Η σημερινή ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή (ΒΙΝΤΕΟ)

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας».

Ξεκινώντας θα ήθελα ξεκινώντας να πω στους συναδέλφους της ΝΔ που μίλησαν για συνταγματικότητα και αντισυνταγματικότητα, πως ο καθένας μπορεί να ερμηνεύει το σύνταγμα όπως θέλει. Άλλωστε να σας θυμίσω ότι και τα μνημόνια είχαν κριθεί συνταγματικά, και οι περικοπές μισθών και η κατάργηση των δώρων χαρακτηρίστηκαν συνταγματικές από το ΣτΕ. Όμως πόσο συνταγματικό είναι να χρωστά το κόμμα σας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ και να μην πληρώνει; Το ίδιο κάνει και το ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Πηλαδάκης χρωστά χρωστά 90 εκατ. ευρώ και πλήρωσε 11! Η οικογένεια Μαδιά πήρε δάνειο 72 εκατ. δολλάρια και πλήρωσε 10! Άρα το συνταγματική ή μη αποδεικνύεται από την εφαρμογή των νόμων και τον τρόπο που τους εφαρμόζετε ως κυβέρνηση.

Μην φέρνετε λοιπόν εδώ στην βουλή έναν πτωχευτικό νόμο, όταν εσείς χρωστάτε 150 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν πτωχεύετε το κόμμα σας; Λέτε ότι πληρώνετε. Ναι, αλλά με τον ρυθμό που πληρώνετε το δάνειο θα εξοφληθεί σε 150 χρόνια. Γιατί λοιπόν δεν δίνετε και στον Έλληνα πολίτη την δυνατότητα να πληρώσει όπως και εσείς; Να εξοφλήσει τα δάνειά του σε βάθος χρόνου;

Πόσο σοβαρός μπορεί να είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος συμφωνεί με την αίτηση αντισυνταγματικότητας που υποβάλαμε εμείς, αλλά δεν την ψηφίζει; Δηλ. εγώ θα συμφωνήσω με μία πρόταση του ΚΚΕ, αλλά δεν θα την ψηφίσω γιατί έχουμε άλλη ιδεολογία!

Θα ήθελα στο σημείο αυτό αν συλλυπηθώ την οικογένεια του Δημήτρη Καμπανάρου, ο οποίος αυτοκτόνησε γιατί στο γηροκομείο που διηύθυνε δεν μπόρεσε να προστατεύσει τους ανθρώπους που φιλοξενούσε από τον κορωναϊό. Κανονικά θα έπρεπε να είχαν αυτοκτονήσει κάποιοι άλλοι που έχουν θέσεις γραμματέων και υπουργών.

Λέτε λοιπόν ότι αυτός ο νόμος είναι μία δεύτερη ευκαιρία για τους Έλληνες. Η αλήθεια είναι πως αυτός ο νόμος είναι δεύτερη ευκαιρία για τους νεκροθάφτες να θάψουν τους Έλληνες. Ξέρω ότι οι τράπεζες για εσάς είναι κορυφαία στιγμή της πολιτικής, αλλά αυτή η ιδιότυπη ασυλία που δίνετε στους τραπεζίτες είναι ενοχλητική. Δεν δικάζονται οι τραπεζίτες. Έχετε φέρει νόμο που δίνει ασυλία για όσα έχουν κάνει οι προηγούμενοι και για όσα θα κάνουν οι τωρινοί. Ξέρετε, το μεγαλύτερο πρόβλημα δεν είναι το δημόσιο αλλά το ιδιωτικό χρέος. Οι Έλληνες χρωστούν 3 φορές περισσότερα από όσα χρωστά το κράτος. Και όσο και αν αιμοδοτήσετε τις τράπεζες αν δεν αποφασίσετε να αιμοδοτήσετε τους επιχειρηματίες για να κινηθεί η αγορά δεν θα σωθεί η οικονομία.

