«Η Τουρκία συμβάλλει στην ευρωπαϊκή ασφάλεια» είπε Γερμανίδα υπουργός Άμυνας έχοντας δίπλα της τον Ακάρ!

“Συγχωροχάρτι” στην Τουρκία για της προκλήσεις της κατά της Ελλάδας και της Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο φαίνεται πως έδωσε η Γερμανίδα υπουργός άμυνας Αννγκρέτ Κράμπ Κάρενμπαουερ κατά τη σημερινή συνάντηση της με τον τούρκο ομόλογο της Χουλούσι Ακάρ στο Βερολίνο.

Στις δηλώσεις της χαρακτήρισε την Τουρκία ως ένα «αξιόπιστο και συνεπή σύμμαχο που συμβάλλει ουσιαστικά στην ευρωπαϊκή ασφάλεια» επιβεβαιώνοντας  ότι η Τουρκία μέσα από τη διαδικασία των «διερευνητικών επαφών» πήρε ουσιαστικά το «συγχωροχάρτι» που ήθελε  χωρίς να κάνει ούτε ένα βήμα πίσω απ΄ τις παράλογες απαιτήσεις και τις προκλήσεις της.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου, ο Ακάρ δήλωσε μετά από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα ΥΠΑΜ, ότι «Τουρκία και Γερμανία θα προχωρήσουν σε συγκεκριμένα μέτρα στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας».

Τόνισε επίσης ότι η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ και έχει εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της σχετικά με επιχειρήσεις, ασκήσεις, οικονομική βοήθεια και διάθεση στρατευμάτων.

Όσον αφορά τον στρατιωτικό μηχανισμό αποσυμπίεσης υπό την ηγεσία του ΝΑΤΟ μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, ο Άκαρ είπε ότι οι δύο αντιπροσωπείες έχουν πραγματοποιήσει οκτώ συναντήσεις μέχρι στιγμής.

«Περιμένουμε από τον γείτονά μας την Ελλάδα να δείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον σε αυτό το θέμα», δήλωσε ο Akar, προσθέτοντας ότι αναμένει ότι οι συναντήσεις θα είναι πιο παραγωγικές σύντομα. Αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες διερευνητικές συνομιλίες μεταξύ των δύο χωρών, ο Άκαρ είπε ότι η Τουρκία συμφώνησε ότι η Ελλάδα μπορεί να φιλοξενήσει την επόμενη συνάντηση στην Αθήνα.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι:

«Τα τουρκικά ερευνητικά σκάφη, εκτελούν μόνο τεχνικές και επιστημονικές εργασίες στην Ανατολική Μεσόγειο. Η Τουρκία παρακολουθεί επίσης προσεκτικά τις NAVTEX που ανακοίνωσε η Ελλάδα και αποφεύγει όλες τις ενέργειες και συμπεριφορές που ενδέχεται να επηρεάσουν αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών».

 

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε εγκαταλειμμένο κατάστημα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΚαιρός: Λίγες νεφώσεις και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες