Ο επικεφαλής της ρωσικής Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB), Αλεξάντερ Μπόρτνικοφ, κατηγόρησε σήμερα την Ουκρανία και τους Δυτικούς ότι προσπαθούν να υποκινήσουν τους Ρώσους σε σαμποτάζ και σε ένοπλη εξέγερση.

«Οι ουκρανικές υπηρεσίες ασφαλείας και τα αφεντικά τους στη Δύση εξαπέλυσαν ιδεολογική εκστρατεία και εκστρατεία επιθετικής στρατολόγησης με στόχο τους πολίτες μας, ιδιαίτερα τη νέα γενιά», δήλωσε ο Μπόρτνικοφ στη διάρκεια συνεδρίασης της ρωσικής αντιτρομοκρατικής επιτροπής.

Όπως είπε, η εκστρατεία αυτή έχει στόχο να εμπλέξει τους Ρώσους «σε ανατρεπτικές, τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές ενέργειες» στη Ρωσία.

Ο Μπόρτνικοφ δήλωσε πως 118 «τρομοκρατικά εγκλήματα» αποτράπηκαν στη Ρωσία από τον Φεβρουάριο, «οι δράστες των οποίων είναι νέοι και έφηβοι, περιλαμβανομένων ανηλίκων».

Οι δηλώσεις αυτές παραπέμπουν σε εκείνες που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος κατηγόρησε τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες ότι ενεπλάκησαν σε «τρομοκρατικές» επιθέσεις στη Ρωσία.

Προηγούμενο άρθροΑθήνα: Βιασμός ανήλικης Βελγίδας μαθήτριας από Ουκρανό στο Κολωνάκι
Επόμενο άρθροΠοινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας σε βάρος του τερματοφύλακα του Βόλου Μπόρις Κλέιμαν