Σας είπαμε να κάνετε τις 120 δόσεις γι’ αυτά που χρωστούν οι επιχειρηματίες στην εφορία. Κάντε 240 δόσεις! Υπάρχει κόσμος που θα ζητήσει να υπαχθεί στην ρύθμιση. Αν δεν σωθούν οι εταιρείες, θα έχουμε απολύσεις και αύξηση της ανεργίας. Ήδη αυξήθηκε το ποσοστό της ανεργίας. Και ο πρόεδρος του επιμελητηρίου είπε πως υπάρχει ο κίνδυνος ο νέος πτωχευτικός κώδικας να γίνει ταφόπλακα της οικονομίας. Και αυτό συμβαίνει γιατί οι περισσότεροι εδώ μέσα νομοθετούν χωρίς να γνωρίζουν τι γίνεται στην αγορά. Όταν έχεις ύφεση 25% τα τελευταία 10 χρόνια και επιτόκιο 1% και ανάπτυξη 5%, αυτό που μένει είναι 20%. Άρα εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα. Δώστε μια δεύτερη ευκαιρία στους επιχειρηματίες. Μία πραγματική δεύτερη ευκαιρία. Κάντε 240 δόσεις. Θα πάνε πολλοί να κάνουν διακανονισμό και θα έχετε έσοδα στον προϋπολογισμό, τα οποία σε διαφορετική περίπτωση θα τα χάσετε. Και μην φοβάστε τους τροϊκανούς ή τους Γερμανούς. Και αυτοί λεφτά θέλουν να πάρουν και έτσι έχουν την πιθανότητα να τα πάρουν.

Εγώ είμαι επιχειρηματίας και θα αναγκαστώ να κάνω απολύσεις, με αυτά που μου κάνει το ΕΣΡ. Είπα ότι δεν υπάρχει πολυφωνία στα κανάλια και ήρθε ο πρόεδρος του ΕΣΡ και είπε πως το να διαπιστώσει το Συμβούλιο αν τηρούνται οι κανόνες της πολυφωνίας, είναι ένα μικρό μυστήριο. Είναι δυνατόν; Ε λοιπόν σας λέω να το καταργήσετε αυτό το ΕΣΡ και να το φτιάξετε από την αρχή. Δεν είναι δυνατόν, ο πρόεδρος του ΕΣΡ, ανώτερος δικαστής να λέει ότι δεν μπορεί να υπαρχει πολυφωνία. Μάλιστα, και η Επιτροπή Διαφάνειας παραδέχθηκε ότι ο πρόεδρος του ΕΣΡ ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του. Μα δεν αξιολογείτε καθόλου αυτούς που τοποθετείτε; Όλη η Βουλή εδώ μέσα λέει ότι ο άνθρωπος αυτός ασκεί πλημμελώς τα καθήκοντά του. Δεν γίνεται να λειτουργεί έτσι το ΕΣΡ. Ουσιαστικά ομολογείτε ότι τους πληρώνετε χωρίς να δουλεύουν. Πείτε μου σε ποιο κράτος γίνεται αυτό. Πείτε μου σε ποια ιδιωτική εταιρεία μπορεί να γίνει αυτό; Δεν θέλω να σκεφτώ ότι υπάρχει πολιτική δίωξη κατά της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, για τις εκπομπές που παρουσιάζουμε.

