ΗΧΗΤΙΚΟ – Γιώργος Λεχουρίτης: “Ο πληθωρισμός ειναι γύρω στο 13.3% και ας λένε ό,τι θέλουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ”

«Δεν αντιλαμβάνομαι πώς η ΕΛΣΤΑΤ προσανατολίζεται να ανακοινώσει ότι ο πληθωρισμός θα κυμανθεί περίπου στο 12%. Τι εννοεί η ΕΛΣΤΑΤ, ότι πέσανε οι τιμές στα τρόφιμα, στα καύσιμα και στην ενέργεια; Ο Ιούνιος και ο Ιούλιος έχουν τιμές ενέργειας με ρήτρα αναπροσαρμογής» τόνισε μιλώντας στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Τουτσίδη, πριν τις σημερινές ανακοινώσεις της ΕΛΣΤΑΤ, ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή, Γιώργος Λεχουρίτης. Έκανε λόγο για πληθωρισμό «γύρω στο 13,3% και ας λένε ό,τι θέλουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ» την οποία κατηγόρησε ότι «πολλές φορές παίζει πολιτικά παιχνίδια σε βάρος των πολιτών-καταναλωτών».

«Καθημερινά αυξάνουν τις τιμές στα προϊόντα σουπερμάρκετ, τρόφιμα, γαλακτοκομικά, τυροκομικά, αλλαντικά, ζυμαρικά, είδη περιποίησης, χαρτιά υγείας, χαρτοπετσέτες, όλη η γκάμα των προϊόντων έχει αύξηση. Πώς λοιπόν θεωρεί η ΕΛΣΤΑΤ ότι έχει πέσει ο πληθωρισμός;» αναρωτήθηκε ο κ. Λεχουρίτης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, τόνισε την ανάγκη εντατικοποίησης των ελέγχων στην αγορά «διότι το φαινόμενο να έχουμε σταθερή τιμή σε ένα προϊόν, 9 ευρώ, αλλά εκεί που ήταν ένα κιλό να είναι 970 γραμμάρια. (…) Κρατάνε την ίδια συσκευασία με την ίδια τιμή, αλλά χαμηλότερη ποσότητα». Παράλληλα, ανέφερε «καλούμε τις εποπτικές αρχές (…) να κάνουν ελέγχους σε συγκεκριμένους χώρους όπου υποχρεωτικά πρέπει να υπάρχουν προϊόντα διατίμησης, όπως αεροδρόμια, λιμάνια, ΚΤΕΛ, γήπεδα όπου υπάρχουν 10 τέτοια προϊόντα, όπως π.χ. το νερό των 500ml, το ανάμεικτο τοστ ή ο φραπές, διατιμημένα προϊόντα που δεν έχουν το δικαίωμα να τα πωλούν παραπάνω από τις τιμές διατίμησης» προσθέτοντας ότι «τελευταία υπάρχουν καταγγελίες ότι αυτά τα προϊόντα, τα οποία υποχρεωτικά πρέπει να έχουν, έχουν εξαφανιστεί…».

Τέλος, για τα καύσιμα ο κ. Λεχουρίτης υπογράμμισε ότι «η αγορά στην Ελλάδα δυστυχώς δεν αυτορυθμίζεται αλλά αυτοαισχροκερδεί, αυτή είναι η πραγματική εικόνα» επισημαίνοντας ότι «η ιστορία των (σ.σ. νοθευμένων καυσίμων) είναι “κάτσε καλά”, γιατί χάνεις τη ζωή σου γι αυτό πάρα πολλοί δεν αναφέρονται σε αυτό, γιατί φοβούνται…».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Κινητοποίηση της πυροσβεστικής για φωτιά σε οικοπεδικούς χώρους στην Επανομή
Επόμενο άρθροΑνοίγει νωρίτερα, στις 22 Αυγούστου, η Βουλή για την υπόθεση των παρακολουθήσεων