“Η Σύρια δέχθηκε δυο φονικούς σεισμούς, τον καταστροφικό και τον ανήθικο της Δύσης” είπε μιλώντας στον Focus FM 103,6 και στη Δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο Διδάκτωρ Οικονομικών ΑΠΘ – Γεωπολιτικός αναλυτής Ευάγγελος Μπασάρ Μούσα.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για μια άνευ προηγούμενου επιλεκτική βοήθεια της Δύσης προς την Συρία καθώς όπως είπε “άφησαν αβοήθητους χιλιάδες ανθρώπους, χριστιανούς και μουσουλμάνους”.

«Η Δύση τους άφησε αβοήθητους. Η μοναδική χώρα που έστειλε βοήθεια ήταν η Ιταλία με πτήση μέσω Βηρυτού. Και ήταν τόσο σημαντική η βοήθεια. Ξεψύχησαν κάτω από τα ερείπια αβοήθητοι και δεν μπορεί να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των θυμάτων.
Δεν υπάρχει νερό, δεν υπάρχει ρεύμα. Έσκαβαν με τα χέρια οι διασώστες. Δεν υπήρχε ρεύμα ώστε να πριονίσουν το μέταλλο από τα χαλάσματα. Κατέρρευσαν κτίρια με μετασεισμούς 3,5 ρίχτερ γιατί ήταν ήδη βομβαρδισμένα. Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν δυο φορές τα σπίτια τους.
Συγκλονισμένος μετέφερε τη μαρτυρία της αδερφής του, που βρίσκονταν την ώρα του σεισμού στη Συρία.

«Ήταν δραματικές οι στιγμές που έζησαν ωστόσο το δράμα αυτών των ανθρώπων τώρα αρχίζει. Η αδελφή μου ευτυχώς είναι καλά και θα υιοθετήσει τώρα ένα παιδάκι ορφανό, είναι χιλιάδες τα ορφανά, τα παιδιά που οι γονείς χάθηκαν στο σεισμό» διευκρίνισε τονίζοντας παράλληλα πόσο σημαντική είναι έστω και τώρα η βοήθεια.

“Χρειάζονται άμεσα βρεφικές πάνες, τροφές, κρέμες, γάλατα, νερό, μακαρόνια και είδη υγιεινής. Μπορούν να απευθύνονται στην πρεσβεία. Οι συνθήκες είναι άθλιες και τώρα υπάρχει και ο φόβος της Χολέρας.

Αυτό που έπεται επεσήμανε είναι ένας γεωπολιτικός σεισμός

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΑμαλιάδα: Πέθανε ο ηλικιωμένος που ζούσε με την κόρη του σε αυτοκίνητο
Επόμενο άρθρο“Βολές” Βελόπουλου κατά Δένδια για την επίσκεψή του στην Τουρκία