Το εντυπωσιακότερο, δε, είναι ότι προκειμένου να επιβάλουν το πρόστιμο επικαλέστηκαν τα στοιχεία που πήραν από την Wikipedia! Πείτε μου ποιος σοβαρός δικαστής το κάνει αυτό! Και αυτό που του ενόχλησε ήταν ότι σε εκπομπή μου είπε πως όποιος καίει σημαία άλλου κράτους είναι φίδι στην ιδεολογία. Η αλήθεια είναι ότι αυτό το είπα για τους Σκοπιανούς που έκαψαν την Ελληνική Σημαία στην Αυστραλία. Είναι όμως δυνατόν να το κάνετε αυτό σε βάρος προέδρου κόμματος; Ενοχλήθηκαν, λέει, γιατί είπα ότι αυτοί που δηλώνουν Μακεδόνες στα Σκόπια είναι απόγονοι γενιτσάρων. Κύριοι είμαι Μακεδόνας και ιστορικός και σας δηλώνω πως αυτό που γίνεται στο πρόσωπό μου είναι άθλιο. Εσείς τον ορίσατε πρόεδρο τον κ. Κουτρουμάνο και σήμερα έρχεστε και λέτε ότι είναι ανίκανος. Με καλούν να απολογηθώ γιατί σχολίασα ότι Σκοπιανοί καλαθοσφαιριστές είχαν γραμμένο στις μπλούζες τους το όνομα «Μακεδονία». Με καλούν να απολογηθώ γιατί είπα ότι ο επικεφαλής της ΕΥΠ ήταν σεκιουριτάς. Μα δεν είναι ψέμα. Με καλούν να απολογηθώ -προτού εκδοθεί το δελτίο τύπου του ΕΟΦ που παρουσιάζει τα προϊόντα μου ως κατάλληλα να κυκλοφορήσουν στην αγορά- και υποστηρίζουν ότι όσα λέω είναι κατά της ΝΔ. Και μετά από αυτό βγαίνουν ο ΕΟΦ και η Ένωση Διαφημιστών και λένε πως είμαι αθώος. Και εν τούτοις το ΕΣΡ επιμένει να πληρώσω πρόστιμα. Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα πρόστιμα; Σημαίνουν ότι θα αναγκαστώ να απολύσω 500 άτομα. 500 θέσεις εργασίας θα κλείσουν. Ανθρωποι θα μείνουν άνεργοι. Μα δεν έχετε καμμία ευαισθησία;

Ο δικηγόρος του ΕΣΡ ο κ. Αναγνωσταράς, έψαξε τα πρακτικά της βουλής και ερμήνευσε λανθασμένα την εντολή μου προς τον εικονολήπτη, να κάνει δεξιά την κάμερα για να δείξω κάτι και επέβαλε άλλο πρόστιμο 30.000 ευρώ. Το ίδιο έκαναν και στον ΑΝΤ1, στον κ. Παπαδάκη, το ίδιο έκαναν και στο ΟΡΕΝ. Επειδή, εν τω μεταξύ, επιβάλλουν στα αθηναϊκά κανάλια 30.000 ευρώ πρόστιμα, επέβαλαν το ίδιο πρόστιμο και στο TV Μυτιλήνη. Μα αυτά τα χρήματα είναι ο τζίρος του καναλιού μέσα σε ένα χρόνο. Πώς θα πληρώσουν οι άνθρωποι; Θα αναγκαστούν να κλείσουν.

Αυτή είναι η διαφορά μας με εσάς. Εμείς ζητάμε αξιολόγηση όλων αυτών. Μπράβο στην Επιτροπή Διαφάνειας της Βουλής που κάλεσε τον πρόεδρο του ΕΣΡ να απολογηθεί. Δεν μπορεί να λέω εγώ κάτι σε μία ζωντανή εκπομπή και να πληρώνει το κανάλι. Δεν μπορεί το ΕΣΡ να τιμωρεί το κανάλι γιατί ο δημοσιογράφος είπε κάτι λάθος. Πού το έχετε δει αυτό; Τι νόμος είναι αυτός; Πού ζουν αυτοί οι άνθρωποι; δεν καταλαβαίνουν ότι υπάρχει κρίση, ότι υπάρχει κορωναϊός; Έβγαλαν, δε, 18 αποφάσεις μέσα σε ένα μήνα, όταν για να βγάλουν άλλες αποφάσεις κάνουν πάνω από 1 χρόνο!

