Η ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης στη Βουλή. (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημεία ομιλίας του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης κ. Κυριάκου Βελόπουλου, κατά την συζήτηση στην Βουλή, του σ/ν του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας «Έγκριση σχεδίων συμβάσεων στον τομέα της άμυνας» .

Από το 2005 όλα τα κόμματα και η ΝΔ δεν κάνατε τίποτα για τα εξοπλιστικά προγράμαμτα. Όλοι οι Υπουργοί Εθνικής Αμύνης θα έπρεπε σήμερα να είναι εδώ. Το αποτέλεσμα σήμερα είναι να υπάρχει αδυναμία των πτητικών μέσων. Και τα ΜΙΡΑΖ πια είναι άχρηστα, γιατί έπρεπε να πάρουμε βίδες, δεν είχαν ελαστικά. Σας το λέγαμε από το 2009 και ο τότε υπουργός της ΝΔ έλεγε ότι όλα πάνε καλά. Και το 2010 πάλι το ίδιο μας λέγατε. Σας προτείναμε τα ΡΑΦΑΛ. Ήταν δική μας πρόταση. Όμως στην εξωτερική πολιτική και στην άμυνα πρέπει να υπάρχει η διπλωματία των εξοπλισμών. Και σε αυτόν τον τομέα η κυβέρνηση απέτυχε.

ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ελάχιστα ο ΣΥΡΙΖΑ χρεωκοπήσατε την ΕΑΒ και την ΕΛΒΟ. Και τώρα η κυβέρνηση αποφάσισε να τις ιδιωτικοποιήσει αυτές τις εταιρείες. Αλλά είναι δυνατόν να γίνει ιδιωτικοποίηση μιας εταιρείας με προπαραγγελίες οχημάτων; Ενώ πωλείτε την ΕΛΒΟ ετοιμάζεστε να κάνετε μια παραγγελία 15.000 οχημάτων στον αγοραστή. Γιατί; Δεν μπορεί αυτό να το αναλάβει το κράτος; Το ίδιο είχατε κάνει και με γνωστό Έλληνα επιχειρηματία, που μόλις τελείωσε η παραγγελία έκλεισε το εργοστάσιο. Δηλαδή κάνετε απ’ ευθείας αναθέσεις σε αγορές. Για ποιο λόγο; Δεν μπορούν οι εταιρείες αυτές να προχωρήσει στην παραγωγή; Η ΕΑΒ έχει προγράμματα 500 εκατομμυρίων για την επόμενη επταετία και εσείς την απαξιώνετε για να πουληθεί για ψίχουλα. Στέλνετε τα C-130 για συντήρηση στο εξωτερικό σε μη πιστοποιημένη εταιρεία! Πρώτη φορά γίνεται κάτι τέτοιο.

Επίσης, θα σας πω ότι οι βουλευτές εδώ μέσα δεν είναι υποχρεωμένοι να γνωρίζουν γεωπολιτική ή γεωστρατηγική, αλλά είναι υποχρεωμένοι να διαβάζουν για να μαθαίνουν.  Αυτήν την περίοδο γίνεται πόλεμος ΗΠΑ – Γερμανίας για τον αγωγό Nordstream. Εμεις έχουμε επιβάλει εμπάργκο κατά της Ρωσίας και δεν μπορούμε να πουλήσουμε ούτε τα φρούτα μας. Και το επιβάλαμε γιατί το ζήτησε η Γερμανία, η οποία όμως δεν κάνει δουλειές εκεί. Η ίδια η Γερμανία δεν έχει επιβάλει κανένα εμπάργκο. Ακόμα έχουμε πόλεμο ΗΠΑ – Ρωσίας, Κίνας – ΗΠΑ, Κίνας – Ινδίας, Κίνας – Ινδίας – Πακιστάν λόγω του Κασμίρ, αυτός είναι ο πόλεμος για τον δρόμο του Μεταξιού, γιατί από εκεί περνά η Κίνα, γίνεται και πόλεμος ΗΠΑ – Κϊνας – Γαλλίας για την Αφρική. Εδώ λοιπόν έχετε μόνο μία επιλογή για τους εξοπλισμούς. Και αυτή είναι η Γαλλία. Μόνο η Γαλλία έχει κοινά συμφέροντα με την Ελλάδα. Ο μόνος δρόμος είναι να κάνουμε συμμαχία με την Γαλλία, γιατί έχει συγκρουόμενα συμφέροντα με την Τουρκία. Και εσείς την Γαλλία την κοροΪδέψατε δύο φορές! Έχω ανακοίνωση της Γαλλίδας Υπουργού Εθνικής Αμύνης, η οποία στις 12 Σεπτεμβρίου του 2020 μιλά για στρατηγική συνεργασίας. Και εσείς δεν υπογράψατε! Και δεν την υπογράψατε γιατί σας τράβηξε το αυτί η Γερμανία. Και ό,τι πει η Γερμανία εμείς το κάνουμε!

