Συλλαλητήριο θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Τετάρτης κάτοικοι της Φλώρινας για το δυσβάσταχτο κόστος θέρμανσης και ενώ ήδη στην περιοχή επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

«Οι θερμοκρασίες είναι πολικές στην περιοχή, για πολύ μεγάλο διάστημα» ανέφερε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος Εργατικού Κέντρου Φλώρινας, Κωνσταντίνος Σιάκος, προσθέτοντας ότι «το κόστος της θέρμανσης είναι τεράστιο, είτε αφορά πετρέλαιο, είτε καυσόξυλα, είτε πέλλετ».

Αναφερόμενος, αρχικά, στη θέρμανση με πέλλετ τόνισε «στην περιοχή μιλάμε πάντα για τόνους, ποτέ για σακί, δεν μιλάμε ποτέ για κυβικό. Ο τόνος πέρσι του πέλλετ κόστιζε από 200 έως 250 ευρώ, ανάλογα την ποιότητα. Φέτος έχει φτάσει στα 650 με 680 και ανεβαίνει κι άλλο. Έχει υπερτριπλασιαστεί δηλαδή η τιμή. Και απαιτούνται τουλάχιστον 10 τόνοι πέλλετ» για ένα νοικοκυριό.

«Αν ένα σπίτι στην κεντρική Ελλάδα χρειάζεται 500 λίτρα πετρέλαιο, χρειάζεται ένα κεφάλαιο περίπου στα 800 ευρώ. Στα 800 αυτά ευρώ έχει καταβάλλει έναν ειδικό φόρο 470 ευρώ. Αν αυτό το σπίτι το πάρουμε στη Φλώρινα, χρειάζεται 2.500 λίτρα, άρα ένα κεφάλαιο 4.000 ευρώ και οι πολίτες της περιοχής έχουν πληρώσει ειδικό φόρο 2.120 ευρώ. Αντιλαμβάνεστε την αδικία την οποία υπάρχει;» πρόσθεσε ο κ. Σιάκος.

Για τις επιδοτήσεις, τόνισε ότι δεν μπορούν να τις λάβουν όλοι καθώς δύο εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα που ξεπερνούν τα εισοδηματικά κριτήρια, άρα δεν το δικαιούνται. «Είναι τόσο αυστηρά τα κριτήρια, ώστε η πλειοψηφία των ανθρώπων εδώ δεν το δικαιούται», ανέφερε.

«Δεν είναι το ζήτημα η αύξηση των τιμών, ο πόλεμος στην Ουκρανία, δεν έχει καμία σχέση το πέλλετ, ας πούμε, με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Μην τα αποδίδουμε όλα εκεί. Εδώ υπάρχει ένα παιχνίδι κερδοσκοπίας θα λέγαμε, κάποιοι βγάζουν πολλά χρήματα από όλο αυτό», κατέληξε ο ίδιος.

Προηγούμενο άρθροΕΟΦ: Απαγορεύει τη διάθεση και διακίνηση προϊόντος αφαίρεσης ημιμόνιμου βερνικιού
Επόμενο άρθροΑδ. Γεωργιάδης: Δεν είναι πρόθεση της κυβέρνησης η μείωση του ωραρίου των καταστημάτων