Η ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή (Video)

Ομιλία του Προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου στην Βουλή κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου: «Καθορισμός κανόνων σχετικά με την άσκηση των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων που ισχύουν για ορισμένες επιγραμμικές μεταδόσεις ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών και αναμεταδόσεις τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών προγραμμάτων, με τη διατήρηση υψηλού επιπέδου προστασίας των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας και των συγγενικών δικαιωμάτων στην ψηφιακή ενιαία αγορά και με το δικαίωμα του δημοσίου δανεισμού και την αναπαραγωγή πρόσθετου αντιτύπου από μη κερδοσκοπικές βιβλιοθήκες ή αρχεία- Τροποποίηση ν. 2121/1993 και ν. 4481/2017 – Ενσωμάτωση των Οδηγιών (ΕΕ) 2019/789, (ΕΕ) 2019/790 και 2006/115/ΕΚ».

Δεν είστε μόνο στην λάθος πλευρά στην ιστορίας. Είστε στην καταστροφική πλευρά της ιστορίας! Πριν λίγο έμαθα ότι η Βουλγαρία έσπασε το εμπάργκο με την Ρωσία. Εσείς ακολουθείτε πιστά τους Αμερικανούς και τώρα έχετε αναγκάσει τον Έλληνα να κυνηγά τις ετικέτες στα σούπερ μάρκετ για να βγει φθηνά προϊόντα. Κάνατε τον Έλληνα να πεινά και να μην ασχολείται με την ουσία της πολιτικής. Δεν είστε στην σωστή πλευρά της ιστορίας. Είστε στην καταστροφική πλευρά της. Γι’ αυτό πρέπει να πάτε τώρα σε εκλογές για να σωθεί ο τόπος.

Μιλάμε για πνευματικά δικαιώματα εταιρειών, ατόμων, πολυεθνικών, αλλά, ω, τι τραγωδία, το έθνος του πνεύματος δεν έλαβε ποτέ πνευματικά δικαιώματα. Οι Ευρωπαίοι μας αντιγράφουν στην φιλοσοφία, στην γλώσσα, στις επιστήμες και ποτέ δεν πλήρωσαν πνευματικά δικαιώματα. Πείτε μου πότε, όσοι χρησιμοποιούν την ελληνική γλώσσα, όσοι ξένοι χρησιμοποιούν όρους ελληνικούς, δάνειο από την ελληνική γλώσσα, πλήρωσαν κάτι; Ποτέ! Κανείς! Πρότασή μας: να συγκαλέσετε μία σύνοδο των υπουργών πολιτισμού της Ελλάδας, της Αιγύπτου, του Ιράκ, της Ιταλίας και να λάβετε αποφάσεις για τα πνευματικά δικαιώματα!

Υπάρχουν νόμοι! Υπάρχει νόμος για την ρύθμιση της χρήσης εικόνων αρχαιολογικού περιεχομένου στο διαδίκτυο ή και το ενδοδίκτυο, που ορίζει ότι το ελληνικό δημόσιο αποτελεί τον αποκλειστικό δικαιούχο των πνευματικών δικαιωμάτων επί του περιεχομένου αυτών των εικόνων.Και την ίδια ώρα, ξένα μουσεία πωλούν αναμνηστικά από δικά μας έργα, από αγάλματα ελληνικά και δεν πληρώνουν τίποτα.

Να πω για το νόμο που αναφέρει τι ορίζεται ως μνημείο; Ως αρχαία μνημεία νοούνται όλα τα πολιτιστικά αγαθά που ανάγονται στους προϊστορικούς, αρχαίου, βυζαντινούς ή μεταβυζαντινούς χρόνους. Στα αρχαία μνημεία συμπεριλαμβάνονται σπήλαια και παλαιοντολογικά κατάλοιπα. Οι ξένοι λοιπόν κερδίζουν λεφτά από την δική μας πολιτιστική κληρονομιά. Εγώ πρέπει να πληρώσω σε ξένους συγγραφείς, κινηματογραφιστές κλπ, αυτοί όμως δεν πρέπει να πληρώσουν σε εμένα; Ζητάτε να επιστραφούν τα μάρμαρα του Παρθενώνα, τα μάρμαρα όμως που βρίσκονται στο Βερολίνο και εκλάπησαν στην περίοδο της Κατοχής δεν τα ζητάτε! Γιατί; Ξεκινήστε από τις κλεμμένες αρχαιότητες από τους Γερμανούς!

