Η ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή για τη συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εξωτερικών: «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας για την εγκαθίδρυση στρατηγικής εταιρικής σχέσης για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

 

Σαν σήμερα έγινε η ναυμαχία της Ναυπάκτου. Δεν ξέρω αν η κυβέρνηση επέλεξε να φέρει το ν/σ ειδικά σήμερα. Ξέρω όμως ότι είχα προειδοποιήσει τον πρωθυπουργό για την σύναψη συνθήκης και όχι συμφωνίας. Είχα μιλήσει δημοσίως για το άρθρο 42 της συνθήκης της Λισσαβώναςγα την ευρωπαϊκή άμυνα. Είχα μιλήσει για το άρθρο 51 του καταστατικού χάρτη του ΟΗΕ περί συλλογικής άμυνας. Και τελικά εσείς βάλατε μέσα στη συμφωνία αναφορά στο ΝΑΤΟ. Που σημαίνει ότι αν η Τουρκία επιτεθεί οι Γάλλοι μπορούν να επικαλεστούν ότι η Τουρκία είναι χώρα μέλος του ΝΑΤΟ και επομένως δεν μπορούν να μας βοηθήσουν.

Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι έκανε μια συμφωνία – μεγαλείο που καθορίζει την ΑΟΖ με την Ιταλία στο Ιόνιο και την ΑΟΖ μας με την Αίγυπτο, ξεχνώντας ότι με τον τρόπο αυτό αμφισβητείται η ΑΟΖ μας και κινδυνεύει το Καστελόριζο.

Δεσμεύσατε τη χώρα με μία 5ετή συμφωνία με τις ΗΠΑ, ενώ το υπόλοιπό σας στην κυβέρνηση είναι 2 χρόνια. Γιατί δεσμεύσατε την επόμενη κυβέρνηση; Και τι συμφωνία είναι αυτή; Είναι ευρωπαϊκή; Είναι διμερής; Τι είδους συμφωνία έχετε συνάψει; Αντί να καλλιεργείτε το φρόνημα και την επαγρύπνηση στον Έλληνα εσείς του λέτε να μην ανησυχεί γιατί θα έρθουν οι άλλοι να μας σώσουν.

Είπε ο πρωθυπουργός ότι η Ελλάδα είναι το Ν/Α άκρο της Ευρώπης. Όχι κ. πρωθυπουργέ. Το Ν/Α άκρο της Ευρώπης είναι η Κύπρος. Γιατί επιμένετε να την βγάζετε απ’ έξω;

Ευχαριστήσατε την κ. Γεννηματά για την στήριξή της στην συμφωνία. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για την κ. Γεννηματά και το κόμμα της. Εμείς θα κάνουμε απλώς το εθνικό μας καθήκον. Θα ψηφίσουμε την συμφωνία αλλά τις όποιες επιφυλάξεις μας θα τις καταθέσουμε μία προς μία.

Θα καταθέσω λοιπόν μερικές χρήσιμες ερωτο-απαντήσεις που ίσως μας κάνουν σοφότερους. Γιατί συζητάμε σήμερα κύριοι; Για τα πλοία. Γιατί τα χρειαζόμαστε τα πλοία; Για την εθνική άμυνα. Γιατί χρειαζόμαστε την εθνική άμυνα; Για την Τουρκία. Γιατί διεκδικεί η Τουρκία; Για την ενέργεια: το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Γιατί χρειάζεται το φυσικό αέριο; Για την ενέργεια. Τι δεν κάνατε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ για την ενέργεια; Δεν κάνατε ΑΟΖ, δεν ορίσατε τα 12 ναυτικά μίλια, δεν κάνατε εξορύξεις. Εσείς κύριε πρωθυπουργός και ο υπουργός σας ο κ. Δένδιας είπατε «όχι» στις εξορύξεις φυσικού αερίου και με το που το είπατε, ενώ το φυσικό αέριο ήταν φθηνό έως εκείνη την στιγμή, ξαφνικά εκτοξεύτηκε η τιμή του. Και να υπενθυμίσω στον κ. Δένδια που χαμογελά ότι υπάρχει βίντεο από την επίσκεψή του στην Σαουδική Αραβία, που τον παρουσιάζει να λέει ότι δεν έχει την πρόθεση να προχωρήσει σε εξορύξεις στο Αιγαίο.

