Η. Ηλιακόπουλος για φωτιά στη Δαδιά: «Ανύπαρκτος ο κρατικός μηχανισμός, δεν διαφύλαξαν το στολίδι του Έβρου -Το έγκλημα του εμπρησμού εξ αμελείας τελείται δια παραλείψεως»

«Το σπάνιο οικοσύστημα της Δαδιάς δεν υπάρχει πια… η καταστροφή είναι βιβλική. Οι υπεύθυνοι είχαν νομική υποχρέωση να το διαφυλάξουν και δεν το έκαναν. Μιλάμε για ανυπαρξία του κρατικού μηχανισμού» είπε μιλώντας στον Focus Fm 103.6 και στην Δέσποινα Μποτίτση ο Δρ Νομικής, δικηγόρος Ηλίας Ηλιακόπουλος.

Θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες σημείωσε, τονίζοντας ότι:

«Γιατί αφού ήξεραν ότι πρέπει να γίνουν αντιπυρικές ζώνες δεν έγιναν;

Γιατί αφού υπήρχαν τα φράγματα Λύρας και Προβατώνα δεν έλεγξαν αν ήταν γεμάτα;

Γιατί δεν έφτιαξαν βάση πυροσβεστικών αεροπλάνων – ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη;

Γιατί καταργήθηκαν οι φορείς διαχείρισης και αποχαρακτηρίστηκε αυτό το  δάσος- στολίδι που μέχρι πρότινος ήταν προστατευόμενο από τη συνθήκη Natura. 

Όλα αυτά οδηγούν σε εγκληματική αμέλεια που οδηγεί  στο ίδιο αποτέλεσμα. Ότι το έγκλημα του εμπρησμού εξ αμελείας τελείται δια παραλείψεως» εκτίμησε ο κ. Ηλιακόπουλος.

«Ποιος ωφελείται από αυτή την κατάσταση. Μήπως οι φορείς της πράσινης ενέργειας; Γιατί υπάρχει ένας ξένος όμιλος μια δανέζικη εταιρεία,  που πήρε άδεια από την ΡΑΕ για πέντε αιολικά πάρκα στο Σουφλί και δεκατέσσερα στην Αλεξανδρούπολη. Αν έχει γίνει κάτι τέτοιο, τότε θα μιλάμε για έγκλημα για εμπρησμό εκ προθέσεως, εκ προμελέτης».

Ακούστε εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Τρεις δασικές φωτιές σε Κασσάνδρα και Σιθωνία
Επόμενο άρθροΑντιδράσεις από την ομιλία της Προέδρου της Δημοκρατίας με φόντο την αποφυλάκιση Λιγνάδη