Η αλήθεια είναι ότι κάποιος επιχειρεί με κάθε τρόπο να δημιουργήσει πρόβλημα στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ. Δεν γίνεται να δέχομαι κάθε μήνα έλεγχο από την εφορία στις εταιρείες μου. Κάθε μήνα! Γιατί; Τις προάλλες ήρθαν πάλι. Και δεν βρήκαν τίποτα γιατί όλα είναι δηλωμένα. Δεν μπορεί όμως μία ημέρα κάθε μήνα οι εταιρείες μου να μην δουλεύουν γιατί έχουν έρθει οι εφοριακοί και κάνουν έλεγχο. Όλα αυτά μου δημιουργούν μια ιδιαίτερη αντίληψη για τη ΝΔ. Και δεν το περίμενα από εσάς που δηλώνατε μεταρρυθμιστές και που τελικά είστε της άποψης ότι εξουσιάζετε άρα κάνετε ότι γουστάρετε.

Ακούστε τώρα ποια είναι τα μέλη του ΕΣΡ. Όλα είναι της ίδια πολιτικής τοποθέτησης. Η μία ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Καμίνη και υποψήφια με την ΔΗΜΑΡ, ο άλλος είναι διανοητής, ο άλλος δημοσιογράφος στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, γνωστός για τις απόψεις του, ο άλλος είναι πρόεδρος του ΟΑΚΑ, η άλλη διευθύντρια στο πολιτικό γραφείο του Σημίτη! Πάλι το ΠΑΣΟΚ θα κυβερνήσει;

Αντιλαμβάνομαι απόλυτα τη διαφωνία που μπορεί να έχουμε όταν εγώ μιλώ για λαθρομετανάστες, αλλά να πρέπει να απολογηθώ γιατί είπα πως μαζί με τους λαθρομετανάστες έχουν έρθει και τζιχαντιστές, που το έχει ήδη πει και ο υπουργός ο κ. Χρυσοχοΐδης, και να πρέπει να πληρώσω πρόστιμο 50.000 ευρώ με την κατηγορία της υποκίνησης μίσους….. Μα είστε με τα καλά σας; Τι κάνετε; Λογοκρισία; Αυτοί οι άνθρωποι είναι μέλη του ΕΣΡ και ελέγχουν εμένα; Είναι διορισμένοι από το κοινοβούλιο. Εσείς μπορείτε να με ελέγξετε, ο λαός μπορεί να με ελέγξει αλλά οι διορισμένοι δεν μπορούν!

Είναι σημαντικό να αντιληφθείτε ότι η πολιτική είναι επιχειρήματα. Ποιος σοβαρός άνθρωπος θα είχε κάνει δικογραφία η οποία επικαλείται την Wikipedia; Και με αυτό το επιχείρημα, με αυτό το «αποδεικτικό στοιχείο» θα κληθώ εγώ να πληρώσω πρόστιμο; Αφού κι εγώ όταν το διάβασα γελούσα. Δηλαδή τώρα θα πάω εγώ στον δικηγόρο, θα πληρώσω παράβολο 10.000 ευρώ για να πάω στο δικαστήριο να πω ότι είμαι αθώος. Και αυτό θα επαναλαμβάνεται κάθε φορά που θα πηγαίνω στο δικαστήριο. Μα δεν γίνεται αυτό! Αν είχατε πιέσει τα κανάλια να παρουσιάζονται όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και να υπάρχει πολυφωνία και να μην παρουσιάζεται μόνο η ΝΔ και το ΕΣΡ να είναι η εποπτεύουσα αρχή, θα ήταν διαφορετική η κατάσταση. Όχι να έρχεται τώρα το ΕΣΡ και να τιμωρεί εμένα!

