Η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή (Βίντεο)

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας: «Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2018/2002 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 «σχετικά με την τροποποίηση της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ για την ενεργειακή απόδοση», προσαρμογή στον Κανονισμό 2018/1999/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 11ης Δεκεμβρίου 2018 σχετικά με τη διακυβέρνηση της Ενεργειακής Ένωσης και της Δράσης για το Κλίμα και στον κατ’ εξουσιοδότηση Κανονισμό 2019/826/ΕΕ της Επιτροπής, της 4ης Μαρτίου 2019, «για την τροποποίηση των Παραρτημάτων VIII και IX της Οδηγίας 2012/27/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου σχετικά με το περιεχόμενο των περιεκτικών αξιολογήσεων του δυναμικού αποδοτικής θέρμανσης και ψύξης» και συναφείς ρυθμίσεις για την ενεργειακή απόδοση στον κτιριακό τομέα, καθώς και την ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και του ανταγωνισμού στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Θα ξεκινήσω την ομιλία μου αναφερόμενος στο κράτος που φτιάξατε. Ένα κράτος που χαρακτηρίζεται από πολυνομία, από υπουργούς που νομοθετούν στο πόδι. Από το 1974 και μετά αυτή είναι η πολιτική σας. Και θα σας αποδείξω πόσο φαύλο είναι το κράτος που φτιάξατε με 5 παραδείγματα:

-ΟΙ φόροι: ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόροι εισοδήματος. Είναι φόροι που αφορούν 383.505 ιδιοκτήτες, δηλαδή το 98,2% των ιδιοκτητών. Όταν όμως εγώ χρωστάω στο δημόσιο αυτό προεισπράττει, παίρνει δηλ. και έναντι για του χρόνου. Όταν χρωστά το δημόσιο σε εμένα καλούμε να προπληρώνω τις μελλοντικές υποχρεώσεις. Κάντε συμψηφισμούς στο μέλλον. Αυτή είναι η κυβέρνηση της ΝΔ. Αυτό το κάνατε χθες!

-Επίδομα θέρμανσης: Αυξάνετε την επιδότηση κατά 20% (και καλά κάνετε), αλλά την ίδια ώρα η τιμή του πετρελαίου αυξάνεται κατά 50%! Δηλαδή το ποσό της επιδότησης κυμαίνεται από 100 έως 750 ευρώ, όταν πέρυσι ήταν από 80 έως 650 ευρώ, ενώ το πετρέλαιο θέρμανσης από 80 λεπτά αυξάνεται στα 1,20 ευρώ!

-Χθες ενημερώθηκα ότι θα γίνει θρησκευτική εκδήλωση στο κέντρο της Αθήνας από την Πακιστανική κοινότητα την Κυριακή 17/10. Θα γιορτάσουν το EID MILAN – UN – NABI δηλ. την γέννηση του προφήτη. Η πομπή θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοτζιά και θα καταλήξει στην πλατεία Συντάγματος.

-Η Υπουργός πολιτισμού δεν γνωρίζει ότι υπάρχει ανασκαφή στην περιοχή της Ιθάκης για το ανάκτορο του Οδυσσέα. Όταν το Πανεπιστήμιο έκανε ανασκαφές το βρήκε το ανάκτορο. Τα πρώτα ευρήματα είχε εντοπίσει Αυστριακός τοπογράφος και αρχαιολόγος σε ανασκαφή στην περιοχή.

