Η Μόσχα καλεί Ουκρανούς εθνικιστές και ξένους μαχητές εγκλωβισμένους σε εργοστάσιο Χαλυβουργίας της Μαριούπολης να παραδοθούν

Η  Μόσχα ισχυρίστηκε  χθες ότι τα στρατεύματά της είχαν επιτύχει την εκκαθάριση όλου του αστικού ιστού της Μαριούπολης από τις ουκρανικές δυνάμεις.

Υποστηρίζει ότι οι εναπομείναντες υπερασπιστές της Μαριούπολης – που σύμφωνα με τη Ρωσία  είναι Ουκρανοί αλλά και ξένοι – έχουν αποκλειστεί στη χαλυβουργία Azovstal.

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τους προσέφεραν τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τις εχθροπραξίες και να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 06:00 το πρωί σήμερα με την εγγύηση ότι θα σώσουν τη ζωή τους.

«Λαμβάνοντας υπόψη την καταστροφική κατάσταση που υπάρχει στο μεταλλουργικό εργοστάσιο Azovstal και με γνώμονα καθαρά ανθρωπιστικούς λόγους, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις προσφέρουν στους μαχητές των εθνικιστικών ταγμάτων και στους ξένους μισθοφόρους τη δυνατότητα να εγκαταλείψουν τις εχθροπραξίες και να καταθέσουν τα όπλα τους, από τις 06:00 της 17ης Απριλίου 2022», αναφέρει η ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας. «Όλοι όσοι καταθέσουν τα όπλα τους εγγυούμαστε ότι θα σώσουν τη ζωή τους», υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστηρίζει επίσης ότι μέχρι σήμερα έχει «απομακρύνει» 168.000 αμάχους από τη Μαριούπολη.

Προηγούμενο άρθροΕπεισόδιο με πυροβολισμούς και μια νεκρή αλλοδαπή στον ποταμό Έβρο
Επόμενο άρθροΑπό την 1η Ιουλίου η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας σε Τράπεζες και Σουπερ Μάρκετ