Έχω όμως και άλλο ένα έγγραφο, του 1975-1976, που το είχε υπογράψει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για τα ΜΙΡΑΖ. Τότε η Γαλλία δεν είχε έτοιμα ΜΙΡΑΖ για παράδοση και ο Καραμανλής με την συμφωνία που υπεγράφη υποχρέωσε τους Γάλλους να έρθουν εδώ για να βοηθήσουν σε πιθανή εμπλοκή. Εσείς γιατί δεν το κάνετε;

Γαλλία και Ινδία έχουν υπογράψει στρατιωτικές συμφωνίες κατά της Τουρκίας και του Πακιστάν. Και η ΝΔ έχει κρατήσει την Ελλάδα εξω από τις εξελίξεις. Πού είναι ο Υπουργός αμύνης της Ινδίας, που επρόκειτο να έρθει πριν από δυο μήνες; Γιατί δεν ήρθε; Γίνονται συμμαχίες αλλά εμείς λείπουμε.

Εδώ υπάρχει καλή σχέση της Τουρκίας με το Πακιστάν και εμείς έχουμε Πακιστανούς στην Ελλάδα χωρίς χαρτιά και χωρίς ελέγχους και δεν ξέρουμε τι ρόλο παίζουν. Αν ήσασταν σοβαροί όποιος Πακιστανός δεν είχε χαρτιά θα τον είχατε διώξει από τη χώρα. Αντίθετα πήγατε και μετατρέψατε το αεροδρόμιο του Κιλκίς σε hot spot! Φέρνετε με λεωφορεία από τον Έβρο λαθρομετανάστες και τους βάζετε και μένουν σε hot spots κοντά στα σύνορα! Αυτά είναι εγκληματικά λάθη.

Πάμε στα ΜΠΕΛΧΑΡΑ. Υπογράψατε μία συμφωνία για δύο φρεγάτες και ο Άδωνις Γεωργιάδης βγαίνει και λέει ότι θα πάρουμε αμερικανικά σκάφη. Γιατί; Είναι δυνατόν να το λέει αυτό ο Αδωνις, το δεξί χέρι του πρωθυπουργού; Και μάλιστα όταν τα πλοία που δίνουν οι Αμερικανοί είναι πλοία ακτοφυλακής! Δεν έχουν σόναρ, δεν έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό. Σοβαρευτείτε γιατί κάνετε εγκλήματα. Τι να τα κάνουμε τα πλοία ακτοφυλακής; Εσείς όμως έτσι έχετε μάθει να λειτουργείτε. Ως κυβέρνηση επικοινωνίας και δουλείας στον ΣΚΑΪ και τα υπόλοιπα κανάλια. Γι’ αυτό και όλη την μέρα σας λιβανίζουν.

Δεν γίνεται όμως να κάνετε καθημερινά αντιφατικές δηλώσεις. Βγήκε ο κ. Κασσαπίδης, ο δικός σας, και είπε ότι με βάση τον αριθμό των κρουσμάτων του Νοεμβρίου ασκείτε η πολιτική για τον κορωναϊό τον Ιανουάριο!! Τι είναι αυτά; Η κ. Παγώνη είπε ότι η επιτροπή επιστημόνων ποτέ δεν εισηγήθηκε για τους κυνηγούς και τους ψαράδες να διακόψουν το σπορ τους. Εμείς όμως δώσατε την σχετική εντολή.

Και σήμερα, πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Ρουμανίας βγήκε και κατήγγειλε την Ελλάδα, ότι είναι πρόθυμη να επιβάλει το πιστοποιητικό εμβολιασμού. Να το κάνει υποχρεωτικό. ΜΑ αυτά είναι απίστευτα. Ούτε ντήλερ εμβολίων να ήσασταν στην ΝΔ. Μας κατηγορείτε εμάς ότι επειδή είμαι επιχειρηματίας πουλάμε προϊόντα και εσείς πουλάτε εμβόλια. Και μας κατηγορεί σήμερα ο πρόεδρος της Ρουμανίας. Και να σας πω ότι πριν από 10 χρόνια η Ρουμανία είχε 110 εκατ. δολλάρια ΑΕΠ, και σήμερα το ΑΕΠ της είναι 240 εκατ. δολλάρια. Μας πέρασε και η Ρουμανία!!