Όσο για τα πνευματικά δικαιώματα, έχουμε αισχροκέρδεια της ΑΕΠΙ! Τα στοιχεία της ΑΕΠΙ για το 2023 δείχνουν ότι η προμήθεια που εισπράττει για φωνογραφικά δικαιώματα είναι στο 21%. Το αντίστοιχο ποσό στην Αυστρία είναι 8%, στην Ιταλία 8%, σε Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία, Λιθουανία, Εσθονία, Ισλανδία κυμαίνεται από 8% έως 12%, στη Γερμανία είναι 8%, στην Ελβετία 10%, στην Ολλανδία 12,5%, στην Ιρλανδία 10%. Βάλτε μια τάξη. Δημιουργήστε έναν ενιαίο φορέα όλων των κατηγοριών δικαιούχων για την είσπραξη ενός ενιαίου τέλους και την διαχείριση του ζητήματος με τρόπο ορθολογικό και όχι εξοντωτικό για τους χρήστες και την αγορά.

Πάμε στον αθλητισμό. Μέχρι σήμερα πιστεύαμε ότι ήσασταν άσχετοι στην κυβέρνηση. Σήμερα πιστεύουμε ότι είστε και άσχετοι και ανίκανοι και επικίνδυνοι. Και δυστυχώς ο κος Αυγενάκης ακόμα παραμένει στην θέση του. Παρακολουθείτε τον άνθρωπό σας, τον κο Μαρινάκη, κάνατε υποκλοπές! Παρακολουθείτε τον πρόεδρο του ΑΡΗ τον κο Καρυπίδη και την αδελφή του! Χτυπάτε τους οπαδούς του ΆΡΗ στην Αθήνα έξω από το γήπεδο του ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ άνευ λόγου και αιτίας. Κάνατε μπάχαλο τον αθλητισμό. Αυτό λέγεται Αυγενοποίηση του Αθλητισμού! Επιχειρείτε να μπλέξετε σε περιπέτειες τον ΠΑΟΚ για δεύτερη φορά. Είστε αυτοί που διαλύσατε τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Αυτοί που υποσχέστε λεφτά που δεν υπάρχουν, που επιτίθεστε στον ΠΑΟΚ, που εκθέσατε τη χώρα διεθνώς στο CAS σχετικά με την πλεκτάνη της δήθεν πολύ-ιδιοκτησίας. Νομίζετε ότι διοικείτε το ποδόσφαιρο και όχι την Ελλάδα, αφού οι μεγαλομέτοχοι διοικούν τη χώρα. Είναι απίστευτα αυτά που συμβαίνουν με τον κοΑυγενάκη.

Η Ελληνική Λύση λέει: αρκετά προδώσατε τη Μακεδονία με το όνομα. Σταματήστε να διχάζετε τον λαό. Επιτέλους, κάτω τα χέρια από την Μακεδονία!! Κάτω τα χέρια από τις ομάδες αυτές. Ο ΑΡΗΣ εχει γήπεδο από το ’60, το ίδιο και ο ΠΑΟΚ, ενώ οι αθηναϊκές ομάδες έχουν καινούργια γήπεδα.

Προερχόμαστε από την περιφέρεια και την τιμούμε. Το πρόβλημα δεν είναι η Αθήνα. Το πρόβλημα είναι οι κομματικοί χρυσοκάνθαροι, οι κομματικοί σας εγκάθετοι, που θησαυρίζουν διχάζοντας τους Έλληνες. Αλλά εμείς ήρθαμε για να την ενώσουμε από τη μία άκρη έως την άλλη.

Και πάμε στην ενέργεια… Ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας της Γερμανίας, μιλώντας στην WELT κάλεσε τους Γερμανούς πολίτες να μαζέψουν νερό, κονσέρβες και κεριά, γιατί έρχονται BlackOut. Μίλησε για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από τις αρχές του 2023 και ζήτησε από τους πολίτες να προμηθευτούν γεννήτριες για να μην διακοπεί και το τηλέφωνο! Το 2020 μιλούσα για την πείνα και φτώχεια και εσείς γελούσατε, μετά θλίψεως λέω ότι δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε. Κανείς δεν προετοιμάστηκε.

Και έχουμε και ενεργειακά παράδοξα στην χώρα μας. Ποια είναι τα ενεργειακά παράδοξα στην Ελλάδα;;
-1) τον Οκτώβριο του 2022 η Ελλάδα βρέθηκε στην 1η τριάδα στην ΕΕ όσον αφορά την χονδρεμπορική τιμή της MWH, ενώ η μέση τιμή του φυσικού αερίου ήταν κάτω από το μέσο όρο της ΕΕ.
-2) η Ελλάδα έχει τον 2ο υψηλότερο φόρο κατανάλωσης καυσίμων στην ΕΕ, ενώ ο βασικός μισθός είναι κάτω από τον μέσο όρο των κρατών της ΕΕ.
-3) η Ελλάδα βρίσκεται στην 1η τριάδα βάσει του δείκτη ενεργειακής φτώχειας, ενώ είναι 3η σε αποθέματα λιγνίτη και 1η σε κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην ΕΕ.

