ΗΧΗΤΙΚΟ-Γ. Φίλης Αφγανιστάν: Η κατάσταση δεν είναι διαχείριση, σύντομα θα αναγκαστούμε να μιλήσουμε με την ιστορία- Με τους Τούρκους είμαστε σε μια Endgame κατάσταση

Για εποικισμό της χώρας μας και δύσκολες καταστάσεις που θα βιώσουμε με αφορμή και τις νέες μεταναστευτικές ροές από το Αφγανιστάν μίλησε στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Γιώργος Φίλης.

Θα βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις

“Η κατάσταση δεν είναι διαχείριση, θα αναγκαστούμε να βιώσουμε δύσκολες καταστάσεις και να μιλήσουμε με την ιστορία. Υπάρχει μια στραβή ανάγνωση της πραγματικότητας” είπε ο Διδάκτωρ Γεωπολιτικής-Καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων τονίζοντας ότι:

Με τους Τούρκους είμαστε σε μια Endgame κατάσταση

Όπως σημείωσε οι Αφγανοί θα χρησιμοποιηθούν από τον Ερντογάν ώστε να φοβίσει τους ευρωπαίους να πιέσουν τους Έλληνες να κάνουν ότι θέλει.

«Θα πιέσει για να ολοκληρωθεί η ατζέντα του γιατί με τους τούρκους είμαστε σε endgame κατάσταση. Στο κυπριακό έχουμε γυρίσει στο 1957 του Νιχάτ Ερίμ ο οποίος μίλαγε για το ταξίμ, δηλαδή διχοτόμηση και στα ελληνοτουρκικά έχουμε φτάσει να σου ζητάει την Θράκη, το μισό Αιγαίο και όλη την Αν.Μεσόγειο. Είναι σε endgame κατάσταση…

Ο κατευνασμός που ακολουθούμε εδώ και 100 χρόνια μας οδήγησε εδώ
Ο Ερντογάν έχει στο στόχαστρο την Ελλάδα και η ουσία του πράγματος είναι να χτυπήσει τα ελληνικά συμφέροντα είπε ο κ. Φίλης.

«Eίτε δούμε ορδές- καραβάνια ανθρώπων να έρχονται από το Αφγανιστάν είτε δεν το δούμε εάν θέλει να δημιουργήσει θέμα μεταναστευτικής κρίσης με την Ελλάδα θα το δημιουργήσει. Ούτως η αλλιώς έχει πάνω από 3 με 4 εκατομμύρια που μένουν ήδη στην Τουρκία των οποίων οι τουλάχιστον 500-600.000 είναι Αφγανοί. Είναι δύσκολο αν θέλει να πάρει 5-10 χιλιάδες από αυτούς και να μας τους αποστείλει» αναρωτήθηκε.

Ξεκαθάρισε επίσης πως «Όταν λέμε πρόσφυγες αυτό σημαίνει ότι θα φύγουν από το Αφγανιστάν και θα πάνε στο Ιράν. Όταν θα φύγουν από το Ιράν και θα πάνε σε οποιαδήποτε άλλη χώρα που είναι δίπλα στο Αφγανιστάν τότε είναι οικονομικοί μετανάστες. Αν έρθουν με πτήση της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας ή με πτήση των συμμαχικών αεροποριών οι Αφγανοί οι οποίοι συνεργάστηκαν με τις ελληνικές αρχές όλη αυτή την 20ετία στο Αφγανιστάν και έρθουν κατευθείαν στην Ελλάδα τότε αυτοί είναι πρόσφυγες».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στον παρακάτω σύνδεσμο:

 

Προηγούμενο άρθροΝεκρός από κορονoϊό 77χρονος εμβολιασμένος στη Ζάκυνθο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Θανατηφόρα πτώση άνδρα από την ταράτσα του σπιτιού του