Υπάρχει στη χώρα μας ένα γεωπολιτικό παράδοξο. Είμαστε εν δυνάμει ρυθμιστική αρχή για την Ευρασία, αλλά όλες οι κυβερνήσεις μας έχετε κάνει δύναμη εν υπνώσει. Είμαστε γεωπολιτική υπερδύναμη και αυτή την ώρα για εμάς δεν υπάρχει Σουέζ, δεν υπάρχει δρόμος του μεταξιού. Η Ελλάδα είναι η πύλη και η όποια κυβέρνηση αυτή την πύλη την έχει κλειστή, επειδή παίρνει εντολές από τις ΗΠΑ και τη Γερμανία.

Έχουμε ελλειψη σιδηροδρομικού δικτύου στην χώρα μας. Είμαστε απομονωμένοι, επομένως. Από την εποχή του Τρικούπη και μετά δεν έχουμε δει σιδηρόδρομο. Στον Πειραιά δεν  υπάρχει τραίνο! Μα πώς θα γίνει η μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς σιδηρόδρομο; Αν ο Πειραιάς είχε τραίνο θα ήταν εμπορικός κόμβος, όπως είναι το Ρότερνταμ, η Αμβέρσα, το Αμβούργο. Και τώρα ιδιωτικοποιήθηκαν οι σιδηρόδρομοι και το νέο πλάνο του νέου ιδιοκτήτη είναι η κάθετη συνδεση της χώρας. Και βέβαια αυτός που θα κερδίσει είναι αυτός που θα ελέγχει τον σιδηρόδρομο. Υπάρχει η σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Ξάνθης – Μπουργκάς – Βάρνας και ο σιδηρόδρομος κερδίζει από αυτή την ιστορία. Αλλά εσείς τους σιδηροδρόμους τους έχετε ξεπουλήσει!

Θα απευθυνθώ στον κ. Στεφανή και θα του πω ότι τον εκθέτουν οι σύμβουλοί του. έχω εδώ την απάντηση για τον «ΤΗΛΕΜΑΧΟ», που λέει ότι το υπουργέιο αμύνης αναγνωρίζει ότι είναι απόλυτα λειτουργικό και αξιόπιστο σύστημα, αλλά δεν μπορούμε να το πάρουμε γιατί περιορίζεται στην ανίχνευση των ελικοπτέρων και δεν έχει τη δυνατότητα της παρεμβολής.! Μα αν υπήρχε η δυνατότητα παρεμβολής τότε υπήρχε ο κίνδυνος το drone να πέσει πάνω σε κατοικημένη περιοχή.  Και πού ακούστηκε drone που ανιχνεύει, παρακολουθεί, καταρρίπτει. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα! Σας παρακαλώ ασχοληθείτε με τον ΤΗΛΕΜΑΧΟ περισσότερο. Είναι εγχώρια κατασκευή, μπορούμε να έχουμε εγχώρια βιομηχανία που θα δώσει δουλειά σε Έλληνες, που δεν έχουνε να φάνε. Γιατί ο Έλληνας θέλει δουλειά.

Επίσης, κάνετε συνεχώς αντιφατικές δηλώσεις. Πριν λίγες ημέρες, ο κ. Δένδιας και ο πρωθυπουργός το πρωί μας έλεγαν ότι δεν υπάρχει ζήτημα έναρξης διερευνητικών επαφών με την Τουρκία. Το βράδυ μας ανακοίνωσαν επισήμως ότι ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές. Άρα αυτό σημαίνει ότι έπεσε κάποιο τηλεφώνημα και ασκήθηκε πίεση. Και μάλιστα το ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών. Οποία αθλιότης! Τι διασυρμός της χώρας είναι αυτός, να ακούμε από τον Υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας να λέει ότι ξεκινάμε διερευνητικές επαφές.

Η Τουρκία όμως έτσι λειτουργεί. Αν ξέρει ότι σε έχει σε πατάει στο κεφάλι, όπως έκανε στην Κύπρο. Αν ξέρει ότι δεν σε έχει κάνει τσαμπουκάδες, όπως κάνει με το Αιγαίο. Και αν ξέρει ότι εσύ την έχεις σε προσεγγίζει για να σε κάνει φίλο, όπως κάνει με το Ισραήλ. Αυτή είναι η Τουρκία. Και τώρα έλαχε σε εσάς το εξοπλιστικό βάρος και πρέπει να το φέρετε εις πέρας για το καλό της Ελλάδας.

