ΗΧΗΤΙΚΟ-Γ. Φίλης για Τσαβούσογλου: Ξεκινάμε με φάουλ – Ιδιωτική επίσκεψη, με δημόσιες ομιλίες και τοποθετήσεις επί πολιτικών θεμάτων, δεν υπάρχει

Για την «ιδιωτική» επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Ελλάδα μίλησε στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής-Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων. «Ιδιωτική επίσκεψη με δημόσιες ομιλίες και τοποθετήσεις επί πολιτικών θεμάτων δεν υπάρχει», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι «ήδη ξεκινάμε με φάουλ από την ελληνική πλευρά που, για ακόμα μια φορά, χρησιμοποιώντας την καραμέλα “η Ελλάς δεν φοβάται τίποτα και δεν έχει τίποτα να κρύψει” θα επιτρέψει στους Τούρκους να κάνουν πασαρέλα στη Θράκη, να κάνουν το παιχνίδι τους και να διαιωνίσουν αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργήσει η Ελλάς στη Θράκη».

«Δεν θα έπρεπε να επιτρέπαμε σε αυτούς τους ανθρώπους με τους συγκεκριμένους σκοπούς τέτοιου τύπου επισκέψεις. Μόνο ιδιωτική επίσκεψη δεν είναι. (…)» σημείωσε ο κ. Φίλης υπογραμμίζοντας ότι αυτού του τύπου οι επισκέψεις είναι «επικίνδυνες για την εθνική ασφάλεια».

«Δεν θα έπρεπε να υπήρχε το άντρο της ΜΙΤ στη Θράκη. Δεν θα έπρεπε να υπήρχε το προξενείο της Κομοτηνής. Δε λειτουργεί ως προξενείο αλλά ως κέντρο αποσταθεροποίησης μίας ολόκληρης περιφέρειας της Ελλάδας» ανέφερε.

Παράλληλα, είπε ότι «στη δικαιολογία ότι “αν εμείς κλείσουμε το προξενείο της Κομοτηνής, μπορεί να κλείσει το προξενείο της Σμύρνης ή της Ανδριανούπολης και της Κωνσταντινουπόλεως”, η απάντηση για εμένα είναι ξεκάθαρη. Στα προξενεία μας διακυβεύονται τα συμφέροντα 1.500 Ελλήνων και των εκάστοτε τουριστών. Στη Θράκη, διακυβεύεται η εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΟι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής στη Football League
Επόμενο άρθροΑποζημίωση ειδικού σκοπού: Πληρώνει αύριο για τους δικαιούχους