Η Τουρκία ζητά και τα ρέστα: Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκατόρικες πτήσεις

Την ώρα που η Τουρκία προχωρά σε ρεσιτάλ παραβιάσεων στο Αιγαίο, έχει και το θράσος να κατηγορεί την Ελλάδα για αυτό, κάνοντας λόγο για «προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις» της χώρας μας!

Το τουρκικό ΥΠΕΞ, μέσω του εκπροσώπου του, Τανζού Μπιλγκίτς, έκανε λόγο για προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις!

Η ανακοίνωση του έχει ως εξής:

«Οι δηλώσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών  στις 27 Απριλίου σχετικά με τα γεγονότα μεταξύ των αεροπορικών δυνάμεων των δύο χωρών στο Αιγαίο δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα.

Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Νταλάμαν. Η Πολεμική μας Αεροπορία απάντησε σε αυτές τις προβοκατόρικες πτήσεις και παραβιάσεις σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής.

Ενώ η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορεί τη χώρα μας με αβάσιμους ισχυρισμούς δεν έχει σχέση με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών.

Αναμένουμε από την ελληνική πλευρά να βάλει τέλος στις προβοκατόρικες ενέργειες και ρητορική της και να υποστηρίξει ειλικρινά τη διαδικασία Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που ξεκίνησε τόσο διμερώς όσο και εντός του ΝΑΤΟ, ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά».

 

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο νωρίς το πρωί στη λεωφόρο Λαγκαδά
Επόμενο άρθροΣεισμός 3,5 Ρίχτερ στην Κρήτη