Έκανε ξεκάθαρη την θέση του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, για την Αλβανία με αφορμή τη σύλληψη του μειονοτικού δημάρχου στη Χειμάρρα.

Καλεσμένος στον Alpha με τον Αντώνη Σρόιντερ, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έδωσε απαντήσεις για τα φλέγοντα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας καθως και σε ερωτήματα σχετικά με το προχθεσινό ντιμπέιτ.

Ξεκινώντας, ο Κυριάκος Βελόπουλος ανέφερε πως η Ελλάς πρέπει να απαντήσει με ουσιαστικό αντίμετρο κατά της Αλβανίας με αφορμή την σύλληψη του μειονοτικού Δημάρχου, Φρέντι Μπελέρι.

Τα αντίμετρα θα μπορούσαν να είναι διπλωματικές και οικονομικές κυρώσεις, ακόμα και veto ένταξης ως προς την ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Στο χειρότερο σενάριο “κι αν συνεχίσει έτσι”, όπως δήλωσε, η Ελλάς θα πρέπει να απαντήσει δυναμικά , για να προστατέψει τις Ελληνικές μειονότητες.

Σε σχόλιο που έκανε ο κ. Σρόιντερ με το ενδεχόμενο εισβολής της Ελλάδας ως απάντηση στις βιαοπραγίες του Αλβανικού κράτους και με συνέπεια η διεθνής κοινότητα να μην πάει με το μέρος του Ελληνικού κράτους, ο κ. Βελόπουλος διευκρίνησε:

«Όπου δεν περνάει ο λόγος, πίπτει ράβδος. Υπάρχουν και διπλωματικοί τρόποι, αλλά έχουμε τα οικονομικά πλεονεκτήματα να πιέσουμε την Αλβανία. Βέτο σε οποιοδήποτε χρηματοδοτικό πρωτόκολλο. Εάν συνεχιστεί αυτή η συμπεριφορά στην ελληνική μειονότητα, πρέπει να πάρουμε και δραστικότερα μέτρα, όπως κάνει κάθε σοβαρή χώρα, σχολίασε επί λέξει ο Κυριάκος Βελόπουλος.

«Με βάση τις διεθνείς συνθήκες, η Βόρεια Ήπειρος είναι ένα κομμάτι που δικαιούται η Ελλάς. Όπου δεν περνάει ο λόγος σου, πίπτει ράβδος αν μπορείς», υποστήριξε ο Κ.Βελόπουλος.

«Δεν έχουμε με τους κατοίκους πρόβλημα, ο Ράμα είναι το πρόβλημα», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.

«Στρατιωτική ράβδος εννοείτε», ρώτησε ο Αντώνης Σρόιτερ και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης απάντησε: «Γιατί όχι. Με διαβήματα δεν κάνεις εξωτερική πολιτική, κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις και το ραβδί».

Η σύλληψη του μειονοτικού δημάρχου Χειμάρρας από τις αλβανικές αρχές συνιστά προσβολή του διεθνούς δικαίου, αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ ασκεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της.

«Δύο ημέρες πριν τις εκλογές, στην Χειμάρρα στην Βόρειο Ήπειρο, συλλαμβάνει το κράτος των ναρκωτικών του Ράμα, τον υποψήφιο δήμαρχο της ελληνικής μειονότητας.

Απορίας άξιον, γιατί η κυβέρνηση πάλι συμπεριφέρεται ως κλαίουσα, παρακαλώντας τον κάθε Μπορέλ να επιβάλει την τάξη σε μία χώρα η οποία προσβάλλει την ελληνική μειονότητα, το διεθνές δίκαιο, αλλά και κάθε έννοια ανθρωπίνων δικαιωμάτων», αναφέρει στην δήλωσή του ο κ. Βελόπουλος και καταλήγει:

«Μία είναι η λύση: κόψιμο κάθε ελπίδας της Αλβανίας για σύνδεση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και βέτο για το ΝΑΤΟ. Και αν χρειαστεί υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για σοβαρά κράτη για να επιβάλουν το διεθνές δίκαιο».

“Αν η διεθνής κοινότητα δεν καταλάβει ότι δολοφονήθηκε ο Γκούμας, δολοφονήθηκε ο Κατσίφας, έχουν δημεύσει Ελληνικών στοιχείων περιουσίας στα Χειμάρρα, τα παράλια, έχει κάνει ο Ράμα ξενοδοχειακές μονάδες σε Ελληνικές περιουσίες και εμείς δεν αντιδράσαμε! Με διαβήματα δεν κάνεις εξωτερική πολιτική. Κάποια στιγμή πρέπει να πάρεις αυτό που λέω εγώ, το ραβδί!” είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις περιβόητες καταγγελίες περί ρατσιστικού παραληρήματος του προέδρου όταν είχε καταγγείλει on-air ότι η Παναγία απεικονίζεται σε σχολικά βιβλία ως “γκέισα”, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης έκανε επίκληση σε καταγγελία της Ένωσης Θεολόγων και σε απόφαση του ΣτΕ για να αποσυρθεί αυτό (το βιβλίο) !

Παράλληλα ανέφερε μέχρι και το απαράδεκτο περιεχόμενο σε σχολικό εγχειρίδιο που προωθεί παιδοφιλικό και παράνομο περιεχόμενο και απαίτησε από την κυβέρνηση να το αποσύρει.

Τέλος, έκανε κριτική στο πρόγραμμα της ΝΔ αναδεικνύοντας το στην κάμερα, απαξιώνοντας το ως προς τον αριθμό των σελιδών και το σύγκρινε με το 400σέλιδο πρόγραμμα της Ελληνικής Λύσης για την ανασυγκρότηση του Ελληνικού κράτους.

Δείτε το video

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα στη Θεσσαλονίκη: Αραιές νεφώσεις, βροχές και μικρή άνοδος της θερμοκρασίας
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: «Αταίριαστος εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη»