ΗΧΗΤΙΚΟ – Κραυγή αγωνίας από τους εργαζομένους στον επισιτισμό – Η κυβέρνηση απέτυχε στο να μας προστατεύει

Με 534 ευρώ για δύο μήνες καλούνται να ζήσουν οι εργαζόμενοι στον τομέα της εστίασης στη χώρα μας, όπως δήλωσε στον Focus FM ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον επισιτισμό, Γιώργος Χότζογλου.

Μιλώντας στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, σημείωσε ότι “τα λεφτά του Σεπτεμβρίου τα πληρωθήκαμε στις 29 Οκτωβρίου στις αναστολές συμβάσεων. Αν κάνετε τη διαίρεση του 534 διά 60 μας βγαίνει 8,9 ευρώ την ημέρα”. Υπογράμμισε ότι δεν μπορεί μια οικογένεια να ζήσει με αυτά τα χρήματα.

“Καλά είναι τα διαγγέλματα, καλές είναι οι φάσεις “αγαπητοί μου συμπολίτες”, αλλά δεν γίνεται πολιτική με διαγγέλματα. (…) Η κυβέρνηση έχει αποτύχει στο θέμα της προστασίας των εργαζομένων και δυστυχώς, όπως φαίνεται, έχει αποτύχει και στο κομμάτι της πανδημίας”, υπογράμμισε.  “Τον Ιούλιο είχαμε δύο κρούσματα πανελλαδικά και επτά διασωληνωμένους, και ανοίξαμε τα χερσαία σύνορα επί δέκα ημέρες χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο, να μπαίνουν μέσα οι φίλοι μας οι Βαλκάνιοι, και έτσι ξανά ξεκίνησε η διασπορά του ιού στην Ελλάδα” σημείωσε ο κ. Χότζογλου.

Αναφέρθηκε επίσης στην κατάσταση που επικρατεί στα ΜΜΜ και εστιάζοντας στη Θεσσαλονίκη τόνισε “ξέρω ότι στη Θεσσαλονίκη για να μπει κάποιος σε ένα λεωφορείο, πρέπει να περιμένει δύο ώρες, και όταν θα έρθει το λεωφορείο ο ένας θα πρέπει να είναι πάνω στον άλλο”.

Τέλος, προανήγγειλε την 24ωρη πανελλαδική απεργιακή κινητοποίηση των εργαζομένων του κλάδου για τις 10 Νοεμβρίου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΒόμβα με έντεκα κρούσματα στον Άγιαξ!
Επόμενο άρθροΕπέστρεψε στις προπονήσεις ο Τσιμίκας