Τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με το μέτωπο του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας μετέφερε στους ακροατές του FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο συγγραφέας – αναλυτής, Γιώργος Ρωμανός.

«Υπάρχουν υποβρύχια εξοπλισμένα με πυρηνικά όπλα που πηγαίνουν στη Βαλτική(…) Αυτή τη στιγμή δε διαφαίνεται πόλεμος με πυρηνικά όπλα. Αλλά, τα πυρηνικά όπλα παίζονται όπως στη σκακιέρα τα πιόνια απέναντι στον αντίπαλο(…) Τώρα, λοιπόν, παίζεται αυτό το παιχνίδι θέσεων με πυρηνικά όπλα. Παίρνουνε θέσεις. Αυτό για αρχή» ανέφερε αρχικά ο κ. Ρωμανός.

Για το ενδεχόμενο «εξαφάνισης της Ευρώπης αν υπάρξει αλυσιδωτή αντίδραση με ανταλλαγή πυρηνικών αν γίνει το πρώτο χτύπημα» τόνισε:

«Απάντηση πάνω σε αυτό δόθηκε από το στόμα του Βλαδίμηρου Πούτιν. Έχει πει κατ’ επανάληψη ότι δεν έχει ταχθεί η Ρωσία υπέρ του πρώτου πυρηνικού χτυπήματος, δόγμα το οποίο έχουν οι ΗΠΑ. Εδώ βλέπουμε και την επιθετικότητα των Αμερικάνων(…) Αυτόματα θα φύγουν από 200,300 (σ.σ πυρηνικά) σημεία που θα χτυπάνε όπου έχουμε σήμα συναγερμού ότι πέφτει αμερικάνικος πύραυλος. Τότε θα έχουμε Αρμαγεδώνα. Είχε πει επίσης ο Πούτιν ότι σκέφτεται να κάνει το πρώτο χτύπημα η Ρωσία. Αλλά δε το έχει κάνει ακόμα. Εκεί βρισκόμαστε»

«Αυτή τη στιγμή συμβαίνει μια νέα τεράστια κλιμάκωση με την παροχή νέων όπλων. Από εκεί και πέρα, όσο ανεβάζουνε οι Δυτικοί την απειλή, τόσο θα ανταποκρίνονται οι Ρώσοι. Η διαφορά είναι ότι αυτός ο πόλεμος γίνεται στην Ουκρανία. Αυτοί που σκοτώνονται είναι πρωτίστως Ουκρανοί και δευτερευόντως Ρώσοι, γιατί είναι οι πιο λίγοι. Άρα, όσο συνεχίζεται ο πόλεμος, Ουκρανοί θα σκοτώνονται. Τα νούμερα για ανθρώπινες απώλειες των Ουκρανών είναι ιλιγγιώδη(…) Μη ξεχνάμε ότι η Ουκρανία έχει ήδη 14 εκατομμύρια απώλειες, εκ των οποίων τα 8 πήγαν στο εξωτερικό», συμπλήρωσε ο κ. Ρωμανός για τον θλιβερό έως τώρα απολογισμό, κυρίως Ουκρανών, παραθέτοντας παρακάτω στατιστικά στοιχεία, από δύο πηγές, μια αμερικανική και τη Μοσσάντ(ισραηλινή).

«Και το ΝΑΤΟ πολεμάει κανονικότατα. Παραιτούνται από τις χώρες τους (Αγγλία, ΗΠΑ, Γαλλία, Καναδάς) και πηγαίνουν στον πόλεμο ως μισθοφόροι εναντίον της Ρωσίας. Αλλά έχουνε 2500 απώλειες ελών του ΝΑΤΟ, εκ των οποίων 234 εκπαιδευτές (λοχαγοί, συνταγματάρχες) (…) Αυτοί πηγαίνουν εκεί, έχοντας υπογράψει συμβόλαιο, με τη θέλησή τους και πληρώνονται αδρά…», πρόσθεσε, αναφερόμενος στη συμμετοχή του ΝΑΤΟ στον πόλεμο.

Ο κ. Ρωμανός αποδίδει τις αιτίες συνέχισης του πολέμου στη Δύση, εξηγώντας:

«Δε τίθεται μόνο το ζήτημα των απωλειών. Είναι το ζήτημα της Δύσης να θέλει να συνεχίζει με μανία αυτό τον πόλεμο(…) Μέσα σε 11 μήνες οι Ουκρανοί ξοδέψανε από πολεμοφόδια παραγωγή 13 ετών και από Javelin μέσα σε 11 μήνες ρίξανε 5 ετών παραγωγή! Αυτά είναι στοιχεία του Πενταγώνου, δε τα λέω εγώ. Εκεί πέρα (σ.σ. Ουκρανία) έχει γίνει η χαρά του σούπερ-μάρκετ της παγκόσμιας τρομοκρατίας(…) Ένας πόλεμος χρειάζεται και ένα ελάχιστο ηθικό στοιχείο. Εδώ η Δύση έχει ξεπεράσει όλα τα ηθικά στοιχεία. Βεβαίως, μπορούμε να αναζητήσουμε και να συζητήσουμε τα αντίστοιχα στοιχεία και τις ευθύνες της Ρωσίας, της Κίνας κλπ. 800 χιλιάδες βόμβες σε έντεκα μήνες!»

Τέλος, ο προσκεκλημένος επισήμανε:

«Πιστεύω ότι η αντίδραση των Ρώσων θα είναι φοβερή, όχι με χημικά(…) Μη γελιόμαστε. Έχουμε έναν κανονικό Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο, τον οποίο δε παραδέχονται στη Δύση για να μη τρομοκρατηθούν οι λαοί και να μη δεχθούν ότι βάλανε στον πλανήτη σε τέτοια περιπέτεια. Στο Ραμστάϊν μαζευτήκανε 80 χώρες με ρητή δήλωση: “Καταστρέψτε τη Ρωσία”. Αυτό δείχνει ένα τρομερό μένος, μια μανία. Και ξέρετε που θα σταματήσει; Εκεί που σταμάτησε το Βιετνάμ για τους Αμερικάνους, και το Αφγανιστάν».

Ακούστε τη συνέντευξη στο ηχητικό που ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση με τον Πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου είχαν εκπρόσωποι των καλλιτεχνών
Επόμενο άρθροΕνώπιον του προδικαστικού συμβουλίου στο Βέλγιο αύριο το πρωί Καϊλή, Ταραμπέλλα και Παντσέρι