ΗΧΗΤΙΚΟ-Focus FM: «Τέσσερις μήνες μετά τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια είμαστε μόνοι μας… Δεν έχουμε καμία στήριξη από το κράτος»

Συγκλονιστικά τα όσα δήλωσε ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση η κ. Μαρία – Λήδα Μοσχούτα, από το Κέντρο Αγώνα και αλληλεγγύης πυρόπληκτων, για την κατάσταση στην οποία βρίσκονται εδώ και μήνες οι άνθρωποι που επλήγησαν βαριά από τις πυρκαγιές στη Βόρεια Εύβοια.

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι «επί της ουσίας, δεν έχουν δώσει αποζημιώσεις στους ανθρώπους που κάηκαν τα σπίτια τους, που έχασαν τα ζώα και τα δέντρα τους». «Έχουν πάρει», σημείωσε, «ένα πολύ μικρό ποσοστό αποζημίωσης».

Πρόσθεσε δε, ότι οι άνθρωποι των οποίων τα σπίτια έγιναν στάχτη «μένουν σε συγγενείς και φίλους ή έχουν νοικιάσει σπίτια». «Δεν υπάρχει στήριξη από το κράτος», υπογράμμισε. Ερωτηθείσα για την εκκίνηση αντιπλημμυρικών έργων στην περιοχή, ανέφερε ότι έχουν ξεκινήσει «μόνο αντιδιαβρωτικά έργα, τα οποία είναι ελαφριάς μορφής αντιπλημμυρικά και αφορούν κυρίως την ανασύσταση του δάσους, τα οποία σε μία βαριά βροχόπτωση δεν μπορούν να κρατήσουν τα νερά…».

Για την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Ιστιαία και τη στάση του απέναντι στους πληγέντες, η κ. Μοσχούτα σημείωσε ότι «παρά το γεγονός ότι η Συντονιστική Επιτροπή είχε στείλει επίσημο αίτημα στη Γενική Γραμματεία του Πρωθυπουργού για συνάντηση με τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, δεν πήραμε ποτέ καμιά απάντηση και στην πράξη αρνήθηκε να συναντηθεί μαζί μας».

«Σε τρία χρόνια από τώρα εάν τα πράγματα συνεχίσουν να είναι έτσι, το 90% των επαγγελμάτων στη Βόρεια Εύβοια ΔΕΝ θα υφίσταται» τόνισε εκπέμποντας «σήμα κινδύνου» για ενδεχόμενη ερήμωση της περιοχής στο μέλλον αν δεν αλλάξουν οι συνθήκες.

«Ο κόσμος φαίνεται ότι έχει διάθεση να το παλέψει και να το φτάσει μέχρι όπου μπορεί, προκειμένου να πάρει αυτά που δικαιούται (…) δεν πιστεύει σε όλα αυτά που του τάζουν τόσο καιρό γιατί δεν βλέπει και τίποτα» υπογράμμισε η κ. Μουσχούτα.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΜωβ κάδοι στο δήμο Λαγκαδά για ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων
Επόμενο άρθροΧωρίς ρεύμα αύριο περιοχές της Χαλκιδικής