Για μαζικά λουκέτα στην εστίαση έκανε λόγο μιλώντας στον Focus FM η πρόεδρος του ΠΑΣΚΕΔΙ, Νίκη Κωνσταντίνου, με αφορμή το πράσινο φως που δόθηκε για την επανεκκίνηση του κλάδου από τις 3 Μαΐου, αποκλειστικά σε εξωτερικούς χώρους. «Τα μνημόνια ήταν νηπιαγωγείο μπροστά σε αυτό που έρχεται», είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «η εστίαση, όπως την ξέραμε, πεθαίνει».

Σε συνέντευξή της στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, τόνισε ότι παρά τις ανακοινώσεις περί επαναλειτουργίας της εστίασης, δεν έχει ανοίξει η πλατφόρμα του ΕΦΚΑ για να λάβουν χρήματα οι επιχειρηματίες. «Χρωστάμε στους προμηθευτές, δεν μπορούμε να εφοδιάσουμε τις επιχειρήσεις μας», επισήμανε η κ. Κωνσταντίνου.

«Τι θα εισπράξουν οι καταστηματάρχες στα λίγα τετραγωνικά που διαθέτουν ώστε να πληρώσουν και αυτά που χρωστάνε σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, και να καλύψουν τις τρέχουσες ανάγκες;» αναρωτήθηκε ενώ στάθηκε και στο ωράριο λειτουργίας των επιχειρήσεων. «Ο εμπορικός κόσμος κλείνει στις 21:00. Όταν η κυκλοφορία σταματά στις 23:00, εμείς θα πρέπει μία ώρα πριν να σταματάμε το σέρβις. Για μία ώρα, θα έρθουν σε εμάς;» ανέφερε διερωτώμενη «πόσες ώρες και σε ποια τετραγωνικά» θα δουλέψουν οι επαγγελματίες του κλάδου.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΣπύρος Πλακούδας στον Focus FM: «Οι τριβές Ουάσιγκτον-Άγκυρας θα εκτοξευτούν στα ύψη με την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων» – ΗΧΗΤΙΚΟ
Επόμενο άρθροΘύμα δολοφονίας 74χρονος μέσα στο σπίτι του στα Πατήσια