Ως Ελληνική Λύση είμαστε υπερήφανοι που δικαιωθήκαμε. Δικαιωθήκαμε και σε ό,τι λέμε εδώ και καιρό για την ενέργεια, και σε όσα έχουμε πει για την ΑΟΖ, και για την ανάγκη να αγοραστούν τα Rafale και οι φρεγάτες. Όμως κύριε πρωθυπουργέ κάνετε λάθη. 1) Κλείσατε τους λιγνίτες με αποτέλεσμα την τρομακτική αύξηση της τιμής του φυσικού αερίουι, 2) είπατε στην ομιλία σας στον ΟΗΕ «όχι» στο θέμα των εξορύξεων φυσικού αερίου και πετρελαίου και 3) παίρνετε πλοία για την υπεράσπιση της χώρας χωρίς να ανακηρύξετε ΑΟΖ και 12 ναυτικά μίλια. ¨Ενας πολιτικός αρχηγός, ένας πρωθυπουργός μπορεί να κάνει λάθη, αλλά δεν γίνεται να κάνει το ίδιο λάθος και να επιμένει σε αυτό.

Και επειδή κάποιοι δεν κατανοούν τις γεωπολιτικές εξελίξεις, να σας πω ότι ο κόσμος αλλάζει, κύριοι της αριστεράς. Ο κόσμος όλος τραντάζεται από τις γεωπολιτικές αναταράξεις. Η Ελλάδα απειλείται ευθέως από την Τουρκία με απρόβλεπτες συνέπειες και κάποιοι δυστυχώς βρίσκονται ακόμα στο 1944 και παίζουν πόλεμο στις αυλές των σχολείων και στα πεζοδρόμια. Προσαρμοστείτε. Ο ελληνικός λαός χρειάζεται εθνότητα και εθνική ομψυχία.

Είπε ο κ. Τσίπρας ότι δεν καταλαβαίνει γιατί πρέπει Ελλάδα να στείλει στρατό στο εξωτερικό. Όσο ήταν κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ δεν στείλαμε στρατιώτες μας στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που ήταν στο Αφγανιστάν; Η Ελλάδα δεν έχει στείλει στο παρελθόν στρατό σε Βοσνία, Κόσοβο, Μάλι, κλπ; Γιατί λοιπόν ζητάτε τα ρέστα από την κυβέρνηση τώρα. Εκείνο που θα έπρεπε να έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι 2 απλά πράγματα: ΑΟΖ και 12 ναυτικά μίλια. Αφού δεν τα έκανε δεν μπορεί να ζητά τα ρέστα σήμερα.

Το πρόβλημα όμως, κύριοι της ΝΔ, δεν είναι το αν θα επέμβει η Γαλλία, αλλά το αν θα επέμβει η Ελλάδα στα 7 ναυτικά μίλια της. Θα επέμβουμε ή θα αφήσουμε το πλοίο πάλι να το παίρνει ο άνεμος, όπως είχε πει κάποιος υπουργός;

Το σύστημα κύριοι δεν θα κριθεί στις επόμενες εκλογές αλλά από τις επόμενες γενιές. Η φιλοσοφία της Ελληνικής Λύσης είναι ότι το Ελληνικό κράτος θα γίνει πραγματικό κράτος όταν θα μαλώνουμε για το 2040 και όχι για το 1940. Τότε μόνο το κράτος θα αποκτήσει πραγματική ποιότητα.

