Η τυραννία των Ψηφιακών Νομισμάτων – Ελευθερίου Κωνσταντίνος 

Έχουμε δει πλέον για το σκορ “Καλού Πολίτη” και για τη νέα ψηφιακή ταυτότητα (λινκ εδώ https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=pfbid0bU8GcAU7BZqBEB4o2c1p1YbcJfS5QahX4w6tQC1vJjWukyvqs4xJFk5DTqCNfDj5l&id=100088787553150). Είναι καιρός πλέον να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα αυτής της Ατζέντας το οποίο θα κλείσει πλήρως αυτόν τον ασφυκτικό κλοιό παρακολούθησης των πολιτών και θα χωρίσει την κοινωνία μεταξύ πειθήνιων και υπάκουων πληβείων και εξοστρακισμένων αντιφρονούντων οι οποίοι θα είναι αδύνατον να ζήσουν εντός αυτής. Πάμε να δούμε για την τυραννία των ψηφιακών νομισμάτων.

Τα CBDCs

Τα CBDCs (Central Bank Digital Currencies/Ψηφιακά Νομίσματα) αποτελούν εδώ και χρόνια τον στόχο της νέας, ψηφιακής οικονομίας όπως την ονειρεύεται το Great Reset. Αυτά τα ψηφιακά νομίσματα θα εκδίδονται από τις κεντρικές τράπεζες και θα αποτελούν επίσημα αναγνωρισμένες ψηφιακές εκδοχές των υπαρχόντων νομισμάτων που χρησιμοποιούμε (δηλαδή ψηφιακά ευρώ, δολάρια, λίρες, κτλ.). Στόχος τους είναι να αντικαταστήσουν πλήρως τα μετρητά και να γίνουν ο νέος τρόπος με τον οποίο θα γίνονται οι συναλλαγές από εδώ και πέρα.

“Καλά, και πού είναι το πρόβλημα; Ήδη χρησιμοποιούμε κάρτες και e-banking.” θα απαντήσουν τώρα μερικοί. Το πρόβλημα έγκειται, μεταξύ άλλων, στα εξής τρία χαρακτηριστικά που έχουν τα CBDCs σε αντίθεση με τα λεφτά τα οποία χρησιμοποιούμε σήμερα.

Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το σοβαρότερο αυτών το οποίο είναι πως τα CBDCs, σε αντίθεση με τα παρόντα συμβατικά νομίσματα, δεν είναι μέσα συγκέντρωσης πλούτου. Όπως έχει γίνει πολλάκις ξεκάθαρο, τα ψηφιακά αυτά νομίσματα θα έχουν “ημερομηνία λήξης” που πάει να πει πως οι κάτοχοί τους θα πρέπει να τα καταναλώνουν προτού αυτά μηδενιστούν. Αυτό μετατρέπει στην ουσία τα CBDCs σε κουπόνια και αφαιρεί από τον μέσο άνθρωπο τη δυνατότητα της αποταμίευσης χρημάτων με σκοπό την επένδυσή τους στο μέλλον. Σε όσους αυτό μπορεί να ακούγεται “κάπως” θα ήθελα να τους θυμίσω πως το σλόγκαν αυτής της Ατζέντας είναι το “Δε θα σας ανήκει τίποτα και θα είστε χαρούμενοι”.

Το δεύτερο χαρακτηριστικό που καθιστά τα CBDCs λίαν ανησυχητικά ως μέσα συναλλαγών και ως στηρίγματα της καινούργιας ψηφιακής οικονομίας, είναι πως θα είναι “προγραμματίσημα”. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει πως το κράτος και οι εργοδότες/μεγαλοεταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να θέτουν περιορισμούς στο τι μπορείς να αγοράσεις με τα λεφτά που σου δίνουν καθώς και στη ποσότητα των επιτρεπόμενων  αγαθών που θα μπορείς να αγοράσεις με αυτά. Με άλλα λόγια, τα “λεφτά” σου δε θα λειτουργούν αν προσπαθήσεις να αγοράσεις κάτι που πάει κόντρα στις διεθνιστικές πολιτικές της κυβέρνησης ή στις εταιρικές πολιτικές ESG (λινκ εδώ για όσους ξεχάσατε τι είναι αυτό https://focusfm.gr/esg-o-doyreios-ippos-tis-atzentas-2030/). 