Μετά τον Ιανουάριο 18 κανάλια, βάλτε από 30 εργαζόμενους το καθένα, μιλάμε για 540 εργαζομένους, θα κλείσουν. Αυτοί οι άνθρωποι θα μείνουν άνεργοι. Γιατί στο ΕΣΡ δεν τους νοιάζει ο κόσμος. Και ρωτώ εσάς πώς θα υπεραμυνθώ του εαυτού μου, όταν επικαλούμαι δήλωση του υπουργού, του κ. Χρυσοχοΐδη, και παρ’ όλα αυτά πληρώνω πρόστιμο; Ή όταν ο ΕΟΦ λέει ότι τα προϊόντα μου είναι κατάλληλα και εν τούτοις πληρώνω πρόστιμο; Αυτοί οι άνθρωποι στο ΕΣΡ πρέπει να ξηλωθούν πάραυτα και να τοποθετηθούν άνθρωποι που ξέρουν την αγορά, που ξέρουν την τηλεόραση. Δεν μπορεί σε ένα κανάλι 5.000.000 θεατών να πληρώνει πρόστιμο 5.000 ευρώ και το περιφερειακό να πληρώνει 30.000 ευρώ. Δεν γίνεται να πληρώνει το κανάλι για το λάθος του παρουσιαστή, του δημοσιογράφου ή το προσκεκλημένου. Αν δηλαδή πει ο Τσακαλώτος κάτι και ενοχληθεί το ΕΣΡ θα πληρώσει το κανάλι που τον φιλοξένησε; Έτσι θα λειτουργήσει η δημοκρατία; Κάνατε το ΕΣΡ πρίν απί 20 χρόνια αλλά η λειτουργία του πρέπει να αλλάξει.

Και ο πρωθυπουργός είχε πει σε διάγγελμά του ότι η μάσκα είναι το εμβόλιο πριν το εμβόλιο. Κανονικά δηλ. το ΕΣΡ έπρεπε να επιβάλει πρόστιμο στα κανάλια για παραπληροφόρηση. Δεν το έκανε γιατί το είπε ο πρωθυπουργός. Αν το έλεγα εγώ θα πλήρωνα πρόστιμο. Αυτό εσείς το λέτε δημοκρατία;

Το ΕΣΡ πρέπει να αλλάξει. Πρέπει να βελτιωθεί. Δεν μπορεί να δουλεύει έτσι. Δεν γίνεται να φιμωνόμαστε. Εμείς στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ψηφίζουμε μια πρόταση ακόμα και την πει ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΚΚΕ αλλά είναι καλή για την πατρίδα. Αυτή είναι η Δημοκρατία. Και η πεμπτουσία της Δημοκρατίας είναι η ελευθεροστομία. Δεν μπορεί να μας φιμώνει ο Κουτρουμάνος και η ομάδα του.

Δεν θα μιλήσω για την άμυνα και την Τουρκία, γιατί οι καιροί είναι χαλεποί. Όμως η ΝΔ πρέπει να πω ότι παραβιάζει τους νόμους του κράτους. Υπάρχει ο νόμος 40001 του 2011, που αναφέρεται στα εξωτερικά όρια της υφαλοκρηπίδας και τα ορίζει στα 200 ν.μ. και οι υπουργοί σήμερα μιλούν για 6, για 12, για 5,5, για 8 ν.μ.!

Έχουμε 100 Black Hawk που αποσύρει η Ιαπωνία. Ενημέρωσα τον πρωθυπουργό και είπε ότι θα το δει το θέμα αυτό. Υπάρχουν επίσης τα ελικόπτερα τύπου Cobra που αποσύρουν οι Αμερικανοί. Μπορούμε να τα πάρουμε. Δεν θα πληρώσουμε τίποτα. Υπάρχουν τα συστήματα κατάρριψης drones που έχουν αναπτύξει οι Ρώσοι. Τα χρησιμοποιούν στην Αρμενία. Και εμείς έχουμε πρόβλημα με τα drones των Τούρκων. Γιατί να μην τα πάρουμε; Οι Τούρκοι δεν θα σταματήσουν. Θα περάσουν τα 6 ν.μ. Και δεν θα μας βοηθήσει κανείς από την ΕΕ. Ήδη οι Γερμανοί φτιάχνουν νέο εργοστάσιο της FORD και της VW στην Τουρκία.