Όμως στη ΝΔ αυτοναιρείστε. Ήρθε στην Αθήνα ο κ.Πεντάροβσκι και φθάσαμε στο σημείο ο πρωθυπουργός, που διατυμπάνιζε ότι δεν θα καλωσορίσει ποτέ «Μακεδόνα» πρόεδρο, να τον δεχθεί με τιμές τον ψευτο-Μακεδόνα πρόεδρο, επιτρέποντάς του μάλιστα να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Και επειδή η ΝΔ δεν γνωρίζει ιστορία, της υπενθυμίζουμε ότι στο μνημείο αναγράφεται η ηρωική μάχη Κιλκίς – Λαχανά και άλλες μάχες, με τις οποίες οι πρόγονοί μας έδιωξαν από την μία και μόνη Μακεδονία όσους την επιβουλεύονταν, συμπεριλαμβανομένων των προγόνων του κυρίου Πεντάροβσκι. Και βέβαια κανένα κανάλι δεν έδειξε τίποτα. Όλα έγιναν κρυφά. Και έγιναν κρυφά γιατί φοβάστε την μήνιν του Ελληνικού λαού. Και για τον ίδιο λόγο δεν φέρνετε στην βουλή τα πρωτόκολλα της συμφωνίας των Πρεσπών. Γιατί πολλοί βουλευτές σας διαφωνούν και θα τα καταψηφίσουν. Γιατί είναι πολλοί οι Μακεδόνες βουλευτές εδώ μέσα. Και ρωτώ την κυβέρνηση θα κάνει ονομαστική ψηφοφορία; Και ρωτώ τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποχωρήσετε ή θα μείνετε;

Στην πολιτική πρέπει να είσαι σοβαρός για να μην γίνεις πολιτικάντης. Εσείς βλέπετε μεταξύ των πολιτών αριστερούς και δεξιούς. Εμείς βλέπουμε Έλληνες να χτυπούν άλλους Έλληνες. Εμείς, η Ελληνική Λύση ήρθαμε να ενώσουμε τους Ελληνες και να πούμε το αυτονόητο: Ότι οι Έλληνες πρέπει να είναι ενωμένοι. Δεν θα επιβάλουμε ποτέ διαχωρισμούς μεταξύ των Ελλήνων. Εσείς του διχάζετε σε αριστερούς και δεξιούς, σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους κλπ. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους Έλληνες και τους λέμε ότι το μέλλον είναι εδώ στην Ελλάδα, στην πατρίδα, η ζωή είναι δική μας και θα την ζήσουμε με κάθε τρόπο και μέσο. Εμείς θα δώσουμε τη λύση με την Ελληνική Λύση. Δεν έχουμε παρεκκλίνει από όσα λέγαμε από την αρχή. Και είμαστε χαρούμενοι γιατί ακούστηκαν οι προτάσεις μας. Οι συγκεκριμένες προτάσεις μας γίνονται με μία απλή λογική. Την λογική της αδιαμφισβήτητης ηγεμονίας της Ελληνικής Λύσης, που προτάσσει το εθνικό συμφέρον.

Είναι γνωστή η στάση των συμμάχων μας σε 2 παγκόσμιους πολέμους. Ιδίως το 1920 – 1922 όταν τα βρήκαν με τους Τούρκους. Δεν πρέπει να τα ξεχνάμε αυτά. Την εθνική μας άμυνα δεν θα την αναλάβει κανένας εργολαβικά. Μόνο ο Έλληνας θα αναλάβει την άμυνα της χώρας. Μην καλλιεργείτε φρούδες ελπίδες στους Έλληνες. Και κύριε πρωθυπουργέ, η Ελλάδα δημογραφικά πεθαίνει. Δεν θα έχουμε στρατιώτες σε λίγο καιρό. Να το δει σας παρακαλώ η κυβέρνηση αυτό το θέμα. Γιατί η Τουρκία αξιοποιεί όλα τα στρατηγικά της πλεονεκτήματα, γλώσσα, θρησκεία, εθνική οικονομική δύναμη, την εξωστρέφειά της. Το 1999 η Τουρκία ήταν ο 3ος μεγαλύτερος εισαγωγέας όπλων και το 2018 ήταν ο 14ος μεγαλύτερος εξαγωγέας. Την ίδια ώρα εμείς πουλάμε την ΕΑΒ, την ΕΛΒΟ κλπ. Το θέμα είναι να αποκτάς αξία μόνος σου κυρίως γιατί παράγεις τα δικά σου οπλικά συστήματα. Αυτή είναι η βασική διαφορά μας με την ΝΔ.

Η συμφωνία με τη Γαλλία είναι καλή αλλά θέλει βελτιώσεις. Απαιτεί ΑΟΖ και 12 ναυτικά μίλια. Ενώ αγοράζαμε τις φρεγάτες ο πρωθυπουργός μίλησε για αμοιβαίες υποχωρήσεις και παραχωρήσεις με την Τουρκία. Τι παραχωρήσει η Ελλάδα στην Τουρκία; Γιατί μίλησε για θαλάσσιες ζώνες, όταν στον όρο αυτό εμπεριέχεται και η αιγιαλίτιδα ζώνη που είναι μονομερές δικαίωμά μας και δεν είναι διαπραγματεύσιμο; Λέτε ότι οι διαφορές θα διευθετηθούν στην Χάγη. Αν θέλουμε να πάμε για την UNCLOSθα πρέπει να απευθυνθούμε στο δικαστήριο του Αμβούργου όχι της Χάγης.

