Η Κίνα ανακοίνωσε ότι «ίσως έχει εντοπίσει σήματα εξωγήινων πολιτισμών» – Και μετά διέγραψε την αναφορά

Η Κίνα ανακοίνωσε – και στη συνέχεια εξαφάνισε μία αναφορά – πως το γιγαντιαίο τηλεσκόπιό Sky Eye ενδέχεται εντόπισε σήματα εξωγήινων πολιτισμών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, η αναφορά παρουσιάστηκε σε δημοσίευμα της κρατικά υποστηριζόμενης Science and Technology Daily, αλλά αργότερα «φαίνεται να διέγραψε το δημοσίευμα και τις αναρτήσεις σχετικά με την ανακάλυψη».

Τα ηλεκτρομαγνητικά σήματα σε μια στενή ζώνη συχνοτήτων που εντοπίστηκαν από το Sky Eye – το μεγαλύτερο ραδιοτηλεσκόπιο στον κόσμο – διαφέρουν από προηγούμενα που είχαν καταγραφεί και η ομάδα τα ερευνά περαιτέρω, ανέφερε το δημοσίευμα, επικαλούμενο τον Zhang Tonjie, επικεφαλής επιστήμονα της ομάδας αναζήτησης εξωγήινων πολιτισμών που συνιδρύθηκε από το πανεπιστήμιο Beijing Normal , το Εθνικό Αστρονομικό Παρατηρητήριο της Κινεζικής Ακαδημίας Επιστημών και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley.

Δεν είναι σαφές γιατί το δημοσίευμα προφανώς αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα της Science and Technology Daily, της επίσημης εφημερίδας του κινεζικού υπουργείου επιστήμης και τεχνολογίας, αν και η είδηση είχε ήδη αρχίσει να γίνεται viral στο κοινωνικό δίκτυο Weibo και αναρτήθηκε από άλλα μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων των κρατικών.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, το Sky Eye, το οποίο βρίσκεται στη νοτιοδυτική επαρχία Guizhou της Κίνας και έχει διάμετρο 500 μέτρα, ξεκίνησε επίσημα την αναζήτηση εξωγήινης ζωής. Η ομάδα εντόπισε δύο σειρές δυνητικά «ύποπτων» σημάτων το 2020, κατά την επεξεργασία δεδομένων που είχαν συλλεχθεί το 2019, και βρήκε άλλο ένα πιθανό σήμα το 2022 από δεδομένα παρατήρησης εξωπλανητικών στόχων, δήλωσε ο Ζανγκ, σύμφωνα με την έκθεση.

Το Sky Eye της Κίνας είναι εξαιρετικά ευαίσθητο στη ραδιοφωνική ζώνη χαμηλών συχνοτήτων και παίζει κρίσιμο ρόλο στην αναζήτηση εξωγήινων πολιτισμών, φέρεται να είπε ο Zhang.

Τα ύποπτα σήματα θα μπορούσαν, ωστόσο, να είναι και κάποιο είδος ραδιοπαρεμβολής και απαιτεί περαιτέρω έρευνα, πρόσθεσε.

Οι κλήσεις του Bloomberg News προς την Science and Technology Daily δεν απαντήθηκαν.

Με πληροφορίες από Bloomberg/Lifo.gr 

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προλάβει την παράνομη ανακήρυξη ΑΟΖ από την Τουρκία
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 9.288 νέα κρούσματα