Η ΝΔ είναι ένα φαύλο κόμμα και αυτό το πιστοποιώ με τα στοιχεία που καταθέτω αυτή τη στιγμή στα πρακτικά. Υπάρχει σάϊτ που πήρε χιλιάδες ευρώ για διαφήμιση άρθρων κατά της Ελληνικής Λύσης. Μιλώ για το PROTAGON, που κάνει χορηγούμενη δυσφήμιση από χρήματα που πήρε από την λίστα Πέτσα. Στα άρθρα δε παρουσιάζεται ο πρωθυπουργός ως μεσσίας, με τίτλους του τύπου: «Με συνταγή Τσώτσιλ ο Μητσοτάκης», «το τσιτάχ και το ζαρκαδάκι», όπου τσιτάχ είναι ο κ. Μητσοτάκης και ζαρκαδάκι είναι ο κ. Τσίπρας. Έλα Χριστέ και Παναγία!! Είστε με τα καλά σας; Εμείς θα σας πούμε το εξής: η κοροϊδία και το ψέμα μπορεί να είναι ασπίδα για την κυβέρνηση αλλά δεν είναι όπλο. Εμείς είμαστε η φωνή της λογικής και όχι των προσωπικών επιθέσεων. Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε. Όσο βάναυσος και αισχρός και αν είναι ο αντίπαλος εμείς θα τον νικήσουμε. Αυτά που κάνετε εσείς τα κάνει η Βόρεια Κορέα. Αυτό είναι δικτατορία. Γιατί ό,τι κάνετε το κάνετε με τα χρήματα του Ελληνικού λαού.

Σήμερα λοιπόν θα σας κάνουμε μαθήματα πολιτικής αγωγής, γιατί υπάρχει πρόβλημα ιδεολογίας. Ακούμε νεολογισμούς. Άκουσα την ΠτΔ να μιλά για νέο-πατριωτισμό. Δεν υπάρχει ούτε παλαιός ούτε νέος πατριωτισμός. Για εμάς ο πατριωτισμός είναι ένας. Και ο πυρήνας του είναι αδιατάρακτος στο χρόνο.

Σήμερα κατά την άποψή μας έχουμε ιδεολογικό και πολιτικό πόλεμο. Ο πολιτικός πόλεμος συντελείται με τα ΜΜΕ, τις ιδέες, τους νεολογισμούς και τα συναισθήματα, όχι με συμβατικά όπλα. Οι μορφές του πολιτικού πολέμου είναι εξής:

-Ιδεολογικός πόλεμος, που σκοπό έχει την κατάληψη του νου μέσω της προπαγάνδας, των ιδεών και των συναισθημάτων και στόχος του είναι ο θάνατος του έθνους και του φρονήματος.

-Κοινωνικός πόλεμος: που σκοπό έχει την κοινωνική διάσπαση, την υπονόμευση και την κατάρρευση της κοινωνίας μέσω των αντιθέσεων και στόχος του είναι ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε δεξιούς και αριστερούς, σε εμβολιαστές και αντεμβολιαστές. Αυτή είναι η τακτική της ΝΔ.

-Οικονομικός πόλεμος: που σκοπό έχει την κατάρρευση της οικονομίας, την εξάρτηση των ανθρώπων από το κράτος και στόχος του είναι η πρόκληση οικονομικού χάους, η εξαθλίωση του λαού, η φτώχεια, η πείνα. Είναι πιο ελεγχόμενος ο πολίτης όταν σκέφτεται την επιβίωση και όχι την πνευματική του ανέλιξη.

Διεξάγεται λοιπόν ένας μυστικός πόλεμος, μέσω της διάβρωσης της κοινωνίας, της διαφθοράς των συνειδήσεων, των εκβιασμών και των απειλών με σκοπό την αφανισμό μας. Στόχος τους είναι η επικράτηση μια αυταρχικής κρατικής οντότητας, εξαρτημένης καθαρά από το Μαξίμου και τη ΝΔ. Για να γίνει αυτό χρησιμοποιείτε τα ΜΜΕ, που έχουν γίνει το πλυντήριό σας και το επιτυγχάνουν με την διαπήδηση ιδεών και ενοχικών συναισθημάτων στον λαό.