Φτιάξατε όλοι σας ένα κράτος ρεμούλας και σήψης. Θέλετε παραδείγματα;
-ΠΡΩΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: η υπόθεση ΚΙΒΩΤΟΣ. Φτιάξατε ένα κράτος –τέρας που αφήνει τα παιδιά έρμαιο των διαθέσεων του κάθε βιαστή, παιδεραστή, παιδόφιλου. Αλλά όλοι δεν ξέρατε τίποτα… Τι κάνατε με την ΚΙΒΩΤΟ; Αλλάξατε διοίκηση! Γιατί;;; Για τα λεφτά! Και βρήκατε αυτή τη ΜΚΟ, οι άλλες οι ΜΚΟ τι θα γίνουν; Θα βάλετε το μαχαίρι στο κόκκαλο; Εγώ έχω δει φωτο του πρωθυπουργού και της κας Μιχαηλίδου που είχαν επισκεφθεί τη ΚΙΒΩΤΟ και έλεγαν ότι όλα είναι τέλεια. Αν είχατε λίγη σοβαρότητα θα είχατε διώξει την κα Μιχαηλίδου! Πήγαινε εκεί κάθε τόσο και δεν είδε ποτέ τίποτα!
-ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: παρακολουθείτε υπουργούς, συζύγους, ερωμένες. Σας έπιασαν αλλά… Και ενώ παρακολουθείτε τόσο κόσμο, δεν καταφέρατε να υποκλέψετε πληροφορίες και να ενημερωθείτε ότι ο Σάρατζ θα υπέγραφε το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο. Δηλ. είστε και ανίκανοι και επικίνδυνοι!
-ΤΡΙΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ φτιάξατε νόμους για να εξυπηρετήσετε τις εισπρακτικές. Σκορπάτε μόνο δυστυχία και πόνο.
-ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ξημερώματα έσπασαν την πόρτα του σπιτιού χαμηλοσυνταξιούχου και την πέταξαν έξω από το σπίτι της. Η ντροπή είναι πολύ μικρή λέξη για να το περιγράψει κανείς. Και αυτό έγινε με νόμο που ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ. Κανένα κανάλι δεν έδειξε τίποτα για το δράμα της κας Κολοβού! Σας βλέπει η ντροπή και ντρέπεται!
-ΠΕΜΠΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: τεράστιο σκάνδαλο με διαγωνισμό που προκήρυξε το υπουργείο άμυνας και που επιβάρυνε το δημόσιο με 10 εκατ. ευρώ. Ο διαγωνισμός έγινε για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών LED σε εξωτερικούς χώρους στρατοπέδων. Δεν ντρέπεστε λίγο; Ο «πονηρός» όρος στην προκήρυξη ήταν να οριστεί η προμήθεια ως «ενιαία επένδυση», αν και αφορούσε κωδικούς πολλών και διαφορετικών ειδών. Ενιαία επένδυση για να περάσουν τα εκατομμύρια και να τα πάρει ένας τύπος. Πραγματικά ντρέπομαι για λογαριασμό σας!
-ΕΚΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: ο δήθεν celebrityΝ.Κοκλώνης. Τον περιθάλψατε για να πάρει μερικά εκατομμύρια: Κλαίνε και τα τσιμέντα με τους celebrities. Μιλάμε για το απόλυτο τίποτα! Ένα κατασκεύασμα των media για να «ψυχαγωγηθεί» ο κόσμος!! Ψυχαγωγία είναι αυτό; Όλα αυτά τα υπο-προϊόντα, που παρουσιάζονται χρόνια τώρα ως ψυχαγωγικά προγράμματα είχαν και έχουν άλλο στόχο. Όχι την ψυχαγωγία. Μιλάμε για τον άνθρωπο που βάρεσε κανόνι 45 εκατ. ευρώ. Και ούτε γι’ αυτόν δεν ξέρατε κάτι! Έκανε την εταιρεία BarkingWellProgress(το όνομα σημαίνει γαυγίζω καλά). Η εταιρεία ιδρύθηκε 23/11/2021, με κεφάλαιο 4.000 ευρώ και μοναδικό εταίρο το Νίκο Κοκλώνη. Μπήκε στον αναπτυξιακό νόμο και θα πάρει 9,9 εκατ. ευρώ!! Από πού θα τα πάρει; Από το ταμείο ανάκαμψης! Τι είδους ανάπτυξη είναι αυτή; Είναι πολιτισμός, ο πολιτισμός του Κοκλώνη και τα 9 εκατομμύρια; Πού είναι τα οράματα και οι φιλοδοξίες; Μάγκας είναι ο τύπος! Βρήκε και τα κάνει!
-ΕΒΔΟΜΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ: Τρια χρόνια παραβίαζε ο ΣΚΑΪ τη νομοθεσία λίγο πριν φύγει το κος Κουτρουμάνος (πρόταση Μητσοτάκη), αποφάσισε ότι είναι αθώος ο ΣΚΑΪ. Αθώος και ο Αλαφούζος, οποίος σιχαινόταν αρχικά τα τουρκικά σήριαλ, αλλά τώρα το κανάλι του είναι γεμάτο με τέτοια σήριαλ, ο οποίος έχει κηρύξει πόλεμο στους Ρώσους αλλά την ίδια ώρα κάνει δουλειές μαζί τους. Το χειρότερο είναι ότι ο κος Κουτρουμάνος πήγε και κλάφτηκε στον κο Μητσοτάκη γιατί τον «δέρναμε».

