ΗΧΗΤΙΚΟ// Αλ. Μητρόπουλος στον Focus FM: “Τι δεν είπε στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός”

Για όσα δεν είπε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια των εξαγγελιών του στη ΔΕΘ μίλησε στον ρ/σ Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο γνωστός εργατολόγος, Αλέξης Μητρόπουλος.
«Τι δεν ακούσαμε;.
Δεν ακούσαμε πότε θα εισπράξουν τα χρήματα, κεφάλαιο και τόκους, είναι αρκετά ποσά για τον καθένα, για όσους προσέφυγαν εντός της προθεσμίας που είχε ορίσει η κυβέρνηση. Αυτοί είναι 300.000 περίπου, δεν ακούσαμε από τον προθυπουργό και τον υπουργό εργασίας πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.
Δεν ακούσαμε πώς αν και πότε θα πάρουν τα χρήματά τους τα αναδρομικά, τα 2.100.000 συνταξιούχων ή οι κληρονόμοι τους που ακούγοντας τους κυβερνητικούς εκπροσώπους, δεν είχαν αρχίσει αγωγές για τα αναδρομικά, με συνέπεια το δικαστήριο να πει ότι όσοι δεν είχατε ασκήσει αγωγές δεν θα πάρετε αναδρομικά.
Και δεν ακούσαμε αν θα καταργήσει την προσωπική διαφορά, που είναι η τωρινή και η προηγούμενη, του προηγούμενου έτους, ενάμισι δις. Τέσσερα και ενάμισι δις, τέσσερα για τα αναδρομικά που δεν είπε τίποτα και τα στερεί, και ενάμισι δις η προσωπική διαφορά, είναι πεντέμισι.
Δεν είπε τίποτε για τις τριετίες. Χιλιάδες νέων μας που δουλεύουν από το 2012 δεν παίρνουν τριετίες, οικογενειακά επιδόματα, δεν παίρνουν επιδόματα γάμου, δεν παίρνουν επιδόματα τέκνων, δεν παίρνουν άλλα επιδόματα, επειδή λέει, η ανεργία είναι ακόμα πάνω από το 10%. Γι’ αυτό δεν είπε τίποτε. Ένα δις χάνουν το έτος οι νέοι εργαζόμενοι από την απώλεια, το πάγωμα των τριετιών, και το ίδιο έτος μισό δις χάνουν κάθε χρόνο τα ταμεία, ο ΕΦΚΑ, από τις εισφορές».
Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΔ. Κουτσούμπας: Οι προτάσεις του ΚΚΕ κατά της ενεργειακής φτώχειας
Επόμενο άρθροΕΛ.ΑΣ.: Προσοχή σε τηλεφωνικές κλήσεις με ηχογραφημένα μηνύματα επιτήδειων