Η Φλόριντα κάνει τον απολογισμό της καταιγίδας Ιντάλι

Σήμερα, η Φλόριντα άρχισε να αξιολογεί τις ζημιές που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Ιταλία, ο οποίος οδήγησε σε εκτεταμένες πλημμύρες καθώς συνεχίζει την καταστροφική πορεία του προς τις νοτιοανατολικές ακτές των ΗΠΑ. Αφού πέρασε από τη Φλόριντα, η Ιταλία υποβαθμίστηκε σε τροπική καταιγίδα και στη συνέχεια έπληξε τη γειτονική πολιτεία της Τζόρτζια, φέρνοντας καταρρακτώδεις βροχές και 25 εκατοστά βροχοπτώσεων. Η άνοδος της στάθμης των υδάτων αποτελεί απειλή για τους κατοίκους των ακτών, ενώ σημειώθηκαν και διακοπές ρεύματος.

Σήμερα το πρωί περισσότερα από 310.000 νοικοκυριά στη Φλόριντα, τη Τζόρτζια και τη Νότια Καρολίνα εξακολουθούσαν να μην έχουν ηλεκτρικό ρεύμα, σύμφωνα με τον ειδικευμένο ιστότοπο PowerOutage.us.

«Ο άνεμος δεν ήταν πολύ κακός», είπε ο κ. Μπέρζετ στο BBC το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς εκτιμούσαν τις ζημιές και καθαρίζονταν λακκούβες με θαλασσινό νερό στην κουζίνα τους. Καταστράφηκαν τα χαλιά.  Και μερικά από τα έπιπλα επίσης”, είπε.

Αλλά ήταν ασφαλείς, και οι γείτονές τους ήταν επίσης καλά.

Μερικοί άνθρωποι δεν ήταν τόσο τυχεροί και έχασαν περισσότερα από τον τυφώνα της κατηγορίας 3, με ανέμους έως και 125 μίλια την ώρα (200 χλμ./ώρα), που διέσχισαν πόλεις με χαμηλά υψόμετρα στο Big Bend της Φλόριντα, στη δυτική ακτή της πολιτείας, πριν πάρει το δρόμο του προς την ενδοχώρα και στην πολιτεία της Τζόρτζια.

 

Προηγούμενο άρθροΠροκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»
Επόμενο άρθροΔιόνυσος Αττικής: Δύο συλλήψεις για εμπρησμό από πρόθεση