Αυτόν τον πόλεμο τον διεξάγετε με την διάβρωση του κρατικού μηχανισμού, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας. Χρησιμοποιείτε ελέγξιμα άτομα, κάποιους δήθεν δημοσιογράφους, ενοχοποιείτε τους διαφωνούντες, κάνετε χρήση ενός αρνητικά φορτισμένου λεξιλογίου για την εξόντωση των αντιπάλων σας, όπως «φασίστας», «ρατσιστής», «ακροδεξιός», «ομοφοβικός», «αντεμβολιαστής» κλπ.

Σήμερα έχουμε ένα καθεστώς απόλυτης δικτατορίας. Εκτελεστική, νομοθετική και δικαστική εξουσία βρίσκονται υπό τον έλεγχο ενός ανδρός: του πρωθυπουργού. Έχουμε ένα καθεστώς τεράστιας λογοκρισίας με απόλυτο έλεγχο των ΜΜΕ και των κοινωνικών δικτύων, ενώ η οικονομία ελέγχεται από την εγχώρια ελίτ. Έτσι οδηγείτε την Ελλάδα στην υποδούλωση. Οδεύουμε ολοταχώς στην καταστροφή!

Η ελευθερία του τύπου είναι ανέκδοτο. Κύριοι της ΝΔ, μπορείτε να τους ξεγελάτε όλους για λίγο καιρό, λίγους για όλο τον καιρό. Αλλά δεν μπορείτε να τους ξεγελάτε όλους όλο τον καιρό. Η χώρα μας είναι στην 70ή θέση παγκοσμίως στην ελευθερία του τύπου. Είστε υπερήφανοι γι’ αυτό; Το καλό είναι ότι πέσαμε μόνο πέντε θέσεις!

Στη ΝΔ αντιλαμβάνεστε το κράτος ως λάφυρο και τη δημόσια περιουσία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας ως διαπραγματεύσιμο asset. Ως διαπραγματεύσιμο υλικό. Διαπραγματεύεστε ο,τιδήποτε. Ζούμε σε μία χώρα, όπου οι ολιγάρχες των ΜΜΕ με αυτούς που παριστάνουν τους δημοσιογράφους, χαρακτηρίζουν την υπόθεση Κουρτς σκάνδαλο διαφθοράς, ενώ ταυτόχρονα οι ίδιοι χρηματίζονται από την κυβέρνηση για να προβάλουν τον πρωθυπουργό ως μεσσία.

Υπάρχει αρμόδια υπηρεσία για να ελέγξει την λειτουργία των ΜΜΕ. Υπάρχει ανεξάρτητη αρχή. Είναι το γνωστό μας ΕΣΡ, το οποίο όμως δεν ελέγχει. Αντίθετα κάνει μαγικά. Όπως με τον ΣΚΑΪ, όπου υπήρχε μια μονόλεπτη εκπομπή με τίτλο «Τα Καλά Νέα της Ημέρας», που την χρησιμοποιούσε το κανάλι ως όχημα για να βάζει χορηγό. Το ΕΣΡ έκρινε παράνομο βάσει της τηλεοπτικής νομοθεσίας να μπαίνουν διαφημίσεις στις ειδήσεις και επέβαλε στο κανάλι πρόστιμο 15.000 ευρώ. Ο ΣΚΑΪ το επανέλαβε όμως. Έγινε νέα καταγγελία. Τι έκανε το ΕΣΡ; Μόνο μία σύσταση στο κανάλι, ενώ στα μικρά κανάλια επιβάλλει πρόστιμα εκατομμυρίων. Επιτέλους όμως ο ΣΥΡΙΖΑ μας άκουσε. Άκουσε την Ελληνική Λύση και θα γίνει εξεταστική για τα κανάλια και τις δημοσκοπήσεις. Με την εξεταστική θα σας πάμε μέχρι τέλους.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι παγκόσμιο φαινόμενο. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης τα έχει κάνει όλα θαυμάσια αυτά τα δύο χρόνια, με αποτέλεσμα να παίρνει περισσότερες ψήφους από τις εκλογές του 2019. Είστε συμμέτοχοι και ηθικοί αυτουργοί της ανομίας πολλών υπουργών σας.

