ΗΧΗΤΙΚΟ – Αναστάσιος Λαυρέντζος: Ποια είναι η πέμπτη φάλαγγα στην Ελλάδα και πώς λειτουργεί

«Μια ένδειξη της ιδεολογικής διάβρωσης που έχει υποστεί η χώρα εδώ και δεκαετίες» χαρακτήρισε ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, Αναστάσιος Λαυρέντζος, το απίστευτο περιστατικό βεβήλωσης εικόνας της Παναγίας την ώρα διαδήλωσης υπέρ του Κουφοντίνα. Έκανε λόγο για μια κατάσταση «που μοιάζει με παράκρουση, πέρα από τα όρια της λογικής».

Σε συνέντευξη του στον Focus και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη, ο κ. Λαυρέντζος μίλησε για την ύπαρξη κοινωνικών ή πολιτικών ομάδων που, όπως είπε, δεν αποδέχονται και δεν σέβονται την άλλη άποψη. «Έχουν αυτοανακηρυχθεί σε ανώτερους πολιτικά και διανοητικά» υπογράμμισε συμπληρώνοντας ότι θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να προπηλακίζουν στο δρόμο, όποιον πιστεύει κάτι διαφορετικό από αυτούς. «Αυτό δεν είναι μακριά από το φασισμό», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο απαράδεκτο σύνθημα που φώναζαν, μέσω του οποίου διεμήνυαν «να πεθάνει η Ελλάδα, να ζήσουμε εμείς», ο κ. Λαυρέντζος είπε ότι «γίνονται οι πλασιέ μιας στρεβλής και απρόσωπης παγκοσμιοποίησης που έχει ως σκοπό να καταργήσει τα εθνικά κράτη και, εν τέλει, να καταργήσει τα δικαιώματα των ανθρώπων».

Ακούστε όσα είπε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΕύη Κιαγιά εφ’ όλης της ύλης!
Επόμενο άρθροΟ καιρός στη Μακεδονία και τη Θράκη