«Αυτή τη στιγμή δεν ξέρω πόσοι το έχουν καταλάβει αλλά εμβόλιο δεν έχουμε. Γιατί πανηγυρίζουν;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον Focus FM 103.6 ο καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας.

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, είπε χαρακτηριστικά: «Προστατεύουν από τη μετάδοση; Όχι. Προστατεύουν από τη νόσηση; Όχι. Τα εμβόλια για να είναι αποτελεσματικά πρέπει να είναι τέλος του 2023».

Αναφερόμενος στις παρενέργειες του εμβολίου της AstraZeneca ο κ. Κούβελας τόνισε ότι υπάρχουν και θα υπάρχουν, επισημαίνοντας ότι παρενέργειες έχουν και τα άλλα εμβόλια, θυμίζοντας το θάνατο 28 υπερήλικων στη Νορβηγία που είχαν εμβολιαστεί με εμβόλιο της Pfizer. «Δεν τίθεται θέμα ασφάλειας αλλά δραστικότητας, στρατηγικής και απώλειας πόρων», υπογράμμισε.

Για το θέμα του υποχρεωτικού εμβολιασμού και για το αν η άρνηση του οδηγήσει σε απολύσεις εργαζομένων, ήταν απόλυτος.  «Η πολιτεία πρέπει να προστατεύσει τους εργαζόμενους, θα πρέπει να βγει ένας νόμος που να απαγορεύει τις απολύσεις εν μέσω κορωνοιού», σημείωσε. «Ο εμβολιασμός δεν γίνεται να είναι πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, ούτε πολιτικής ορθότητας», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι πρόκειται για ιατρική πράξη και προσωπικά δεδομένα που δεν αφορούν κανέναν.

Επέμεινε ότι ο εμβολιασμός θα έπρεπε να γίνει επιλεκτικά και σε συγκεκριμένες ομάδες πολιτών ενώ εμφανίστηκε αντίθετος στο ενδεχόμενο εμβολιασμού μικρών παιδιών. Για τα self test εκτίμησε πως δεν είναι αξιόπιστα. «Μπορούν να δώσουν ψευδή αποτελέσματα», ανέφερε ο κ. Κούβελας.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθρο«ΕΡΓΑΝΗ»: Παράταση έως και 12/4 στις δηλώσεις αναστολής συμβάσεων Απριλίου
Επόμενο άρθροΔήλωση-βόμβα για τα μονοκλωνικά αντισώματα από Έλληνα πνευμονολόγο που εργάζεται σε κλινική Covid στη Γερμανία!