ΗΧΗΤΙΚΟ: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες ΑΜ-Θ – «Δεν μπορούμε πλέον να καλλιεργήσουμε»

«Όταν ξεκίνησε όλη αυτή η κρίση περιμέναμε όλοι πως κάποια στιγμή θα σταματήσει. Δυστυχώς όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά έχουμε φτάσει σε σημείο πλέον να μη μπορούμε να καλλιεργήσουμε…η κατάσταση έχει επιδεινωθεί πάρα πολύ» είπε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Πρόεδρος Αγροτικού Συλλόγου Ξάνθης.

«Το θέμα είναι πολύ σοβαρότερο απ’ ό,τι ακούγεται. Μιλάμε για αγρότες και κτηνοτρόφους. Αν δούμε το τι παράγει η χώρα μας, πέρα από τον τουρισμό, αυτά που παράγουν αγρότες και κτηνοτρόφοι είναι ελάχιστες οι επιχειρήσεις οι οποίες παράγουν κάτι, το οποίο εξάγουν» επεσήμανε ο κ. Κώστας Δαλάτσης που γνωστοποίησε ότι και αγρότες και κτηνοτρόφοι της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης ξεκινούν από αύριο τις κινητοποιήσεις. Προς το παρόν όπως τόνισε ο σχεδιασμός δεν περιλαμβάνει μπλόκα στους δρόμους στην περιοχή της ΑΜ-Θ, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και το ενδεχόμενο να στηθούν.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Κώστας Δαλάτσης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι πολλά: «Αυτή τη στιγμή ο Έλληνας αγρότης πληρώνει το πιο ακριβό πετρέλαιο στην Ευρώπη με 1,60 το λίτρο ενώ σε άλλες χώρες οι συνάδελφοι μας το πληρώνουν στα 82 λεπτά το λίτρο. Έχουμε το ακριβότερο ρεύμα σε όλη την Ευρώπη. Πού είναι λοιπόν η ΚΑΠ; Παύει να υπάρχει, δυστυχώς. Οι Έλληνες αγρότες αγοράζουμε κατά 30% ακριβότερα όλα τα φυτοφάρμακα και τα λιπάσματα σε σχέση με την Ευρώπη».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού σε μια περιοχή της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΟικονομια :Επιδότηση 39 ευρώ στο ρεύμα για νοικοκυριά και 65 ευρώ για επιχειρήσεις – Στα 40 ευρώ για το φυσικό αέριο