Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί από το Άγιον Όρος στην Αθήνα

Στις 3 Μαΐου (Τετάρτη) η εικόνα της Παναγίας του Άξιον Εστί θα μεταφερθεί από το Άγιο Όρος στην Αθήνα, όπου θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα για δύο εβδομάδες.

Η θαυματουργή  εικόνα, την οποία  θα συνοδεύσει «εν σώματι» η Ιερά Κοινότητα της μοναστικής πολιτείας, θα μεταφερθεί με ειδική πτήση της Aegean Airlines από τη Θεσσαλονίκη, στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και στη συνέχεια στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, όπου προγραμματίζεται λαμπρή υποδοχή, παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου και εκπροσώπων της πολιτείας.

Η Παναγία του Άξιον Εστί, που θεωρείται το σημαντικότερο κειμήλιο του Αγίου Όρους, φυλάσσεται σήμερα στο ιερό σύνθρονο του Πρωτάτου των Καρύων και σπάνια απομακρύνεται από τον Άθω.

Το προσκύνημα της εικόνας στην Αθήνα, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου, για να τιμήσει με την παρουσία της τον εορτασμό των 200 χρόνων από την  Επανάσταση του 1821. Ωστόσο. λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, η αναχώρησή της από την Αθωνική πολιτεία παρεμποδίστηκε.

Κατά την παραμονή της Παναγίας του Άξιον Εστί στη Μητρόπολη Αθηνών, θα τελεστεί τρισάγιο  στη μνήμη των θυμάτων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών.

 

Προηγούμενο άρθροΔύο νεκροί στη Μαδρίτη από αυτοκίνητο που έπεσε πάνω σε πεζούς
Επόμενο άρθροΑναστάτωση από τηλεφώνημα για βόμβα στα ΚΤΕΛ της Λάρισας