ΗΧΗΤΙΚΟ: «Η Ευρώπη χορεύει ζεϊμπέκικο στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας κρίσης» // Ευάγγελος Μπασάρ Μούσσα στον Focus FM

«Η Ευρώπη χορεύει ζεϊμπέκικο στα πρόθυρα μιας παγκόσμιας κρίσης εξαιτίας του ρώσο-ουκρανικού πολέμου» είπε μιλώντας στον Focus FM και στη Δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτωρ Οικονομικών ΑΠΘ – Γεωπολιτικός αναλυτής Ευάγγελος Μπασάρ Μούσα.

Όπως τόνισε όσο επιβάλλονται κυρώσεις στη Ρωσία, η Μόσχα θα βρίσκει τρόπο να ελίσσεται ενώ η ευρωπαϊκή εξάρτηση συνεχίζεται και τα ευρωπαϊκά αποθέματα φυσικού αερίου αρχίζουν να συρρικνώνονται.

«Η ροή του φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream αυτή την εβδομάδα δεν ξεπέρασε το 40%. Είναι προάγγελος πριν την ουσιαστική κίνηση.  Για τη Ρωσία η ενέργεια είναι πηγή ζωής για την οικονομία της. Δεν θα είναι εύκολη απόφαση να κόψει τελείως τη ροή σε μεγάλους καταναλωτές στην Ευρώπη ωστόσο μπορεί να πάρει σάρκα και οστά το σενάριο τρόμου, δηλαδή της πλήρους διακοπής, κάτι που θα προκαλέσει ακόμη και εξεγέρσεις».

«Αν η Ρωσία διακόψει οριστικά το φυσικό αέριο τους επόμενους μήνες, οι Ευρωπαίοι θα έχουν έναν κρύο χειμώνα. Ο κρύος χειμώνας είναι το κρύο στοίχημα της Ρωσίας», υπογράμμισε.

Η Ρωσία, όπως είπε, ποντάρει σε αυτό ώστε να χαλαρώσουν οι δυτικές κυρώσεις.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Εισήγηση για τέταρτη δόση εμβολίου για τους άνω των 30 ετών
Επόμενο άρθροΝεκρή 66χρονη λουόμενη στην Καβάλα