ΗΧΗΤΙΚΟ-Μάζης για Λευκορωσία: Δεν βλέπω να ενεργοποιούνται τα ίδια κριτήρια ευαισθησίας της ΕΕ και για την Τουρκία – Ο κ. Δένδιας είναι σε πλήρη συνεννόηση με Μαξίμου;

Για την απόφαση της ΕΕ να επιβληθούν κυρώσεις στη Λευκορωσία μίλησε στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο καθηγητής Γεωπολιτικής, Ιωάννης Μάζης.

«Συμφωνώ με ένα πακέτο κυρώσεων που θα επιβληθεί στη Λευκορωσία ωστόσο αυτό που με προβληματίζει ιδιαίτερα είναι ότι την ίδια ώρα δεν βλέπω να ενεργοποιούνται τα κριτήρια ευαισθησίας της Ε.Ε. για την Τουρκία, με αφορμή και τις καταγγελίες του αρχιμαφιόζου Σεντάτ Πεκέρ για κύκλωμα δολοφονιών και λαθρεμπορίου», τόνισε. «Θα ήθελα να δω ανάλογη ευαισθησία και από τις κυβερνήσεις Αθηνών και Λευκωσίας» επισήμανε χαρακτηριστικά.

Συγκεκριμένα, είπε: «Θα ήθελα να ακούσω τον Έλληνα πρωθυπουργό, όπως και τον Κύπριο πρόεδρο, να βγει και να θέσει στην προσεχή διαδικασία της Συνόδου Κορυφής το ζήτημα της διερεύνησης των καταγγελιών Πεκέρ, ο οποίος εμπλέκει πρώην αντιπροέδρους, υπουργούς εσωτερικών και συγγενείς τους στο κύκλωμα και το οποίο διεξάγεται στο κατεχόμενο κομμάτι της Κύπρου, η οποία ολόκληρη έχει ενταχθεί στην ΕΕ (…)».

Όσον αφορά την επίσκεψη που πραγματοποίησε στη χώρα μας η επικεφαλής της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, Σβετλάνα Τιχανόφσκαγια, στο πλαίσιο του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, δήλωσε ότι «ο ιδιώτης (σ.σ. φόρουμ) μπορεί να καλεί όποιον θέλει. Από την άλλη πλευρά, η συνάντησή της με την ΠτΔ, που βάσει του ρεπορτάζ έγινε, νομίζω ότι δεν είναι θεμιτή». Σημείωσε ότι θα έπρεπε να ήμασταν πιο προσεκτικοί και αναφέρθηκε στη συνάντηση Δένδια-Λαβρόφ και στην ευαρέσκεια που εξέφρασε ο Έλληνας ΥΠΕΞ για τη στάση της Ρωσίας τόσο στο θέμα των θαλασσίων ζωνών, όσο και στο θέμα της Κύπρου.

«Όταν δηλώνεις ευαρέσκεια σε μία κυβέρνηση για τη στάση της η οποία είναι εθνικώς ωφέλιμη, παράλληλα δεν κάνεις τέτοιες ενέργειες που ερεθίζουν αυτή την κυβέρνηση και την ωθούν προς την απέναντι πλευρά», υπογράμμισε ο κ. Μάζης.

«Ο κ. Δένδιας είναι σε πλήρη συννενόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, τη στιγμή που αυτός κάνει μία θετική διπλωματία προς τη Μόσχα, το Μέγαρο Μαξίμου να προκαλεί τη Μόσχα;» αναρωτήθηκε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του κ. Μάζη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροNon Stop ο Τσιγγάρας στης προπονήσεις (pic)
Επόμενο άρθροΠροπονητής της Ρεάλ από ότι φαίνεται θα είναι ο Αλέγκρι