“Η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια»- Γιατί δεν ξεκινά έρευνες Νότια και ΝΑ της Κρήτης”; ΗΧΗΤΙΚΟ Μ. Χριστοδουλίδης//Focus FM

«Η κυβέρνηση ρίχνει στάχτη στα μάτια.Γιατί δεν ξεκινά έρευνες Νότια και ΝΑ της Κρήτης,, γιατί φοβάται να πάει στο οικόπεδο 16, 20 και 19» αναρωτήθηκε μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, ο Μηχανολόγος Μηχανικός, Ενεργειακός Επιθεωρητής Μιχάλης Χριστοδουλίδης, αναφερόμενος στις σεισμικές έρευνες σε Κρήτη – Πελοπόννησο.

«Από το 2010 υπάρχουν μελέτες εμπεριστατωμένες που μιλάνε για 327δις ευρώ αξία των κοιτασμάτων, που είναι Νότια και ΝΑ της Κρήτης, και όχι μόνο ΝΔ που θέλει η ελληνική κυβέρνηση, για να ρίξει στάχτη στα μάτια, γιατί φοβάται να πάει στο οικόπεδο 16, 20 και 19. Τόσα χρόνια γίνονται έρευνες, υπάρχουν μελέτες δημοσιευμένες από καθηγητές πολυτεχνείων, από ινστιτούτα ενέργειας κτλ και ξαφνικά μας λένε τώρα ότι θα ξεκινήσουμε έρευνες στα συγκεκριμένα οικόπεδα. Και λέω εγώ, αυτές που υπάρχουν εδώ και 10 χρόνια δεν θα τις αξιοποιήσουμε; Θα της αφήσουμε έτσι;
Έχουμε φτάσει ’22, έχουν περάσει 10 χρόνια και ακόμα λέμε θα κάνουμε δυο χρόνια έρευνες σεισμικές, μέχρι να πάρουμε δισδιάστατα και αργότερα τρισδιάστατα δεδομένα από τις έρευνες, άλλα δύο χρόνια θα κάνουμε ερευνητικές γεωτρήσεις, άλλα δύο-τρία χρόνια να αξιοποιήσουμε τα δεδομένα. Θα φτάσουμε το 2028-2030, ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι, ενώ αυτά έπρεπε να είχαν ξεκινήσει από το 2010»

Όπως εξήγησε ο κ. Χριστοδουλίδης σήμερα η Ελλάδα θα ήταν παραγωγός χώρα.

«Δεν θα είχαμε χρέος. Το 190% του χρέους ως προς το ποσοστό του ΑΕΠ θα είχε φτάσει κάτω από το 100% ενώ η χώρα θα παρήγαγε φυσικό αέριο και πετρέλαιο».

Προηγούμενο άρθροΈφυγε από τη ζωή ο σεισμολόγος Βασίλης Παπαζάχος
Επόμενο άρθροΞεκινούν έργα σε δύο δρόμους της Θεσσαλονίκης