Η Τουρκία «παγώνει» την αγορά ιταλικών ελικοπτέρων σε «αντίποινα» για τις δηλώσεις Ντράγκι αναφέρει η «La Repubblica»

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της ιταλικής εφημερίδα «La Repubblica», η Τουρκία πήρε την απόφαση να «παγώσει» την αγορά δέκα ελικοπτέρων από την Ιταλία, σε «αντίποινα» για όσα δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι, ο οποίος, την Πέμπτη χαρακτήρισε «δικτάτορα» τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με όσα  αναφέρει το συγκεκριμένο δημοσίευμα «πάγωσε» η πώληση δέκα ελικοπτέρων AW169, του ιταλικού κρατικού ομίλου Leonardo, η οποία είχε συμφωνηθεί από τον Μάρτιο. Το κόστος της αγοράς ανέρχεται σε 70 εκατομμύρια ευρώ, ενώ υπάρχει δυνατότητα επιπλέον συμφωνιών, συνολικής αξίας 150 εκατομμυρίων ευρώ.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη Ιταλική εφημερίδα στο δημοσίευμα της από την πλευρά της Τουρκίας «προειδοποιητικά μηνύματα στάλθηκαν και σε άλλες δυο ιδιωτικές εταιρίες καθώς και στον όμιλο του ενεργειακού τομέα Ansaldo Energia, ιδιοκτήτη σε ποσοστό 40% μιας τρίτης εταιρίας, η οποία διαπραγματεύεται την αγορά μονάδας παραγωγής ηλεκτρική ενέργειας, έξω από την Κωνσταντινούπολη».

Οι εμπορικές συναλλαγές μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας όπως αναφέρει η «La Repubblica», ξεπερνούν τα 17 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο.

Προηγούμενο άρθροΈκρηξη σε διαμέρισμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Βίντεο ντοκουμέντο με τους εκτελεστές του