική.

«Είμαστε σε ένα σημείο καμπής, πιστεύω, στην παγκόσμια οικονομία, όχι μόνο στην παγκόσμια οικονομία, στον κόσμο, που προκύπτει κάθε τρεις ή τέσσερις γενιές», είπε ο Μπάιντεν.

«Ένας στρατηγός μου είπε ότι 60 εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν μεταξύ 1900 και 1946 και από τότε έχουμε δημιουργήσει μια φιλελεύθερη παγκόσμια τάξη πραγμάτων, και δεν έχει συμβεί εδώ και πολύ καιρό».

«Τώρα είναι η στιγμή που τα πράγματα αλλάζουν και θα υπάρξει μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων εκεί έξω, και πρέπει να ηγηθούμε. Πρέπει να ενώσουμε τον υπόλοιπο ελεύθερο κόσμο για να το κάνουμε», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Προηγούμενο άρθροΑ. Κάντας: « Oι συνταξιούχοι δεν αντέχουν άλλο – Δεν μπορούμε να ζεστάνουμε τα σπίτια μας, δεν έχουμε ούτε τα βασικά για την διατροφή μας».
Επόμενο άρθρο«Με την αύξηση στο πετρέλαιο είναι δύσκολο να καλλιεργήσουμε – Μετά το Πάσχα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη η κατάσταση» ΗΧΗΤΙΚΟ Π. Μόσχος