ΗΧΗΤΙΚΟ// Δικηγόρος ΙΝΚΑ Α.Αλεξόπουλος για ρήτρα αναπροσαρμογής: Παράνομος μηχανισμός για να αντλούν υπερκέρδη οι πάροχοι

“Εργαζόμενος που θεωρείται υψηλόμισθος με 1.700 μισθό/μήνα, πολύτεκνος με τέσσερα παιδιά, καλείται να πληρώσει 2.800 για το ηλεκτρικό ρεύμα”. Από τα 2.800 ευρώ, τα 2.100 είναι η ρήτρα αναπροσαρμογής” είπε μιλώντας στον ρ/σ Focus και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) Αλέξης Αλεξόπουλος.

“Είναι εκατοντάδες οι καταγγελίες των καταναλωτών που δεχόμαστε, οι απίστευτα μεγάλοι λογαριασμοί έχουν φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες” δήλωσε.

«Η ύψιστη μορφή συλλογικής δράσης και αντίστασης σε αυτό το πράγμα είναι η κατάργηση της ρήτρας (…) προσφεύγουμε για την κατάργηση της ρήτρας στα δικαστήρια στο Πολυμελές Δικαστήριο της Αθήνας με συλλογική αγωγή…», σημείωσε ο κ. Αλεξόπουλος γνωστοποιώντας ότι έχουν δηλώσει συμμετοχή πάνω από 1.200 πολίτες.

Ο κ. Αλεξόπουλος έκανε λόγο για «αντικαταναλωτική συμπεριφορά των παρόχων» προσθέτοντας ότι «η ρήτρα δεν αντιπροσωπεύει κόστος ρεύματος, είναι ένας παράνομος μηχανισμός να αντλούν υπερκέρδη οι πάροχοι».

Ακούστε όλα όσα δήλωσε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΑμέτρητες παραβιάσεις του FIR Αθηνών από τουρκικά αεροσκάφη
Επόμενο άρθρο«Έκανε φτερά» το περίπτερο του Χαμόγελου του παιδιού από το κέντρο της Θεσσαλονίκης