Όμως, αν καταφέρεις να ξεγελάσεις κάποιον δεν σημαίνει ότι είναι χαζός, απλά σημαίνει ότι δεν είσαι άξιος της εμπιστοσύνης του. Ο λαός σας εμπιστεύτηκε με ποσοστό 40% για να κυβερνήσετε, να φτιάξετε την οικονομία, να τιμωρήσετε τον ΣΥΡΙΖΑ και εσείς τον ξεγελάσατε.

Υπάρχει όμως θέμα δικαιοσύνης. Που η δικαιοσύνη είναι το καταφύγιο του αδυνάτου. Είμαστε τελευταίοι στην απονομή της Δικαιοσύνης. Στον πάτο είμαστε. Είμαστε κάτω ακόμα και από το Μπουρούντι. Ξέρετε τι λέει η Παγκόσμια Τράπεζα σε έρευνά της; Λέει ότι στην Αυστρία η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, στην Ελλάδα όμως δεν είναι! Και το λέει γιατί στην Αυστρία μπήκε ο εισαγγελέας στην Καγκελαρία και συνέλαβε κόσμο. Και μην πιστεύουν κάποιοι ότι με μηνύσεις θα λύσουν τον πρόβλημα της χώρας. Δεν γίνεται αυτό. Όσο η δικαιοσύνη ελέγχεται από την κυβέρνηση δεν υπάρχει δικαιοσύνη. Όταν έρθει η Ελληνική Λύση στην εξουσία αυτό θα κάνουμε. Θα αποκαταστήσουμε τη νομή της εξουσίας!

Είναι δυνατόν η ΝΔ να χρησιμοποιεί τις διωκτικές αρχές; Όλες τις διωκτικές αρχές για να κυνηγάτε κάθε διαφωνούντα επιστήμονα; Στείλατε την αντιτρομοκρατική στον κ. Γάκη και στον κ. Κούβελα επειδή διαφωνούν με την κυβέρνηση; Δικοί σας άνθρωποι είναι. ΝεοΔημοκράτες είναι. Βέβαια αυτοί προέρχονται από τα σπλάχνα του Καραμανλισμού. Αλλά και πάλι. Είναι δυνατόν; αυτό είναι χούντα!

Ο Καζαντζάκη στο έργο του «Αναφορά στον Γκρέκο» έγραψε: «Είδα κάποτε μια μέλισσα πνιγμένη μέσα στο μέλι και κατάλαβα…». Στο τέλος αυτό θα πάθετε και εσείς. Θα πνιγείτε στο μέλι. Γιατί το μέλι είναι η εξουσία και η διαφθορά και η μέλισσα είναι η κυβέρνηση που πέφτει μέσα στην εξουσία και την διαφθορά. Εμεί, εγώ ο ίδιος προσωπικό, προτείναμε στον πρωθυπουργό να προχωρήσει στην θέσπιση της αρχής ελέγχου των δημοσκοπήσεων και της χειραγώγησης του κοινού. Προτείναμε τη θέσπιση συνταγματικού δικαστηρίου, την αλλαγή της εκλογής δικαστών, την κατάργηση του ακαταδίωκτου, του ανεξέλεγκτου και του άβατου. Και αυτά είναι που θα κάνει η Ελληνική Λύση. Η μόνη άλλη λύση είναι αφού κάναμε εισαγωγή πυροσβεστών από τη Ρουμανία, να κάνουμε και εισαγωγή εισαγγελέων από την Αυστρία, μήπως και εισβάλουν στο Μαξίμου και αλλάξει η κατάσταση.

