Η ρήτρα δεν καταργείται, αλλάζει όνομα – Έρχονται μεγαλύτερες χρεώσεις // Αλ. Αλεξόπουλος στον Focus FM 103.6 – HXHTIKO

Η ρήτρα αναπροσαρμογής δεν καταργείται απλώς …αλλάζει όνομα σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο δικηγόρος του Ινστιτούτου Καταναλωτή (ΙΝΚΑ) Αλέξης Αλεξόπουλος.

Όπως είπε «έχουμε τη μετονομασία της ρήτρας αναπροσαρμογής σε χρέωση προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος ώστε να μη φαίνεται στο λογαριασμό» με αποτέλεσμα «οι καταναλωτές να μη μπορούν ούτε να την ελέγξουν, ούτε να την προσβάλλουν».

«Η τροπολογία επιτρέπει στους προμηθευτές να αλλάζουν τις τιμές κατά το δοκούν και να τις βάζουν σύμφωνα με το άρθρο 2 της τροπολογίας κάτω από την αιτιολογία “χρέωση προμήθειας ενέργειας”», σύμφωνα με τον κ. Αλεξόπουλο.

Για την αγωγή του ΙΝΚΑ υπογράμμισε ότι «η ΔΕΗ έχασε στον Άρειο Πάγο χθες και απορρίφθηκαν τα αιτήματά της και οι ισχυρισμοί της από την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και την τριμελή επιτροπή και η ρήτρα θα ελεχθεί στις 6 Ιουλίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας».

«Εμείς θα πάμε λοιπόν στις 6 Ιουλίου στην Αθήνα, στο πολυμελές πρωτοδικείο και τη ρήτρα θα την καταργήσουμε. Η ρήτρα θα ελεχθεί. Κάποιοι δεν θέλανε να γίνει αυτή η δίκη, θέλανε να καθυστερήσουνε, δεν θέλανε να γίνει αυτή την περίοδο αλλά η δίκη, όπως είχαμε δεσμευτεί στους καταναλωτές, θα γίνει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξόπουλος.

Προηγούμενο άρθροΗΧΗΤΙΚΟ – Focus FM 103.6: Το πρώτο ελληνικό τζιπ είναι γεγονός – Τώρα περιμένουμε τη στήριξη της Πολιτείας, λέει η ιδιοκτήτρια της εταιρείας και κατασκευάστρια του αυτοκινήτου
Επόμενο άρθροΣταθερότητα σε Αιγαίο ζήτησε ο Μπάιντεν από τον Ερντογάν – Υποσχέσεις για F-16 και στο βάθος F-35