Είπατε ότι η Ελλάδα με την συμφωνία αυτή γίνεται γεωπολιτικά αυτόνομη. Όχι. Γεωπολιτική αυτονομία αποκτάς όταν κατασκευάζεις εσύ τα όπλα όχι όταν τα αγοράζεις. Γεωπολιτική αυτονομία έχουν η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ρωσία. Δεν έχει η Ελλάδα.

Υπουργός της ΝΔ είπε ότι η συμφωνία μπορεί να μην περιλαμβάνει τα 12 ναυτικά μίλια. Είπε ότι δεν κάναμε ποτέ ΑΟΖ, ούτε 12 ν.μ. Μα δεν μπορεί να τα λέει αυτά ο υπουργός. Και αν δεν έχουν γίνει όλα αυτά τότε γιατί την κάναμε τη συμφωνία; Για να μας βοηθήσουν οι Γάλλοι να μην φθάσουν οι Τούρκοι στην Αθήνα;

Είναι απαραίτητο να αγοράσουμε τα Scalp. Είναι απαραίτητο να πεί η κυβέρνηση ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές της, πέραν των οποίων θα ενεργοποιούνται τα όπλα του στρατού μας. Είναι απαραίτητο να κάνετε ενιαίο δόγμα με την Κύπρο. Γιατί το αποφεύγετε; Είναι απαραίτητο επιτέλους να γίνει συμβούλιο εθνικής ασφαλείας.

Γιατί εμείς λέμε «ναι» στην συμφωνία. Εδώ καταθέτω στα πρακτικά όλες τις προτάσεις της Ελληνικής Λύσης για τα έξυπνα όπλα και τα φθηνά όπλα που μπορεί η χώρα μας είτε να αγοράσει είτε να κατασκευάσει και μάλιστα πολύ φθηνά. Λέμε λοιπόν «ναι» στη συμφωνία γιατί η στρατηγική της ευθυγράμμισης της Ελλάδας με τη Γαλλία, με μία ισχυρή Ελλάδα, κινητοποιεί την Γαλλία. Γιατί δεν είχαμε αγοράσει πλοία εδώ και 40 χρόνια. Γιατί υπάρχει μεγάλη επιθυμία της Γαλλίας για ανάσχεση του τουρκικού παράγοντα. Γιατί φωνάζαμε από τον Σεπτέμβριο του 2019 το Ελλάς – Γαλλία – Συμμαχία επειδή έχουμε κοινά συμφέροντα στην Μεσόγειο και πρέπει να τα εκμεταλλευτούμε. Γιατί είναι ορθή η σύσφιξη των σχέσεων με την Γαλλία που είναι πυρηνική δύναμη. Γιατί θα είναι προς όφελος της χώρας μας. Γιατί είναι μεγάλη η σημασία των Belhara.

Έχω όμως να υποβάλω μερικές ερωτήσεις και θα ήθελα να τις απαντήσει ο πρωθυπουργός. Το τουρκολυβικό σύμφωνο είναι αναρτημένο επίσημα στον ΟΗΕ; Η μειωμένη επήρεια είναι τελικά καλή ή κακή; Έχουμε με την Τουρκία διαφορές ή διαφορά, όπως έλεγαν όλες οι κυβερνήσεις και οι πρωθυπουργοί έως σήμερα; Θα κάνετε ΑΟΖ με την Κύπρο; Θα κάνετε εξορύξεις νοτίως της Κρήτης και μεταξύ Κρήτης και Καστελλορίζου; Θα επαναφέρετε τη ΔΕΗ και τους λιγνίτες; Γιατί και τα δύο είναι περιουσία του ελληνικού λαού. Για ποιο λόγο θάβετε την περιουσία του ελληνικού λαού; Όταν η Γερμανία εκμεταλλεύεται τους λιγνίτες της, η Πολωνία κάνει το ίδιο, η Βρετανία, η Κίνα, εμείς γιατί επιμένουμε; Για να οικονομήσουν 12 δισ. οι «φίλοι» σας; Θα ασχοληθείτε με την εγχώρια βιομηχανία όπλω; Μας καλύπτει το ΝΑΤΟ σε ενδεχόμενη σύγκρουση με την Τουρκία; Θα ασχοληθείτε με την Ινδία, που είναι εν δυνάμει περιφερειακός παίκτης;