Κλείσατε τους λιγνίτες, κλείσατε τη ΔΕΗ, το κόστος εισαγωγής των υδρογονανθράκων την τελευταία 10ετία έφθασε στα 150 δις. Όλα αυτά οδηγούν σε αύξηση της ενέργειας. Και η αύξηση της ενέργειας θα αυξήσει το χρέος και τα ελλείμματα. Εισάγουμε πετρέλαιο αξίας περί τα 15 δις ετησίως, ενώ έχουμε κοιτάσματα και θα μπορούσαμε να εξοικονομήσουμε 10 δις για τα εξοπλιστικά μας. Αν μας ακούγατε κ. Σκρέκα, που από τον Απρίλιο του ’20 σας λέγαμε να αποθηκεύσετε πετρέλαιο, που τότε στοίχιζε 20 δολλάρια / βαρέλι, ενώ τώρα πλησιάζει τα 100 δολλάρια / βαρέλι, θα είχαμε τώρα πετρέλαιο. Αλλά δεν μας ακούσατε. Σας είχαμε πει να αγοράσετε φυσικό αέριο. Τώρα η τιμή του έχει ανέβει 100% πάνω. Αλλά εσείς θάψατε και τα δικά μας πετρέλαια και το δικό μας φυσικό αέριο, με δηλώσεις και του πρωθυπουργού και του κ. Δένδια.

Θάψατε τους λιγνίτες που η αξία τους με 50 δολλάρια / βαρέλι ήταν στα 230 δις και τώρα πλησιάζει στα 100 δολλάρια / βαρέλι και θα φθάσει ίσως και τα 200. Επιμένετε στην πράσινη ανάπτυξη και στα παραμύθια, με τον πρωθυπουργό να τονίζει στον ΟΗΕ ότι το πετρέλαιο χάνει την αξία του. Αν μας είχατε ακούσει θα είχαμε 10 δις με τα οποία θα καλύπταμε τους εξοπλισμούς μας και θα μπορούσαμε να μοιράσουμε και στον ελληνικό λαό.

Εμείς θα πούμε αλήθειες. Σας έχω πει ότι υπάρχουν υδρογονάνθρακες. Και δεν το λέω εγώ. Το λένε οι καθηγητές Τερέζα Φωκιανού και Ηλίας Κονοφάγος. Δικοί σας άνθρωποι είναι. ΝΔ είναι! Λένε λοιπόν ότι υπάρχει κοίτασμα 10 φορές μεγαλύτερο από το «Βόρειο Κυπριακό ΖΟΡ», είναι ανοικτά της Κρήτης και καλύπτει επιφάνεια 5.000 ΚΜ2. Και αυτό το λένε δύο κατ’ εξοχήν ειδικοί για τα κοιτάσματα. Πρόκειται για αναλύσεις των εταιρειών PGS & SPECTRUM, που παρουσιάστηκαν στο διεθνές συνέδριο του Γεωπολιτικού Κέντρου Ερευνών του Λονδίνου από τις 12/12/2016! Και στις αναλύσεις αυτές γίνεται αναφορά στο μέγεθος του κοιτάσματος, το οποίο ξεπερνά, όπως αναφέρεται, κάθε προσδοκία!

Εμείς σας έχουμε κάνει και σας ξανακάνουμε προτάσεις:

-Κάντε χρήση πυρηνικής ενέργειας. Είναι η λύση του μέλλοντος. Είναι καθαρή, είναι φθηνή και μπορείς να την έχεις κατά βούλησιν, σε αντίθεση με τις Α.Π.Ε. Όλες οι κυβερνήσεις παγκοσμίως ανησυχούν για την ενέργεια, εκτός από την γαλλική, γιατί η Γαλλία έχει συνολικά 56 πυρηνικού αντιδραστήρες σε λειτουργία, που παράγουν το 71% της ενέργειας που χρειάζεται η χώρα. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της πυρηνικής ενέργειας σε σχέση με τις Α.Π.Ε.; Παρέχεται αδιάλειπτα, δεν εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες, ούτε από τη στάθμη των υδάτων, δεν επηρεάζεται από τις τιμές των καυσίμων, είναι φιλική στο περιβάλλον, παρέχει το μάξιμουμ της ισχύος που μπορεί να παράγει στο δίκτυο μιας χώρας, ανά πάσα στιγμή. Και όλα αυτά με ένα εργοστάσιο. Εδώ εσείς δεν κάνετε όμως τίποτα γιατί είστε φοβικοί. Είστε έτοιμοι να διαγράψετε ακόμα και 150 βουλευτές αν ενδεχομένως το ζητήσουν αυτό.