Δυστυχώς, αυτή η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη για το έθνος. Ακούμε δηλώσεις που αγγίζουν το όριο της γελοιότητας και της ανυποληψίας. Ακούμε δηλώσεις που μας αφήνουν άφωνους. Είπε ο κος Φλώρος: «αν μας επιτεθούν οι Τούρκοι, σε λίγες ημέρες θα φέρουμε τους PATRIOT πίσω από την Σαουδική Αραβία»! Δηλ. θα περιμένουμε να επιτεθούν οι Τούρκοι, να βομβαρδίσουν την Αθήνα, τα νησιά, τον Έβρο και σε λίγες ημέρες ο κος Φλώρος θα φέρει πίσω του PATRIOT!

Κάνετε δηλώσεις που μικραίνουν την Ελλάδα. Ο κος Δένδιας, μιλώντας για την Λιβύη, την ελληνική ΑΟΖ και τις σχέσεις Τρίπολης – Άγκυρας είπε: «έχουμε μικρές δυνάμεις. Δεν μπορούμε χωρίς χρήματα και στρατό να εμποδίσουμε τους Τούρκους». Και αυτό το λέει ο υπουργός εξωτερικών! Όμως κύριοι εσείς είστε εκείνοι που μίκρυναν την Ελλάδα. Ασκείται μικρή πολιτική από μικρούς πολιτικούς. Δεν αξίζετε στους Έλληνες. Λέτε ότι δεν μπορείτε να αντιπαρατεθείτε με τους Τούρκους γιατί είμαστε μικροί ως χώρα, αλλά μπορείτε να στέλνετε όπλα στην Ουκρανία! Σταματήστε επιτέλους να στέλνετε όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία! Δεν μας περισσεύουν. Να επιστρέψουν ΤΩΡΑ οι PATRIOT από την Σαουδική Αραβία!

Δεν κάνετε τίποτα για να ανακοπεί η επέκταση του κράτους του δολοφόνου Ερντογάν. Η ΕΕ αποφάσισε ενίσχυση της Τουρκίας. Το είπε ο Μαργαρίτης Σχοινάς: «Η Τουρκία θα λάβει 200 εκατ. ευρώ από την ΕΕ για την ενίσχυση της άμυνάς της στα ανατολικά σύνορά της»! Το ακούτε;;

Και κλείνοντας να πάμε και στα εγκλήματα της οικονομίας. Τα κυβερνητικά εγκλήματα που κάνατε στην πραγματική οικονομία δεν μπορούν πλέον να συγκαλυφθούν.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ: ο γενικός δείκτης τιμών στο 12μηνο Οκτωβρίου 2021 – Σεπτεμβρίου 2022 παρουσίας αύξηση 30,9%. Ο δείκτης αυτός αποτυπώνει την πραγματική μείωση στα εισοδήματα των Ελλήνων.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΑΝΗ: τον Οκτώβριο χάθηκαν 115.856 θέσεις εργασίας, με τους εγγεγραμμένους ανέργους στον τ. ΟΑΕΔ να φθάνουν τους 942.164! Ένα κράτος ανέργων, πτωχών, πεινασμένων!

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ: οι ληξιπρόθεσμες οφειλές το τελευταίο 9μηνο ανήλθαν στα 6.282 δισ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 51% και οδηγώντας οικονομία και κοινωνία στον όλεθρο!

Οδηγείτε την Ελλάδα σε αφανισμό.

