ΗΧΗΤΙΚΟ// «Δεν πρόκειται να βγούμε από τη Λάρκο – Πάμε για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση» Π.Πολίτης πρόεδρος εργαζομένων στον Focus FM

Για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει ακάθεκτη στη ψήφιση της τροπολογίας που δρομολογεί μαζικές απολύσεις και εξώσεις των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ μίλησε στον Focus FM 103,6 και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση o πρόεδρος εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας Παναγιώτης Πολίτης.

“Μιλάμε για άμεση απόλυση 1080 εργαζόμενων με αορίστου χρόνου στη Λάρκο, 200 εργολαβικών, 300 οικογενειών που είναι αυτοκινητιστές και δεκάδων εργαζομένων που παίρνουν πρώτη υλη από την Λάρκο. Είναι επίσης χιλιάδες οι εργαζόμενοι που δουλεύουν σε εταιρείες που προμηθεύουν αυτόν τον κολοσσό. Μιλάμε για πλήγμα συνολικά σε έξι μεγάλες περιοχές, σε έξι νομούς. Πολλές οικογένειες θα βρεθούν κυριολεκτικά στον δρόμο. 
Είμαστε γεννημένοι στην περιοχή, είμαστε παιδιά και εγγόνια εργαζομένων, ακόμη και τα παιδιά μας εργάζονταν εδώ. Πολλοί έχουν σπουδάσει ωστόσο η περιοχή μας έχει μετατραπεί από τη δεκαετία του 1960 σε βιομηχανική. Εδώ εργαζόμαστε, δεν ξέρουμε κάτι άλλο να κάνουμε και δεν πρόκειται να βγούμε από τη Λάρκο. Κυριακή κοντή γιορτή. Πάμε για μετωπική σύγκρουση με την κυβέρνηση” τόνισε ο Παναγιώτης Πολίτης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης εξήγησε ότι η Λάρκο είναι η μοναδική επιχείρηση παραγωγής νικελίου στην Ε.Ε. κάτι που σημαίνει ότι θα χαθούν εκατομμύρια ευρώ για τη χώρα.
«Είμαστε η μοναδική χώρα που έχει νικέλιο στο έδαφος της. Μέχρι σήμερα έχουν παραχθεί 700.000 τόνοι και έχουμε άλλα δυο εκατομμύρια, την ώρα που η τιμή του νικελίου έχει σταθεροποιηθεί σε επίπεδα ρεκόρ. Αυτή τη στιγμή το ελληνικό δημόσιο χάνει πάνω από 30 εκατομμύρια ευρώ σε μηνιαία βάση.
Όλα αυτά γιατί έτσι αποφασίζει η Ε.Ε… κανονισμός των συμφερόντων».
Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΤΑ “GOLDEN BOYS” ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ
Επόμενο άρθροΕπεισόδιο μεταξύ Χ. Ακάρ και Ελλήνων βουλευτών στην επιτροπή κοινοβουλευτικής συνέλευσης του ΝΑΤΟ