-Προχωρήστε σε εξόρυξη φυσικού αερίου και πετρελαίου

-Επαναφέρετε τους λιγνίτες με νέες μεθόδους οικολογικά καλές. Υπάρχουν τέτοιες μέθοδοι.

Σας έχουμε πει ότι έρχεται πείνα. Το λέμε εδώ και 2 χρόνια. Πρόσφατα ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO) ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει αύξηση των τιμών έως και 60% σε βασικά είδη διατροφής (σιτηρά, φυτικά έλαια, γαλακτοκομικά, ζάχαρη κλπ). Με αυτά τα στοιχεία και με μια παγκόσμια ενεργειακή κρίση, πώς ονειρεύεται η ΝΔ ότι θα επιτευχθεί ανάπτυξη 8% για το 2022; Πώς ακριβώς θα γίνει αυτό;

Οι Γερμανοί εξαγοράζουν εταιρείες τροφίμων. Εμείς σας φωνάζαμε για την βιομηχανία τροφίμων και για τον πρωτογενή τομέα. Τώρα η Γερμανία κάνει την κίνηση – ματ. Ήδη οι Γερμανοί μονοπωλούν την βιομηχανία τροφίμων, σύντομα θα μονοπωλήσουν και την λιανική τροφίμων στην Ελλάδα. Έχετε υπ’ όψιν σας πόσο κοστίζουν πλέον τα μεταφορικά;; Για να φέρετε ένα προϊόν στην Ελλάδα από την Κίνα; Αν μιλάμε λοιπόν για ένα κουτί 40άρι, δηλ. κοντέϊνερ με μήκος 40 πόδια, για χρήση δύο μηνών, που θα φορτωθεί από την Ασία για την Ελλάδα, κοστολογείται 13.000 ευρώ, από 2.500 που ήταν πριν. Αυτή η τιμή θα προστεθεί στο προϊόν! Και εσείς δεν κάνετε τίποτα!

Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ κύριοι της ΝΔ τρομάζουν. Η ΕΛΣΤΑΤ μιλώντας για την επάρκεια τροφής και τα Ελληνικά νοικοκυριά, αναφέρει ότι 6,1% αντιμετώπισε μέτρια έως σοβαρή ανεπάρκεια τροφής, 1,6% σοβαρή ανεπάρκεια, 13,2% ανησύχησε ότι δεν θα είχε αρκετή τροφή για την κάλυψη των αναγκών, 12,8% δεν είχε τη δυνατότητα να τραφεί με υγιεινή τροφή, 14,1% κατανάλωσε ορισμένα μόνο είδη τροφών και 6,2% αναγκάστηκε να παραλείψει ένα γεύμα. Η ΕΛΣΤΑΤ αναφέρεται και στην αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου κατά 108,5%, των καυσίμων κατά 18,1%, των λαχανικών κατά 22,1%, του αρνιού και του κατσικιού κατά 17,5% και των αερομεταφορών κατά 20,9%. Πώς είναι δυνατόν να επιβιώσουν έτσι οι Έλληνες; Τι κάνει η επιτροπή ανταγωνισμού; Έχει γίνει έρευνα για την πιθανότητα της ύπαρξης καρτέλ; Η ΕΚΤ λέει ότι στην Ελλάδα τα τραπεζικά δάνεια είναι τα ακριβότερα. Πώς θα γίνουν έτσι ανταγωνιστικές οι επιχειρήσεις; Πόσω μάλλον όταν το κόστος της ενέργειας είναι στα ύψη;

Και τι κάνετε εσείς για όλα αυτά; Κάντε και πάλι λάθη:

-Κάντε μια σοβιετικού τύπου επιδοματική πολιτική με δανεικά λεφτά και χωρίς παραγωγή πλούτου, αφού έχετε σπαταλήσει ήδη πάνω από 40 δις. Αντί να παράξετε πλούτο και να δημιουργήσετε υγιείς θέσεις εργασίας εσείς παράγετε φόρους, μειώσεις μισθών και συνεχή ξεπουλήματα.

