ΗΧΗΤΙΚΟ- Δ. Σταθακόπουλος: «Η ιστορία δηλώνει ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι» // Θα συνομιλήσουμε με τον καταπατητή, με μια Τουρκία που αμφισβητεί όλο το status quo της περιοχής μας;

Για το νέο κύκλο διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας μίλησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση νομικός και διδάκτορας Οθωμανολογίας- Τουρκολογίας στο Πάντειο, Δήμητρης Σταθακόπουλος.

Κατά τον κ. Σταθακόπουλο η ιστορία έχει δείξει ότι δεν μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι. «Kάτι το οποίο είναι δικό μας κερδισμένο με αγώνες, αίμα και στη συνέχεια με συμβάσεις- συνθήκες θα πρέπει αυτή τη στιγμή να το συζητήσουμε και να το αμφισβητήσουμε ουσιαστικά οι ίδιοι», υποστήριξε εμφατικά.

«Έχουμε το σπίτι, το οικόπεδο ή το χωράφι μας με τίτλους αδιαμφισβήτητους, «περασμένο» όχι μόνο στα προσωπικά μας αρχεία αλλά στο υποθηκοφυλακείο, στο κτηματολόγιο κτλ. Έχει πάρει, δηλαδή, μία δημοσιότητα, το αναγνωρίζουν οι πάντες. Το κράτος αναγνωρίζει ότι είναι δικό σου, η εκκλησία, το δημόσιο εν γένει… Οποιοσδήποτε ιδιώτης πάει να στο καταπατήσει, να το διεκδικήσει και να σου αμφισβητήσει οτιδήποτε, σε περίπτωση που υπαναχωρήσεις εσύ θα έχεις χάσει και αυτός θα έχει κερδίσει κάτι. Για παράδειγμα, έχουμε έναν καταπατητή ο οποίος έρχεται και αμφισβητεί την ιδιοκτησία σου. Τι κάνεις; Σε πρώτη φάση, τον αποβάλλεις όπως μπορείς εσύ πρακτικά. Σε δεύτερη φάση, νομικά. Και αν αυτός αρχίσει να αμφισβητεί και πας δικαστήριο και τελικά δεχτείς ή να τον αποζημιώσεις με χρήμα για να μη σε ξαναενοχλήσει ή να του δώσεις ορισμένα μέτρα από την περιουσία σου, κερδισμένος είναι ο καταπατητής και όχι εσύ».

Θα συνομιλήσουμε με τον καταπατητή, με μια Τουρκία που αμφισβητεί όλο το status quo της περιοχής μας τόνισε ο κ. Σταθακόπουλος. «Όλα αυτά τα χρόνια ασκεί ένα είδους bullying, μία τρομοκρατία εις βάρος μας… Η Τουρκία έχει μαφιόζικη λογική, δεν πρόκειται να τελειώσει ποτέ όλο αυτό»

O κ. Σταθακόπουλος προειδοποίησε ότι θα επαναληφθεί η ιστορία με τα Σκόπια. « Όπως έκλεισε άρον-άρον εν μία νυκτί το θέμα με τα Σκόπια έτσι λοιπόν θα οδηγηθούμε με οδηγό και με μπούσουλα. Θα ξεκινήσουμε με το Κυπριακό, και μετά θα έρθουμε και στο Αιγαίο και στα θέματα της Θράκης… Πιθανολογώ ότι το τυράκι στη φάκα για το θέμα της Θράκης θα είναι να γίνει μία ΕΟΖ (ελεύθερη οικονομική ζώνη) … Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι έγινε η βάση των Αμερικάνων στην Αλεξανδρούπολη. Όταν μεθαύριο θα γίνουν διαγωνισμοί στο Αν. Αιγαίο, στις Περιφέρειες για τα αεροδρόμια και έρθουν γερμανικές εταιρείες, ουσιαστικά θα είναι Τούρκοι, Γερμανοί πολίτες.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΒΙΝΤΕΟ-Μετέφεραν βράδυ παράνομους μετανάστες στη νέα δομή στον Έβρο!
Επόμενο άρθροΝέος σεισμός 4,2 Ρίχτερ 15 χιλιόμετρα ανατολικά της Ναυπάκτου