Κανένας Γάλλος δεν θα πολεμήσει για την Ελλάδα. ΟΙ Γάλλοι όμως δεν πουλούν όπλα στους Τούρκους, όπως κάνουν οι Γερμανοί, οι ΗΠΑ, οι Ιταλοί, οι Ισπανοί. Οι Γάλλοι επίσης δεν μας πούλησαν ποτέ. Αυτό που έλεγε ο Κων/νος Καραμανλής και επίσης ο Ανδρέας Παπανδρέου ότι πρέπει να είμαστε φίλοι με την Γαλλία να μην ξεχάσετε ποτέ. Στην διεθνή πολιτική σκηνή δεν υπάρχουν φιλίες και αντιπαλότητες μόνο συμφέροντα.

Και σταματήστε να διχάζετε τον Ελληνικό λαό. Σταματήστε να χτυπάτε τα ελληνόπουλα, ενώ καραδοκούν οι ναζιστές, κάποιοι μάλιστα από εδώ μέσα τους στηρίζουν, σταματήστε να διαχωρίζετε τους Έλληνες σε εμβολιασμένους και μη, σταματήστε να διχάζετε τη χώρα και την κοινωνία, ενώ η Τουρκία καραδοκεί.

Απευθύνομαι στο 55% των Ελλήνων που δεν ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές. Διαβάστε! Κλείστε τις τηλεοράσεις. Η τηλεόραση βλάπτει σοβαρά τον εγκέφαλο. Ο εγκέφαλος λειτουργεί ασταμάτητα μέχρι να ανοίξει η τηλεόραση. Καθημερινά τρομάζετε τον Έλληνα. Τον βάζετε να διαλέξει μεταξύ ασφάλειας και ρίσκου, αν θα είναι συμβιβασμένος ή ασυμβίβαστος, φυλακισμένος ή ελεύθερος, κομπάρσος ή πρωταγωνιστής. Εμείς επιλέξαμε μεταξύ φόβου και ονείρου. Και επιλέξαμε το όνειρο της Ελλάδας.

Ελέγχετε τα ΜΜΕ, ελέγχετε τα socialmedia,ελέγχετε τις δημοσκοπήσεις, ρίχνετε λογαριασμούς. Όμως δεν μπορείτε να ελέγχετε τα πάντα. Με τις στημένες δημοσκοπήσεις δεν γίνεται δουλειά. Δείτε τι έγινε στην Αυστρία. Αστυνομία και ανακριτές εισέβαλαν στην καγκελαρία για τις στημένες δημοσκοπήσεις. Στην Ελλάδα είναι πολλοί εκείνοι που θα έπρεπε να είναι στην φυλακή με την κατηγορία της εξυπηρέτησης του βρώμικου συστήματος. Δεν εξοντώνετε τους αντιπάλου σας αλλά τους φιμώνετε. Αυτά μόνο σε καθεστώτα όπως αυτό της Κορέας συμβαίνουν. Από το Καρτεσιανό «Αμφιβάλλω άρα υπάρχω» στο σημερινό «Αν αμφιβάλεις σε ελέγχω» είναι μια αριστεία δρόμος!

Εμείς λέμε στους Έλληνες να μας δώσουν μια Κυριακή από τη ζωή τους. Την Κυριακή των εκλογών να πάνε να ψηφίσουν. Και να ψηφίσουν οποιοδήποτε άλλο κόμμα εκτός από αυτά τα συστημικά. Και μπορεί να είναι σίγουρος ότι θα του δώσουμε χίλιες μέρες χαράς και ευτυχίας.

Προηγούμενο άρθροΕμβόλιο Moderna: Η Φινλανδία αναστέλλει τη χορήγησή του σε νεαρούς άνδρες
Επόμενο άρθρο2.249 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