-Πουλήσατε το λιμάνι του Πειραιά, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ελλάδα και ένα από τα 20 μεγαλύτερα της ΕΕ στην διακίνηση εμπορευμάτων.

-Έχουμε την 4η υψηλότερη φορολογία στα καύσιμα, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε πως κάθε μείωση της τιμής τους αυξάνει το ΑΕΠ κατά 2 δις. Μειώστε επιτέλους τον φόρο στα καύσιμα να ζεσταθούν οι Έλληνες. Αν το κάντε αυτό θα δείτε αμέσως αύξηση στο ΑΕΠ. Πάρτε έναν οικονομολόγο να σας τα πεί. Να σας δώσουμε εμείς τον κ. Βιλιάρδο. Να κάνουμε μεταγραφή!

-Εξακολουθείτε να θεωρείτε βαριά βιομηχανία της χώρας τον τουρισμό, όταν η Ελλάδα έχει το χρόνο μάξιμουμ 15 εκατ. τουρίστες και η Αυστρία έχει 60 εκατ., ενώ η Ελβετία είναι πρώτη στην Ευρώπη με 65 εκατ.

-Κλείσατε τα ναυπηγεία μας και εξαρτώμαστε από τα ευρωπαϊκά.

Κύριοι της ΝΔ, η σημασία της αντιπολίτευσης είναι μεγάλη. Και η Ελληνική Λύση κατέχει ηγεμονική θέση στο κοινοβούλιο. Ο κ. Τσίπρας δεν κάνει αντιπολίτευση και αυτό σας βολεύει. Αν έκανε αντιπολίτευση θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα. Αυτή η έλλειψη αντιπολίτευσης φαίνεται από την στάση και το ύφος των κυβερνητικών στελεχών. Η κυβέρνηση πλέον εκτρέπεται σε αυτοαναφορά και αυτοθαυμασμό λόγω της ανυπαρξίας της αντιπολίτευσης.

Αυτό που λέμε εμείς ως Ελληνική Λύση στους Έλληνες είναι ότι ήρθε η ώρα να αποβάλουμε τον ραγιαδισμό. Το 1821 διώξαμε τον Τούρκο αλλά δεν διώξαμε τον ραγιαδισμό. Εμείς ως Ελληνική Λύση λέμε στους Έλληνες: 200 χρόνια μετά έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για να διώξουμε τον ραγιαδισμό, για να έχουμε μέλλον. Θυμηθείτε το αυτό την επόμενη φορά που θα πάτε στις κάλπες.

Εμείς λέμε όχι στις ψευ-ιδεολογίες, δεν επενδύουμε στις ψευτο-ιδέες, δεν επενδύουμε στις ψευδολογίες, επενδύουμε στον άνθρωπο, επενδύουμε στον Έλληνα.

Ως Ελληνική Λύση τολμάμε και λέμε: Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει! Η πατρίδα δεν πουλιέται! Η Εκκλησία δεν πεθαίνει! Η ιστορία δεν ξεχνιέται! Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να εκμαυλίσει τα Ελληνόπουλα και να οδηγήσει την Ελλάδα στον γκρεμό. Θα κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια, θέλετε δεν θέλετε!

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές ρεύματος αύριο στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΜπαρτσελόνα: Κάτοικος βαρκελώνης μέχρι το 2026 ο Πέδρι