Η Κομισιόν γκρεμίζει το αφήγημα Μητσοτάκη για την οικονομία

Σφίγγει το ζωνάρι η Κομισιόν με τις συστάσεις προς την Ελλάδα γκρεμίζοντας παράλληλα το αφήγημα Μητσοτάκη για την οικονομία.

Όπως τονίζει η Ελλάδα αντιμετωπίζει υπερβολικές μακροοικονομικές ανισορροπίες, αναφέροντας ότι η εξωτερική θέση της Ελλάδας έχει επιδεινωθεί, καθώς το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών διευρύνθηκε σημαντικά το 2022.

Ακόμη αναφέρεται ότι το ισοζύγιο της κυβέρνησης επηρεάστηκε από τα μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής, όπως οι επιδοτήσεις ηλεκτρικής ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και τα αυξημένα κοινωνικά επιδόματα σε ευάλωτα νοικοκυριά.

Στο πρόγραμμα σταθερότητας του 2023, αναμένεται το έλλειμμα να μειωθεί στο 1,8% του ΑΕΠ το 2023, με την μείωση όμως να οφείλεται στη σταδιακή κατάργηση των δημοσιονομικών μέτρων που σχετίζονται με την πανδημία και τη μείωση του κόστους των μέτρων που σχετίζονται με την ενέργεια, καθώς και των αυξανόμενων εσόδων λόγω της οικονομικής ανάπτυξης.

Το Πρόγραμμα Σταθερότητας προβλέπει τη σταδιακή κατάργηση όλων των μέτρων ενεργειακής στήριξης το 2024! Η Επιτροπή προτείνει τα υπόλοιπα μέτρα ενεργειακής στήριξης να καταργηθούν σταδιακά, ανάλογα με τις εξελίξεις στην αγορά ενέργειας και ξεκινώντας από τα λιγότερο στοχευμένα.

Προηγούμενο άρθροΜόνο μια πανστρατιά στρατιωτικών δυνάμεων μπορεί να σταματήσει τα σχέδια Μητσοτάκη!
Επόμενο άρθροΚρήτη: Ηλικιωμένος αγρότης καταπλακώθηκε από το τρακτέρ του και σκοτώθηκε