Τέρμα λοιπόν οι εποχές που έπαιρνες τον μισθό σου και πήγαινες στον κρεοπώλη της γειτονιάς για να πάρεις κρέας “πόρσε”. Από εδώ και πέρα τα λεφτά σου θα λειτουργούν μόνο για να πάρεις τεχνητά κρέατα από το εργαστήρι του κυρ Γκέιτς και βρώσιμα έντομα για “το καλό του περιβάλλοντος”.

Τρίτο και τελευταίο είναι πως αυτά τα CBDCs θα είναι άμεσα συνδεδεμένα με τις ψηφιακές ταυτότητες και το σκορ “Καλού Πολίτη” που θα εμπεριέχεται εντός αυτών. Λαϊκιστή, αν είσαι κακό παιδί και κριτικάρεις την κυβέρνησή σου, αν δε κάνεις τακτικά τα μπόλια σου, αν διαδίδεις “θεωρίες συνομωσίας” και όλα τα συναφί, δεν θα είναι απίθανο να ξυπνήσεις ένα πρωί και να δεις το ψηφιακό σου πορτοφόλι κλειδωμένο μέχρι να “νουθετηθείς”. Αν θεωρείτε πως είναι δύσκολη η αντίσταση στο Σύστημα σήμερα, φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν ο μέσος άνθρωπος θα κινδυνεύει να βρεθεί στην ίδια κατάσταση με τους υγειονομικούς επειδή τόλμησε να κριτικάρει τον Μητσοτάκη και τον κάθε Μητσοτάκη.

Στο δια ταύτα

Όπως μπορεί να ξέρετε ήδη μερικοί, η Ευρωπαϊκή Ένωση ήδη σχεδιάζει τον ερχομό ενός ψηφιακού ευρώ. Εάν δε θέλουμε να βρεθούμε εγκλωβισμένοι σε ένα κόσμο όπου οι εναπομείνασες οικονομίες μας θα μετατραπούν σε ψηφιακά κουπόνια, σε ένα κόσμο όπου θα χάσουμε τη δυνατότητα να αποταμιεύουμε λεφτά με την ελπίδα να τα μετατρέψουμε σε ένα καλύτερο αύριο και σε ένα κόσμο όπου οι αντιφρονούντες στο Σύστημα θα μετατραπούμε σε παρίες θα πρέπει να λάβουμε δράση άμεσα. Η οικονομική ελευθερία ενός ανθρώπου συνεπάγεται και την ουσιαστική του ελευθερία. Ποτέ κάποιος που είναι οικονομικά ανεξάρτητος δε θα ζητήσει άδεια για να κάνει κάτι και ποτέ ο οικονομικά εξαρτώμενος δε θα δαγκώσει το χέρι που τον ταΐζει. 

Πρώτο βήμα μας θα πρέπει να είναι η παύση της στήριξης στα διεθνιστικά και προδοτικά κόμματα εξουσίας που τόσες δεκαετίες κυβερνούσαν την χώρα, οδηγώντας την στο σημερινό τέλμα. Δεύτερο είναι, την επαύριο των εκλογών, ασχέτως του αποτελέσματος, η συλλογική οργάνωσή μας και αν η χρειαστεί η μαζική και ειρηνική διαμαρτυρία μας κατά πολιτικών υιοθέτησης των CBDCs. Η μάχη που μας περιμένει έχει τεράστια σημασία και δεν επιτρέπεται, έτι μια φορά, να την κερδίσει ο καναπές και το “ωχ αδερφέ”.

Ελευθερίου Κωνσταντίνος 

Πολιτικός Επιστήμονας, Διαπραγματευτής, Ερευνητής 

 

Προηγούμενο άρθροΣηκώνει το γάντι και απαντά στον Μητροπολίτη Ξάνθης ο γέροντας Σάββας Λαυριώτης
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