Φύγετε!! Δεν πάει άλλο. Δεν μπορείτε να κυβερνήσετε!

Δεν παράγουμε τίποτα. Εισάγουμε τα πάντα από 197 χώρες: ηλιέλαιο από Βουλγαρία, όσπρια από Κίνα, πατάτες από Κύπρο και Αίγυπτο, λεμόνια από Αργεντινή, γάλατα από Γερμανία, μέλι από Λιθουανία και Μεξικό. Ήθελα να είχα εδώ το υπ. Ανάπτυξης για να μου εξηγήσει το εξής: Φεύγουν 2 φορτία με καφέ Λουμίδη από τα Οινόφυτα. Το ένα πηγαίνει το προϊόν σε σούπερ μάρκετ στο Λονδίνο, διανύει απόσταση3.128 χλμ και το προϊόν πωλείται στα ράφια 1,58 ευρώ. Το άλλο πηγαίνει το προϊόν στον Μασούτη, στο Μαρούσι, διανύει απόσταση 44 χλμ. και το προϊόν πωλείται στα ράφια 1,97 ευρώ! Και σας ρωτώ κε πρωθυπουργέ: ο Πούτιν πού ακριβώς παρεμβαίνει και υπάρχει αυτή η ακρίβεια; Δεν φταίνε ούτε ο Πούτιν ούτε η ακρίβεια. Φταίνε οι φίλοι σας οι νταβατζήδες που είχε πει ο Κώστας Καραμανλής και που δεν κατάφερε να τους αντιμετωπίσει. Εμείς θα το κάνουμε!
Έχουμε κυβέρνηση που δεν αξίζει στους Έλληνες. Όταν κάποιος αναγκάζεται να κλέψει βρεφικό γάλα για να ταΐσει το παιδί του, πρέπει να συλλαμβάνεται αμέσως όλη η κυβέρνηση της χώρας!

Καταστρέψατε τα πάντα. Καταστρέψατε και την υγεία! Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ (δική σας εφημερίδα είναι) αυτή την στιγμή εν αναμονή χειρουργικών επεμβάσεων βρίσκονται: 7.700 άνθρωποι στο ΚΑΤ, 2.945 στο Αγ. Σοφία, 2.650 στον Ευαγγελισμό, 2.200 στο Γενικό Κρατικό Νικαίας, 1.900 στο Θριάσιο, 1.400 στο Γ.Γεννηματάς, 1.025 στο Αλεξάνδρα, 600 στον Ερυθρό Σταυρό, πάνω από 300 στο Σισμανόγλειο. Δεν έχετε χειρουργούς, δεν έχετε γιατρούς, δεν έχετε τίποτα. Το μόνο που έχετε είναι κλικάρχες κολλητούς για να στείλετε τον κόσμο. Εμείς είμαστε υπέρ του δημοσίου συστήματος υγείας. Αυτό θα ενισχύσουμε!

Αλλά εσείς δεν το γνωρίζετε τίποτα από όλα αυτά. Γιατί η ΝΔ δεν γνωρίζει τίποτα για: τις φωτιές, τις πλημμύρες, τη μελέτη Τσιόδρα-Λύτρα, τις υποκλοπές, τον Πάτση, τηSiemens, τη Novartis, το Λιγνάδη, το Μίχο, την Κιβωτό του Κόσμου, τον Φρουζή, τον Χριστοφοράκο, την ΑΟΖ, τις υποκλοπές, τη Μακεδονία, τους λαθρομετανάστες, το Ταμείο Ανάκαμψης, το μοίρασμα του χρήματος.

Θα κλείσω με μια ρήση του Πλάτωνα που έλεγε: «κάθε λαός είναι άξιος των ανθρώπων που τον κυβερνούν. Κανείς δεν είναι πιο υπόδουλος από εκείνους που εσφαλμένα πιστεύουν πως είναι ελεύθεροι. Όσοι αδιαφορούν για τα κοινά είναι καταδικασμένοι να εξουσιάζονται πάντα από ανθρώπους κατώτερούς τους».

Εμείς όλα αυτά θα τα αλλάξουμε. Εμείς τους δύο κόσμους που έχουν φτιάξει τα κόμματα, τον «ψωμί, παιδεία, ελευθερία» και τον «πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» θα τους ενώσουμε! Εμείς θα ξανακάνουμε την Ελλάδα ελληνική!

Προηγούμενο άρθροΒροχερός ο καιρός αύριο σε μεγάλο μέρος της χώρας
Επόμενο άρθροΟΑΣΘ: Καταγγέλλει οδηγό ΙΧ που γρονθοκόπησε οδηγό λεωφορείου και εξαφανίστηκε