Να ξέρετε ότι θα πρέπει να φοβόμαστε τι θα κάνει η Τουρκία τους επόμενους μήνες, λόγω του κενού εξουσίας στις ΗΠΑ. Το 1974 που υπήρξε πάλι κενό εξουσίας, με την παραίτηση Νίξον, η Τουρκία κτύπησε την Κύπρο. Μπορεί οι Τούρκοι να εκμεταλλευτούν την κρίση που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ και να οδηγηθούμε σε ένταση, για την οποία δεν είμαστε έτοιμοι πολιτικά. Και δεν λέω να γίνει συμβούλιο αρχηγών και να μαζευτούμε να μιλήσουμε, αλλά να καταθέσουμε συγκεκριμένες προτάσεις.

Προσέξτε γιατί οι φίλοι σας οι Γερμανοί μας οδηγούν σε διάλογο με την Τουρκία, ενώ οι ίδιοι πουλούν υποβρύχια και σε εμάς και στους Τούρκους. Και οι Ιταλοί πουλούν όπλα στην Τουρκία και οι Ολλανδοί. Η Γαλλία όμως δεν το κάνει αυτό εδώ και χρόνια. Και οι Γάλλοι είναι οι μόνοι φίλοι μας. Όσο για τις κυρώσεις, που έλεγε ο κ. Πέτσας ότι «οι κυρώσεις που θα επιβληθούν στην Τουρκία θα δαγκώνουν», να σας πω ότι δεν πρόκειται να επιβληθούν κυρώσεις. Και δυστυχώς θα φθάσουμε στο σημείο να συζητάμε με τους Τούρκους χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα, ενώ τα μαχητικά τους πετούν πάνω από τα νησιά μας, ενώ το Όρουτς Ρέϊς κάνει βόλτες στη θάλασσά μας. Θα καθίσουμε στο τραπέζι του διαλόγου, από τη μια θα είναι η Τουρκία με τις διεκδικήσεις της, θα δώσει το χαρτί που θα λέει τι θέλει, και εμείς θα δώσουμε λευκή κόλλα, σαν τον κακό μαθητή. Η ρήση «δεν διεκδικούμε τίποτα» μας έχει οδηγήσει σε συνεχείς υποχωρήσεις. Οι Τούρκοι διεκδικήσουν 10 πράγματα και εμείς τίποτα. Εμείς θα στείλουμε τον Αποστολίδη! Πού τον θυμηθήκατε αυτόν; Είναι ο Αποστολίδης που ήταν πρέσβης στην Κένυα όταν έγινε το φιάσκο με την παράδοση του Οτσαλάν. Αυτόν βρήκατε αν βάλετε; Και θα πεί ο Αποστολίδης: «διεκδικούν πολλά οι Τούρκοι». Προσέξτε, αν παραλάβουμε το χαρτί με τις διεκδικήσεις τους, ατύπως θα τις έχουμε αναγνωρίσει. Πρέπει και εμείς να απαιτήσουμε: αυτοδιοίκητο Ίμβρου και Τενέδου, αποζημιώσεις για την Κων/πολη και τον Πόντο, αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο. Και οι χαμένοι θα είμαστε εμείς. Γιατί η Γερμανία θα μας πει ότι φταίμε γιατί υποχωρήσαμε. Και έτσι θα χάσουμε το μισό Αιγαίο, θα πάμε σε συνεκμετάλλευση και δεν θα έχει πέσει ούτε μία σφαίρα. Και εσείς θα είστε ο Υπουργός Αμύνης. Και θα πάμε σε ακόμα μια ήττα, μετά την συμφωνία των Πρεσπών.

Και μία συμβουλή προς τον πρωθυπουργό: Δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι με την Τουρκία «πρέπει να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες». Δεν είναι σοβαρό να μιλάς έτσι για τα ελληνοτουρκικά. Πώς θα μεταφράσουν άραγε αυτή τη δήλωση οι πρεσβείες της Γερμανίας και της Γαλλίας; και πώς θα την ερμηνεύσουν;

Το χειρότερο όμως ότι κάνουμε συνομιλητή και διαμεσολαβητή τον Ράμα! Ο Ράμα θα πάει στην Τουρκία, θα μιλήσει με την τουρκική ηγεσία, μετά θα έρθει εδώ και ούτω καθεξής. Μα είναι δυνατόν; Ο Ράμα;! Ο ναρκέμπορος; Ο ντήλερ; Δεν το λέω εγώ αυτό. Η Ιντερπόλ το έχει γράψει. Και μιλάμε για τον Ράμα που έχει δημεύσει περιουσίες Ελλήνων στην Χειμάρα, που δεν έχει δώσει ακόμα τον φάκελο του Κατσίφα. Αυτόν τον κάνετε διαμεσολαβητή! Αυτόν που έχει δώσει βάσεις στους Τούρκους στο Δυρράχιο.

