Η Ταϊβάν αναστέλλει τη 2η δόση της Pfizer για παιδιά 12-17

Ο επικεφαλής του Κέντρου Διοίκησης της Κεντρικής Επιδημίας (CECC) της Ταϊβάν, Τσεν Σιχ-Τσάνγκ δήλωσε ότι μια ομάδα ειδικών αποφάσισε να αναστείλει τη χορήγηση των δεύτερων δόσεων του εμβολίου Pfizer-BioNTech (BNT) για τον COVID σε παιδιά 12-17 ετών, εν μέσω ανησυχιών ότι μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο μυοκαρδίτιδας.

Έχουν ήδη αναφερθεί περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας (φλεγμονή του καρδιακού μυός) και περικαρδίτιδας (φλεγμονή της εξωτερικής επένδυσης της καρδιάς) μετά από εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας μεταξύ 12 και 17 ετών.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία των ΗΠΑ, ο κίνδυνος να εμφανίσουν μυοκαρδίτιδα οι νέοι μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του συγκεκριμένου εμβολίου είναι 10 φορές υψηλότερος από ό,τι μετά την πρώτη δόση, ανέφερε το CNA.

Ο Τσεν είπε ότι η Συμβουλευτική Επιτροπή Ανοσοποίησης (ACIP) του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας αποφάσισε να σταματήσει τη χορήγηση δεύτερων δόσεων BNT σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα για δύο εβδομάδες, κατά τη διάρκεια της οποίας οι ειδικοί και οι γιατροί του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) θα εξετάσουν τις 16 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας μεταξύ των εφήβων μετά τον εμβολιασμό τους, πριν λάβουν την τελική απόφαση για το αν θα προχωρήσουν στη δεύτερη δόση.

Όλα αυτά την ώρα που στην Ελλάδα η πίεση για εμβολιασμό των παιδιών αυξάνεται.

 

 

Προηγούμενο άρθροΚαιρός: Νεφώσεις σήμερα με διαστήματα ηλιοφάνειας
Επόμενο άρθροΠρος lockdown η Ολλανδία με εμβολιασμένο το 85% των πολιτών