Ο πρωθυπουργός το απόγευμα θα εκφωνήσει νέο διάγγελμα για τον κορωναϊό. Όμως η κυβέρνηση κάνει ένα μεγάλο λάθος. Είναι αλήθεια ότι έχουμε μία τεράστια πανδημία. Κανείς δεν το αμφισβητεί αυτό. Αλλά από τον Μάρτιο έως σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 18 συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δεν έχει γίνει ούτε μία σύλληψη. Χιλιάδες άνθρωποι συγχρωτίστηκαν σε αυτές τις διαδηλώσεις, δεν τιμωρήθηκε κανένας από αυτούς και εσείς τιμωρείτε μόνο τον Έλληνα μεροκαματιάρη, τον Έλληνα που θα πάει στην παρέλαση, τον Έλληνα που θα πάει στην Εκκλησία. Γιατί το κάνετε αυτό; Ακούστε πόσες διαδηλώσεις έχουν γίνει από τον Μάρτιο μέχρι σήμερα:

-14/3/2020 – διαδήλωση στο κέντρο της Μυτιλήνης από εργαζόμενους σε ΜΚΟ, τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και κάποιους κατοίκους.

-21/3/2020 – πορεία της ΚΕΕΡΦΑ στο Σύνταγμα, ήταν και ο κ. Κωνσταντίνου εκεί.

-27/5/2020 – πορεία λαθρομεταναστών στο Πόρτο Χέλι

-3/6/2020 – πορεία στο κέντρο της Αθήνας για την δολοφονία του Φλόϊντ στην Αμερική.

-9/7/2020 & 16/7/2020 – πορείες για το ν/σ για την απαγόρευση των δημόσιων συναθροίσεων

-11/9/2020 – πορεία λαθρομεταναστών στο Καρά Τεπέ στη Μυτιλήνη.

-11/9/2020 – πορείες αλληλέγγυων σε λαθρομετανάστες σε Αθήνα και Μόρια.

-12/9/2020 – πορεία λαθρομεταναστών στην Μόρια.

-16/9/2020 – πορεία αλληλεγγύης στους λαθρομετανάστες στην Θεσσαλονίκη.

-7/10/2020 – πορεία έξω από το εφετείο για την δίκη της Χρυσής Αυγής, μετείχαν και πολιτικοί!

-15/10/2020 – πορεία εκπαιδευτικών, φοιτητών, ΠΑΜΕ, γονέων και εργαζομένων στους ΟΤΑ

Δεν έγινε ούτε μία σύλληψη. Και μην κατηγορείτε εμένα ως λαΪκιστή, γιατί σε κάποιους άλλους ξεχειλίζει η σπέκουλα και ο λαϊκισμός.

Κλείνοντας να ρωτήσω: ο Υπουργός Υγείας πήρε τελικά τα εμβόλια; Είχε κάνει λόγο για 300.000 εμβόλια. Εγώ να επισημάνω ότι είχαμε έναν νεκρό από το εμβόλιο και δεν πρέπει να κάνουμε πειράματα στους Έλληνες. Όλες οι επιστημονικές μελέτες που έχουν κάνει διακεκριμένοι επιστήμονες όπως ο Αβραμίδης, ο Γάκης, ο Σπαντίδης, ο Μπουγκέας, το Αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόβλεψης Νοσημάτων λένε το ίδιο πράγμα: Ο κορωναϊός δεν μεταδίδεται με την Θεία Κοινωνία. Σας μιλώ για έρευνες πολλών ετών και δεν το υποστηρίζω εγώ, το αποδεικνύουν επιστήμονες. Γι’ αυτό σας καλώ να σταματήσετε τους διάφορους που βγαίνουν στα κανάλια και έχουν ξεπεράσει κάθε όριο τρομοκρατώντας τον κόσμο. Αν θέλουμε να δώσουμε λύση θα πρέπει να ακούσουμε προσεκτικά τους επιστήμονες. Φοβάμαι ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει νέο lockdown και κάτι τέτοιο θα μας καταστρέψει. Ένα νέο lockdown σημαίνει τελειώσαμε, ζήτω η φτώχεια.

Προηγούμενο άρθροΥπέγραψε και ανακοινώνεται ο Βιεϊρίνια!
Επόμενο άρθροΔιακοπές ρεύματος αύριο στη Θεσσαλονίκη