Αν πάτε να λύσετε τα ελληνοτουρκικά, θα πρέπει να πάτε σε εκλογές.  Βάσει του συντάγματος. Δεν είπατε κάτι προεκλογικά. Δεν είπατε ότι θα λύστε το Σκοπιανό. Γιατί θα λύσετε τα Ελληνοτουρκικά; Μας ενημερώσατε; Πώς συζητάτε και με ποιόν; Δεν έχει λαϊκή εντολή γι’ αυτό. Δεν έχετε νομιμοποίηση γι’ αυτό.

Το 2007, το 2008, το 2009 έλεγα για τα κοιτάσματα πετρελαίου και γελούσατε εδώ μέσα. Σήμερα θα σας ρωτήσω γιατί τα Κύθηρα δεν έχουν 12 ναυτικά μίλια; Γιατί οι Στροφάδες και τα Διαπόντια Νησιά δεν έχουν κανονική ΑΟΖ. Γιατί η Ρόδος και η Κρήτη έχουν κουτσουρεμένη ΑΟΖ;

Δεν σας λέτε τι να κάνετε, αλλά σας λέμε τι να μην κάνετε, γιατί αυτά που κάνετε σήμερα λάθος αύριο θα τα πληρώσει ο λαός. Ακούτε περισσότερο την Γερμανία. Οι ευρωβουλευτές ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ στην Ευρωβουλή δεν ψήφισαν την πρόταση να χαρακτηριστούν οι Γκρίζοι Λύκοι τρομοκρατική οργάνωση, υπερψήφισαν την αύξηση των παροχών για τους λαθρομετανάστες και την στήριξη της Τουρκίας, καταψήφισαν την πρόταση για αναστολή της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ, καταψήφισαν την πρόταση να αποτραπεί η παράδοση των υποβρυχίων στην Τουρκία, δεν υπερψήφισαν το εμπάργκο όπλων στην Τουρκία. Ξέρετε γιατί έγινε αυτό; Γιατί εκεί ψηφίζουν οι Ευρωβουλευτές με βάση τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και όχι με βάση το εθνικό συμφέρον.

Κλείνοντας θα σας πω, ότι είχαμε μιλήσει για το σύστημα S COBRA, για το ρωσικό σύστημα που συνδυάζει δύο μηχανήματα σε ένα, είχαμε πεί για τα ναρκαλιευτικά από την Ολλανδία. Και το σύστημα ΤΗΛΕΜΑΧΟΣ! Δείτε το! Μπορεί να παραχθεί από εμάς και να παράγουμε πλούτο! Περιμένω ακόμα από τον πρωθυπουργό να πάει στο Κιλκίς, όπου υπάρχει η εταιρεία που κατασκευάζει drones. Πρέπει να δούμε σοβαρά την σύσκεψη των κομμάτων για ό,τι θα γίνει με ορίζοντα το 2030 και μετά. Ακόμα υπάρχουν υποβρύχια ρομπότ χωρίς πλήρωμα, που τα κατασκευάζουν οι Ιρανοί. Χωρούν 8 έως 10 άτομα και είναι αθέατα από τα ραντάρ, όπως είναι τα ΣΤΕΛΘ. Μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε, να τα έχουμε για θωράκιση των νησιών μας και να κάνουμε ζημιά στους Τούρκους. Μπορούμε να το κάνουμε με μικρό κόστος. Είναι μικρά και μας δίνουν πλεονέκτημα σε σχέση με την Τουρκία.

Και τέλος απευθύνω έκκληση στον πρωθυπουργό να μην υπογράψει το παραμικρό, να μην δεχθεί κανένα χαρτί από την Τουρκία. Θέλουν συνεκμετάλλευση είτε με ένα θερμό επεισόδια, είτε χωρίς αυτό. Είναι όμως πρόστυχο χωρίς μία τουφεκιά να χάσουμε ελληνική εθνική κυριαρχία, να χάσουμε έδαφος και να κλαίμε όπως με τα Ίμια. Να μην δώσουμε στις επόμενες γενιές μικρότερη πατρίδα.

Προηγούμενο άρθροΠολύωρη διακοπή νερού αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Επόμενο άρθροΣυστάσεις της ΓΓΠΠ ενόψει της κακοκαιρίας. Τι να προσέξουμε