Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι πήρε υπό τον έλεγχό της ένα χωριό στη νοτιοανατολική Ουκρανία.

«Μονάδες των ανατολικών στρατευμάτων συνέχισαν να προωθούνται σε βάθος στην άμυνα του εχθρού και απελευθέρωσαν την κοινότητα Σταρομαϊόρσκε» στην περιοχή του Ντονέτσκ, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην καθημερινή του ενημέρωση.

Το Σταρομαϊόρσκε βρίσκεται στο νότιο τμήμα της περιοχής του Ντονέτσκ.

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν κερδίσει έδαφος τους τελευταίους μήνες, με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να δηλώνει την περασμένη εβδομάδα ότι έχουν καταληφθεί 880 τετραγ. χλμ εδαφών από την αρχή της χρονιάς και περίπου 50 κοινότητες. Ο ρωσικός στρατός εξαπέλυσε επίσης στις 10 Μαΐου επίθεση στην περιοχή του Χαρκόβο, καταλαμβάνοντας αρκετές κοινότητες πριν ανακοπεί από τις ενισχυμένες δυνάμεις του Κιέβου.

Οι ουκρανικές αρχές φοβούνται επίσης νέα επίθεση στην περιοχή του Σούμι, γειτονική του Χαρκόβο, όπου δήλωσαν σήμερα ότι απώθησαν μια προφανή ρωσική επιδρομή.

Στην περιοχή του Ντονέτσκ, ο ρωσικός στρατός προχωρά στις ανατολικές περιοχές του Τσάσιβ Γιαρ και στην κατεύθυνση του Ποκρόφσκ.

Προηγούμενο άρθροΦωτιά ξέσπασε στην ΠΥΡΚΑΛ στο Πανακτο Βοιωτίας σε αποθηκευτικό χώρο επικίνδυνων υλικών
Επόμενο άρθροΚαταδικάστηκαν τέσσερα άτομα που έταζαν σε επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες χρήματα από αναπτυξιακά προγράμματα