ΗΧΗΤΙΚΟ – Focus FM 103.6: Το πρώτο ελληνικό τζιπ είναι γεγονός – Τώρα περιμένουμε τη στήριξη της Πολιτείας, λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και κατασκευάστρια του αυτοκινήτου

Το πρώτο ελληνικό τζιπ είναι γεγονός! Πρόκειται για το «Keraboss Super K», που κατασκευάζει η ελληνική εταιρεία KERABOSS CARS MANUFACTURING.

«Είμαστε πολύ ευτυχισμένοι, αυτή είναι μία στιγμή που περιμέναμε 14 χρόνια να έρθει» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Θεοδώρα Απότα η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και κατασκευάστρια του αυτοκινήτου, Στέλλα Κεραμπός, αναφερόμενη στην έγκριση και την πιστοποίησή του από το ελληνικό κράτος.

Η εταιρεία έκανε χρήση των διατάξεων των “Μεμονωμένων Οχημάτων Ιδιαίτερης Κατασκευής” (Μ.Ο.Ι.Κ.) ενώ σύμφωνα με την κ. Κεραμπός, η αρχή της κατασκευής του αυτοκινήτου έγινε το 2008. «Οι πρώτες επαφές με το υπουργείο Μεταφορών έγιναν το 2012, δύο χρόνια μετά βγήκε η νομοθεσία και ο μεγάλος Γολγοθάς ήταν το υπουργείο Οικονομικών… αυτό μας πήρε οκτώ χρόνια. Βέβαια, με περίσσια υπομονή και επιμονή αντέξαμε και φτάσαμε εδώ που είμαστε σήμερα, με ό,τι οικονομική καταστροφή συνεπάγεται αυτό, με ό,τι ψυχική και σωματική κούραση…» σημείωσε.

Το «Keraboss Super K» προσφέρεται σε εκδόσεις 2 και 4 θέσεων. Φέρει κινητήρα 1000 κυβικών εκατοστών απόδοσης 72 ίππων. Το κόστος του κάθε αυτοκινήτου ανέρχεται στις 22.000 ευρώ + ΦΠΑ και, σύμφωνα με όσα ανέφερε η κ. Κεραμπός, είναι ένα όχημα κατάλληλο για νησιά, λόγω των υλικών κατασκευής του, όπως π.χ. το πολυεστερικό αμάξωμα, το γαλβανιζέ σασί που μένουν σχεδόν αλώβητα από το αλάτι της θάλασσας.

«Κάτι πάρα πολύ σημαντικό που αφορά την ανάπτυξη της χώρας είναι ότι εμείς για τα αυτοκίνητά μας συνεργαζόμαστε με πάρα πολλούς άλλους μικρούς κατασκευαστές, εργαστήρια, βιοτεχνίες, κάνει ο κάθε ένας το μέρος το δικό του. (…) για τα αμαξώματα, το σασί, τα φανάρια, για όλα έχουν δουλέψει ελληνικές εταιρείες» σημείωσε η κ. Κεραμπός.

Τέλος, τόνισε την ανάγκη στήριξης από το κράτος «να μπορέσουμε να λάβουμε τη χρηματοδότηση που απαιτείται, για να ξεκινήσουμε την παραγωγή, να πάρουμε παραγγελίες… να μπορέσουμε να πάμε παρακάτω».

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΗ Μαρία Καρλάκη στον Focus FM 103.6 – Περιγράφει τις εμπειρίες της από την Αμερική
Επόμενο άρθροΗ ρήτρα δεν καταργείται, αλλάζει όνομα – Έρχονται μεγαλύτερες χρεώσεις // Αλ. Αλεξόπουλος στον Focus FM 103.6 – HXHTIKO